Vasastan - Östermalm

Surbrunnsgatan 3, 3 tr

Vacker sekelskiftesdröm med högt och ljust läge, generösa ytor och exklusivt Kvänumkök.

Adress

Surbrunnsgatan 3, 3 tr

Rum

1

Slutpris

2 890 000 kr

Avgift

2 245 kr/mån

Boyta

47 kvmOm bostaden

I attraktiva kvarter där Vasastan och Östermalm möts finns denna fantastiskt fina sekelskifteslägenhet som karaktäriseras av ljus, rymd och ljuvlig tidsenlig känsla! Lägenheten, en synnerligen rymlig 1:a belägen näst högst upp i fastighet anno 1897, har på senare tid varsamt renoverats och inretts med välbevarad klassisk stil. Genomgående vackra breda furutiljor, högt till tak, spegelmönstrade och snövita snickerier, paneler samt tre höga fönsterpartier med fönsterbänkar i marmor och vy mot takåsar. Exklusivt ”lantkök” från Kvänum som platsbyggts med alla tänkbara bekvämligheter, funktioner och komplett maskinell utrustning från Gaggenau. En ren och skär dröm för den matlagningspassionerade! Stort, härligt vardagsrum med plats för soffgrupp, TV-möbel, säng och förvaring i rejäl klädkammare. Här finns två fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp. OBS! Tack för rummets utformning, storlek och goda takhöjd kan man på bra sätt ”få undan sängen” genom att t ex bygga sovalkov, sängloft eller sängplatå med förvaring under. Hall med plats för ytterkläder och ett kaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Välskött, äldre förening med god ekonomi och fastighet i bra skick!

– Hall med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare och god förvaring i garderob.

– I anslutning till hallen finns ett fräscht kaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Duschhörna, handfat, inbyggd nisch med spegel, WC och tvättmaskin (2011).

– Exklusivt och mycket smakfullt kök i lantlig stil från Kvänum. Här finns gott om förvaring i skåp och draglådor. Bra arbetsyta på bänkskiva i marmor med mosaik på väggen ovan. Komplett maskinell utrustning från Gaggenau såsom gashäll, varmluftsugn, fläkt samt integrerad kyl, frys och diskmaskin. Fast spotlightsanordning i taket. Matplats för 5-6 middagsgäster invid högt fönster med vy mot takåsar. Vid matplatsen finns en platsbyggd sittbänk med ytterligare förvaring i.

– Stort och luftigt vardagsrum med två höga fönster som ger rikligt ljusinsläpp och vy mot takåsar. Rummet är mycket lättmöblerat med plats för soffgrupp, rejäl säng och gott om ytor längs med väggar att ställa garderober, bokhyllor eller dylikt. I rummet finns även en klädkammare. OBS! Tack för rummets utformning, storlek och goda takhöjd kan man på bra sätt ”få undan sängen” genom att t ex bygga sovalkov, sängloft eller sängplatå med förvaring under.

Pris: 2 850 000 kr

Månadsavgift: 2 245 kr

Andel i föreningen: 3,86668 %

Byggår: 1897

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren (nr 4) och ett på vinden (nr 16).

Renoveringar: Byte av V/A-stammar 2002. Elstambyte 1986. Renovering av fönster mot gård 2009. Trapphus renoverades 1996. Fjärrvärme installerades 2010. Renovering av el på vind och i källare 2006. Balkonger byggdes mot gården 2007. Ommålning av tak 2010. Nyrenoverade fönster mot gatan 2013.

Lägenhetsnummer: 16 (1303)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Trasten 11 förvärvade fastigheten på Surbrunnsgatan 3 år 1920. Föreningen består av 17 lägenheter. Ekonomin är mycket god med ca 2.500.000 kr i långfristiga skulder och ca 500.000 kr i omsättningstillgångar per 2012-12-31.

Förening: Brf Trasten 11

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Attraktivt innerstadsläge med närhet till det mesta! Här har du kort promenadavstånd till Humlegården, Lill Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området kring Surbrunnsgatan finns bra utbud av mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger (Bl a Värdshuset Clas på Hörnet) m.m. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, T-bana (Tekniska högskolan) och Roslagsbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.