Gröndal

Sjöbjörnsvägen 66 C, 5 tr

Sjöutsikt från balkongen, härliga sällskapsytor & drömläge!

Adress

Sjöbjörnsvägen 66 C, 5 tr

Rum

2,5

Slutpris

3 425 000 kr

Avgift

5 600 kr/mån

Boyta

88 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet med genomgående planlösning om 88 ljusa och öppna kvm. Lägenheten är i ett mycket bra skick och har en stor balkong med sjöutsikt och bästa solläge! Generösa ljusinsläpp och fantastiska sällskapsytor.

Föreningens ekonomi är god och december har varit avgiftsfritt de sista två åren och kommer så också att vara 2009. Se gärna www.sjofortet.se

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Instegsklinker med golvvärme.

– Underbart sällskapsrum med generösa ljusinsläpp, sjöutsikt och utgång till västervänd balkong. Oerhört lättmöblerat med naturlig plats för soffa, fåtölj, TV och stor matsalsgrupp för den som vill.

– Helkaklat badrum med klinker på golv. Bubbelbadkar i hörna, handdukstork, wc, handfat och tvättmaskin (2009). Golvvärme.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Bra förvaring.

– Utmärkt kök med matplats för 4-5 personer. Kyl/frys, diskmaskin, ugn och spis med fläkt.

Genomgående ekparkett, stora fönster och vita snickerier.

Pris: 2 975 000 kr

Månadsavgift: 5 600 kr

Andel i föreningen: 0,93720 %

Byggår: 1947

Lägenhetsnummer: 519_

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 5.

Parkering/Bilplats: Föreningen har ca 34 parkeringsplatser intill fastigheten samt ca 40 garageplatser i källaren. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 396 kr/månad och garageplats kan hyras till en kostnad om ca 811 kr/månad. För närvarande är det kö till samtliga platser. I övrigt råder fri parkering i området.

Allmänt om föreningen: Föreningen har en innergård med tillgång till utemöbler samt lusthus, flera grillar samt privat båt och badbrygga. Föreningen har två bokningsbara tvättstugor belägna i källaren. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en varmmangel i vardera. Det finns även en icke bokningsbar grovtvättmaskin.
På Sjöbjörnsvägen 66 B finns en samlingslokal. På samma adress finns bastu samt motionsrum. Cykelrum finns att tillgå på gatuplanet på Sjöbjörnsvägen 66 A samt i garaget. Föreningen har båtplatser att hyra, bojplatser samt bomplatser. En bojplats går att hyra till en kostnad om ca 1600 kr/år och en bomplats går att hyra till en kostnad om ca 2800 kr/år.

Förening: Sjöfortet

TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem, för utbud och aktuella priser, se: www.comhem.se.

Internet: Föreningen har 100 Mbit bredband från ComHem indraget i varje lägenhet. För det debiterar föreningen 75kr/mån.

Sammanställning: Balkong, läge väster.

KF:s gamla industrihus Bommen, från 1947 i Gröndal i Stockholm blev 1998 Brf Sjöfortet och 10 000 kvm kontorslokaler förvandlades till 109 bostadsrättslägenheter.

Trevligt läge med ständig närhet till vatten och grönområden i form av Mörtviken, Vinterviken, Ormberget, Mälaren och Trekanten. Härlig småstadskänsla med närservice, matbutiker och restauranger i Gröndal och än bättre utbud i Liljeholmens centrum.

Goda kommunikationer med Tvärbanan (Gröndal), t-bana (Liljeholmen) och flertalet bussar.

Gröndal började utvecklas som en tidig arbetar- och fabriksförstad i samband med Västra stambanans utbyggnad förbi Liljeholmen på 1860-talet. Under 1940-talet blev stadsdelen känd genom de stjärnhus, ritade av arkitektfirman Backström och Reinius, som uppfördes av byggmästare Olle Engkvist.

Efter Västra Stambanan och Liljeholmens stations tillkomst på 1860-talet förändrades områdets karaktär och industrier började anläggas.
Från 1910-talet fram till 1950-talet fanns också en livlig varvsindustri för fritidsbåtar i Gröndal. 1926 blev Gröndal en stadsdel i Stockholms stad. Under 1940-talet genomfördes sanering av industrier och bristfälliga bostäder. När 1970-talet inleddes var emellertid industriernas tid i Gröndal förbi och området ersattes under 1980-talet med bostäder.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.