Kungsholmen

Kungsbro Strand 19, 7 tr, högst upp

Fantastisk terrassvåning med utsikt mot Stadshuset och vattnet. Magnifik terrass 65 kvm! Högst upp utan insyn och toppskick!

Adress

Kungsbro Strand 19, 7 tr, högst upp

Rum

2,5

Slutpris

5 050 000 kr

Avgift

3 827 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Storslagen vy över Stockholms vackra silhuett, Klarabergskanalen, Gamla Stan och Stadshuset. På attraktiva Kungsbro Strand ges nu tillfälle att förvärva en av de unika terrassvåningarna, högst upp, med frontläge mot vattnet. Här upplevs båtlivet från första parkett. Den stora terrassen om hela 65 kvm är fullkomligt magnifik och ger ett extra uterum med plats för matbord, solstolar, loungedel och en egen trädgårdsoas. Terrassen har flera utebelysningar och eluttag. Här är det sol hela dagen!

Våningen erbjuder mycket välplanerade 60 kvm bestående av kök med matplats och utgång till terrassen. Vardagsrum med stora perspektivfönster. Även här finns en utgång till terrassen. Möblerbar hall med plats för arbetshörna eller dylikt. Rejält sovrum med platsbyggd förvaring.Toppfräscht helkaklat badrum. Allt smakfullt renoverat med stil och finess.

Lugnt rofyllt läge vid båtkanalen, endast någon minuts promenad från Centralen och City. Närhet till allt! Denna charmiga och tilltalande terrassvåning infriar alla krav på ett exklusivt och unikt boende på en av Stockholms attraktivaste adresser.

– Entréhall med plats för avhängning vid hatthylla och klädförvaring i inbyggd garderob. Ny säkerhetsdörr, vitmålade väggar och klinkergolv med golvvärme. Inre möblerbar hall med plats för arbetshörna eller dylikt. Parkettgolv och nymålade väggar.

– Påkostat, fräscht, kaklat badrum med dusch och vikdörrar i glas. Klinkergolv med golvvärme. Vägghängd toalett, handfat på kommod och badrumsskåp.

– Stilrent kök från HTH med gott om skåp och förvaring. Arbetsyta med kaklad vägg ovan. Gashäll, varmluftsugn med grill- och microvågsfunktion, integrerad kyl, frys och diskmaskin. Här finns även en av utgångarna till terrassen ned markis och kvällssol.

– Rejält sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggd garderobsvägg samt i tre fristående garderober. Parkettgolv och nymålade väggar. Stort fönster med härlig vy över Stockholm.

– Härligt hörnvardagsrum med stora fönster i två väderstreck och utgång till terrassen. Här finns gott om plats för soffa och stor matsalsgrupp. Parkettgolv och målade väggar.

Pris: 4 500 000 kr

Månadsavgift: 3 827 kr

Andel i föreningen: 0,14400 %

Byggår: 1936

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, ett källarförråd, en föreningslokal (600:-/dygn) samt två övernattningslägenheter (500:-/dygn resp 300:-/dygn). Föreningen har två stora tvätstugor på Kungsklippan resp. Kungsbro strand. Möjlighet finns att hyra båtplats på Klarabergskanalen.

Renoveringar: Gjorda renoveringar och åtgärder är bl a: – Utbyte av avloppsstammar i lägenheterna i slutet på 1970-talet. – Fönster byttes 1994. – Högtrycksspolning av stammar 2002. Utbyte av elstigare/elanläggningar 1998. – Renovering av tak och takterrasser 2000-2002. – Nybyggnad av tvättstugor, nya lås installerades, ny sopsug och nya portar 2003-2005. – Arbete klart med ventilationssystemet, målning av trapphus och entréer 2007-2008. – Fasadrenovering 2010.

Lägenhetsnummer: 0854 (1702)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7.

Parkering/Bilplats: Föreningen har både garage- och parkeringsplatser att hyra ut till medlemmar. Till dessa är det kö. I övrigt gäller boendeparkering i området, www.stockholm.se.

Allmänt om föreningen: De fastigheter som ingår i Kungsklippan byggdes mellan 1934 och 1938 med HSB som byggherre och Sven Wallander som arkitekt. Kungsklippan är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 1018 bostadsrätter och ett 60-tal lokaler. Fyra hus ligger nere vid stranden, fyra uppe på Kungsklippan, två på Pipersgatan och tre på Kungsholmsgatan. Styrelsen arbetar kontinuerligt med att ställa i ordning friställda utrymmen som kan ge framtida intäkter. Inga planerade avgiftshöjningar finns, avgifterna höjdes senast januari 2011.

Förening: Brf Kungsklippan i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem eller Ownit.

Mark som ingår i upplåtelsen (kvm): 65

Typ av mark som ingår i upplåtelsen: Terrass

Sammanställning: Stor magnifik terrass om ca 65 kvm med fritt frontläge mot Klarabergskanalen och vy mot stadens silhuett, Gamla Stan och Stadshuset. Här upplevs båtlivet från första parkett. Terrassens möbler, planteringar och växthus ingår i köpet.

Suveränt läge vid Kungsbro Strand. I kvarteren finns ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker som skapar en trevlig inramning kring boendet. Nära till parkmiljö och promenadavstånd till city. Kommunikationerna med tunnelbana och bussar är mycket bra med bland annat tunnelbaneuppgång (Rådhuset, blå linje) längre ned på gatan. På mindre än 5 minuters promenad tar du dig till Centralstationen därifrån tåg, bussar och Arlanda Express avgår. Fräscht och modernt parkeringshus finns i rådhuskvarteret. Kungsholmstorg och Norr Mälarstrand ligger ett stenkast bort. Rådhuset ligger nedanför Kungsklippan och ytterligare några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära parkområden. Fina strandpromenader och joggingstråk finns utmed Kungsbro Strand och runt hela Kungsholmen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.