Vasastan - Röda Bergen

Rödabergsgatan 4, 2 tr

Underbar 20-talspärla i Röda Bergen med härlig utsikt, trägolv, spröjsade fönster med djupa nischer och högt i tak. Ljus, rymd och charm!

Adress

Rödabergsgatan 4, 2 tr

Rum

1

Slutpris

3 760 000 kr

Avgift

2 537 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

Möjlighet finns nu att förvärva denna underbara lägenhet med fantastisk charm och ljuvlig känsla, belägen i ett av Stockholms mysigaste områden Röda Bergen. Här lever du i klassiska och grönskande 1920-talskvarter med genuin småstadskänsla. Bostaden är ytterst väldisponerad med halvöppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. De stora fönsterna i kombination med den generösa takhöjden och det höga läget ger hela bostaden ljus och rymd. Sällskapsvänliga ytor, bra förvaringsmöjligheter och den charmen bevarad. Stilrent kök med bl.a. diskmaskin. Genomgående trägolv, spegeldörrar samt två vackra fönster med djupa nischer. Lägenheten passar såväl singeln som paret. Fantastiskt läge i Vasastans kanske vackraste kvarter – Röda Bergen! Här finner Ni även nya Hagastaden runt hörnet med bl.a. Hemköp och flera träningsanläggningar. Röda Bergen är beläget lugnt och fridfullt, men inte långt ifrån pulsen vid S:t Eriksplan samt Odenplan. Med gångavstånd nås allt från Vasastans rika utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer, bagerier, butiker, affärer m.m. till nödvändig service såsom banker, mataffärer och de utmärkta kommunikationerna i form av tunnelbana, flertalet innerstadsbussar, flygbussen samt pendeltåg. Det är även kort avstånd till rekreations- och naturområdena kring Vasaparken, Hagaparken, Brunnsviken samt Karlbergskanalen. Varmt välkommen på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Trägolv.

– Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Här finns även en rymlig garderob. Stort härligt fönster med djupa nischer och utsikt mot Rödabergsgatan. Fiskbensparkett.

– Stilfullt och charmigt kök med plats för matbord för flera. Bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn samt kyl/frys. Trägolv och fönster med djupa nischer.

– Väldisponerat badrum utrustat med dusch, handfat och WC. Spotlightbelysning.

Pris: 3 500 000 kr

Månadsavgift: 2 537 kr

Andel i föreningen: 0,78682 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 67

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 159 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns vinds- och källarförråd. Det finns två gemensamma tvättstugor, bastu, gemensamhetslokal, soprum, cykel/barnvagnsrum samt två vackra innergårdar med sommarmöblering för medlemmarna att njuta av.

HSB Bostadsrättsföreningen Humleboet 17 i Stockholm bildades 1925 med adresserna Rödabergsgatan 2 och 4, Falugatan 16 och 18, Hedemoratäppan 1 och 2 samt Rödabergsbrinken 10, 12, 14 och 16. Samtliga av föreningens 136 lägenheter upplåts med bostadsrätt. Några av lägenheterna är sammanlänkande och antalet hushåll är 121 st. Det finns även 2 lokaler upplåna med hyresrätt. Total bostadsyta är enligt årsredovisningen 5722 kvm. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Humleboet 17. Byggnaderna är fördelade över två kvarter och är kulturskyddade. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Föreningen köper elen kollektivt med hjälp av system för mätning av individuell förbrukning debiteras elen kvartalsvis medlemmen tillsammans med avgiften. Bredband är gemensamt upphandlat och levereras till samtliga hushålltill en kostnad av för närvarande 79 kronor/månad per hushåll. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.humleboet.com

Underhåll och reparationer:
– Avloppsstammar inklusive anslutning till våtrum och kök är bytta 1985-1993.
– Alla elstigare har bytts 2007 och samtliga lägenheter har nu 3-fas anslutning.
– Taken har renoverats under 2012-2013.
– Fasaderna mot Rödabergsgatan, Rödabergsbrinken och Falugatan renoverades 2014.

Förening: HSB Brf Humleboet 17 i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. Bredband är gemensamt upphandlat och levereras till samtliga hushåll till en obligatorisk kostnad om f.n. 79 kronor per månad och hushåll.

Sammanställning: Det finns gemensamma balkonger i trapphuset mellan våningsplanen för föreningens medlemmar att njuta av!

Månadsavgiften är 2537 kr/mån plus ett obligatoriskt tillägg om 79 kr/mån för bredband, total månadsavgift blir alltså 2616 kronor/månad.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktsskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktsskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.