Vasastan - Röda Bergen

Torbjörn Klockares gata 6, 2 tr.

Klassisk 20-talspärla i Röda Bergen, hörnlägenhet med högt till tak och fönster med spröjs!

Adress

Torbjörn Klockares gata 6, 2 tr.

Rum

1

Slutpris

2 200 000 kr

Avgift

1 943 kr/mån

Boyta

39 kvmOm bostaden

Välkommen till en perfekt lägenhet i ett bra skick med optimal planlösning och generösa ljusinsläpp i två väderstreck. Härlig takhöjd, fina golv och stora, spröjsade fönster. Ljust, luftigt vardagsrum med stor klädkammare (med fönster!) som även kan nyttjas som arbetshörna. Kök med matplats för 4-5 samt kaklat badrum.

Härligt läge i Röda Bergen, vacker fastighet och bra förening, missa inte detta tillfälle, här trivs man!

Genomgående högt i tak, ljusa väggar och fina golv. Tre stora spröjsade fönster (samt ett litet i klädkammaren/arbetsrummet) i två väderstreck ger ett generöst ljusinsläpp! Under golven finns furutiljor i original.

– Välkomnande hall med garderob och hatthylla.

– Kaklat badrum dusch, wc och handfat.

– Fint, rymligt kök med matplats för 4-5 personer. Kyl, frys och spis med fläkt. Bra arbetsytor och gott om skåp.

– Ljust, lättmöblerat vardagsrum i hörna med spröjsade fönster i två väderstreck. Angränsande till vardagsrummet finns en walk in closet med fönster, den har tidigare använts som arbetshörna!

Pris: 1 975 000 kr

Månadsavgift: 1 943 kr

Andel i föreningen: 1,59500 %

Byggår: 1925

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd (2 kvm), vindsförråd (4 kvm) och tvättstuga. Fin gemensam innergård.

Renoveringar: 2002 gjordes en omfattande renovering. Under 2004 renoverades samtliga trappuppgångar som går i varma färger och under 2005 samtliga fönster. Under våren och sommaren 2007 genomfördes en renovering av fasaden mot Torbjörn Klockares Gata och Rödabergsgatan. Samtidigt renoverades också samtliga tak. 2010 renoverades den gemensamma tvättstugan. Kommande planer är installation av ett fastighetsnät för bredband och eventuellt mindre underhållsåtgärder.

Lägenhetsnummer: 25

Hiss: Nej

Våning: 2

Antal våningar: 3

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan. För ansökan, kontakta Gatu- och Fastighetskontoret, www.stockholm.se.

Allmänt om föreningen: Föreningen registrerades 1925. Föreningen äger och förvaltar fastigheten FATET 8 med adresserna Rödabergsgatan 12 samt Torbjörn Klockares Gata 2, 4 och 6. Föreningens 53 lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt. Föreningen äger och hyr ut två affärslokaler. Brf Fatet är en gammal och stabil förening och var en av de första HSB-föreningar som bildades i Stockholm. Föreningen ligger centralt i det vackra och kulturminnesmärkta Rödabergsområdet med sin tidstypiska stil. Hela området går i varma färger och omges av parker som Solvändan och lummiga stadsrum och innergårdar. Lugna kvarter men samtidigt med närhet till samtliga kommunikationsmedel och kroglivet vid Rörstrandsgatan.

V/A stammar bytta 1987 och spolades 2008 då även OVK utfördes. Under 2004 renoverades samtliga trappuppgångar som går i varma färger och under 2005 samtliga fönster. Under våren och sommaren 2007 genomfördes en renovering av fasaden mot Torbjörn Klockares Gata och Rödabergsgatan. Samtidigt renoverades också samtliga tak. 2010 renoverades den gemensamma tvättstugan.

Det finns källarförråd och tvättstuga. Fin gemensam innergård.

Förening: Brf Fatet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Möjlighet till bredband, 100bits är indraget i fastigheten.

Populära och kulturminnesmärkta kvarter precis intill Solvändans park i Röda Bergen. Fastigheten är lugnt belägen, men med bekvämt promenadavstånd till pulsen vid Sankt Eriksplan och Rörstrandsgatan. Grönområden i form av härliga Vasaparken samt Karlbergs slottspark. Även Hagaparken nås inom rimligt avstånd. Gott om matbutiker i närheten bl.a. Coop på Birkagatan och ICA på Karlbergsvägen samt Prisxtra vid Norra Station. Bra kommunikationer med T-bana (S:t Eriksplan) och flertalet innerstadsbussar (3, 42, 47 69, 70). Med bil är man ute på E4/Essingeleden på mindre än en minut.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.