Vasastan - Röda Bergen

Torbjörn Klockares gata 11, 3 tr

Stilren design möter fantastisk 1920-talscharm i ljus, fin och välplanerad 1:a högst upp i huset. Välskött brf med balkongplaner.

Adress

Torbjörn Klockares gata 11, 3 tr

Rum

1

Slutpris

2 550 000 kr

Avgift

1 820 kr/mån

Boyta

31,5 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän och fin 1:a med fantastisk charm och ljuvlig känsla i ett av Stockholms mysigaste områden Röda Bergen. Här lever du fridfullt på Torbjörn Klockares gata, idylliskt och lugnt i klassiska och grönskande 1920-talskvarter med genuin småstadskaraktär.

Lägenheten är belägen högst upp i huset med flödande ljusinsläpp från stora fönsterpartier i väster, den är ytterst välplanerad och smakfullt renoverad med ett splitternytt kök från 2014 i stilren design samt nya, fräscha ytskikt i hall, kök och vardagsrum. Vackra klassiska detaljer från byggåret bevaras såsom fina trägolv, högt till tak, spegelmönstrade dörrar etc. Väggar och tak i ljus färgsättning. Hall med plats för ytterkläder och platsbyggd förvaring. Kaklat badrum med dusch. Lättmöblerat vardagsrum med ett smart, platsbyggt sängloft för 120 cm säng och plats för soffa under. Här finns ett vackert fönsterparti i väster med vy mot takåsar, varifrån man vid godkänt bygglov har möjlighet att bygga balkong.

Synnerligen välskött förening med god ekonomi. I föreningen pågår ansökan om bygglov för balkonger mot innergården. Dessutom planerar föreningen att sälja sina råvindar (ca 400 kvm) för exploatering till vindslägenheter. Man har skrivit avtal med extern entreprenör som just nu söker bygglov för detta. OBS! Till lägenheten hör två förråd, ett på vinden och ett i källaren.

– Hall med plats för ytterkläder och platsbyggd förvaring. Trägolv och nymålade väggar i vitt.

– Kaklat badrum med dusch, handfat, toalett och badrumsskåp.

– Lättmöblerat vardagsrum med ett smart, platsbyggt sängloft och plats för soffa under. Stort spröjsat fönsterparti ger rikligt med ljusinsläpp. Vid godkänt bygglov så kommer balkong vara möjlig att bygga här. Trägolv och nymålade väggar i vitt. Klädkammare.

– Nytt kök från 2014 i stilrent vitt utförande. Här finns god förvaring i skåp och lådor. Kyl och frys, spis och ugn. Stort spröjsat fönsterparti ger rikligt med ljusinsläpp. Trägolv och nymålade väggar i vitt.

Pris: 2 250 000 kr

Månadsavgift: 1 820 kr

Andel i föreningen: 1,59774 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör två st förråd, ett i källaren och ett på vinden ovanför lägenheten. I övrigt finns tvättstuga i källaren och cykel-/barnvagnsrum med praktisk ingång direkt från gatan. Innergård med trädgårdsmöbler, planteringar, pergola och möjlighet till grill. Föreningens uteplats kan även bokas av medlemmarna för privata tillställningar.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigare byttes 1986. Gemensamma vädringsbalkonger i trapphusen renoverade 1970-1980. Fönster totalrenoverades 1994 och målades om 2004. Takarbeten 1996. Trapphusen målades 1999. Tvättstugan 2000. Föreningen planerar att sälja råvindsytor om ca 400 kvm boyta. Man har skrivit avtal med extern entreprenör som just nu ansöker om bygglov för detta. I samband med vindsombyggnationen kommer föreningen att installera hiss och renovera tak. Dessutom finns planer på att bygga balkonger, ansökan om bygglov pågår även här. I övrigt håller sig föreningen till en 20-årig underhållsplan och avsätter varje år pengar till en underhållsfond.

Lägenhetsnummer: 43 (1301)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Kannan bildades 1925 och består av 61 bostadsrätter och en hyreslokal. Föreningen är en s.k. äkta förening. och godkänner delat ägande.

Genomförda renoveringar:
2019 Delvis nya maskiner i tvättstugan.
2019 Renovering av portar.
2018 Spolning av stammar (görs var tredje år).
2018 Renovering av cykelförråd.
2017 Nya förråd i källaren.
2017 Ny el och belysning i källaren.
2017 Utbyte av undercentral.
2017 Ombyggnad av vind till tio nya lägenheter.
2016 Installation av hissar.
2016 Omläggning av tak.
2014 Målning av trapphus.
2008-1986 Fasader.
2004 Renovering av fönster.
1986 Stambyte
1986 Elstigare, 3-fas.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga, styrelserum och cykelförråd. Det finns även en trevlig gård med pergola, utemöbler och möjlighet till grill. Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Förening: Brf Kannan

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.

Internet: Ansluten till bredband och ip-telefoni via Bredbandsbolaget. Obligatorisk avgift om 125:- för bredband/ip-telefoni tillkommer.

Sammanställning: I föreningen pågår ansökan om bygglov för balkonger mot innergården. En balkonggrupp finns tillsatt.

Fantastiskt läge i idylliska Röda Bergen i Vasastans kanske vackraste kvarter! Lugnt, tyst och fridfullt, men inte långt ifrån pulsen vid S:t Eriksplan samt Odenplan. Med gångavstånd nås allt från Vasastans rika utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer, butiker, affärer m.m till nödvändig service såsom banker, mataffärer och de utmärkta kommunikationerna i form av tunnelbana, flertalet innerstadsbussar, flygbussen samt pendeltåg. Boendeparkering för bil finns på gatan samt på alla närliggande gator. Närhet även till Handelshögskolan, KTH och Karolinska Institutet. Det är även kort avstånd till rekreations- och naturområdena kring Vasaparken, Hagaparken, Brunnsviken samt Karlbergskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.