Vasastan - Östermalm

Birger Jarlsgatan 104 N, Högst upp!

Pärla om 28 kvm högst upp i huset med underbar utsikt över takåsarna. Mycket fint skick och bevarad charm!

Adress

Birger Jarlsgatan 104 N, Högst upp!

Rum

1

Slutpris

2 820 000 kr

Avgift

2 099 kr/mån

Boyta

28 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva denna underbara 20-talslägenhet attraktivt belägen med högt insynsskyddat läge och alla fönster mot innergården. Här bor du med underbar utsikt över takåsar och kyrktorn. Lägenheten är ytterst välplanerad där varje kvadratmeter utnyttjas maximalt. Stora fönster med djupa nischer, trägolv och spegeldörrar. Praktisk sovalkov med plats för 1.40 meter bred säng och goda förvaringsmöjligheter. Stilfullt arbetskök med diskmaskin och badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Det höga läget i huset i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ett flödande ljusinsläpp. Observera att det förutom värme och vatten även ingår bredband samt kabel-tv (basutbud) i avgiften. Populär förening med vacker innergård. Här bor du tyst och lugnt med all nödvändig service alldeles runt husknuten samt kort promenadavstånd till Stureplan, Hagaparken, KTH och Handelshögskolan. Snabbt tillträde är möjligt. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter och garderober. Trägolv.

– Härligt vardagsrum med gott om plats för soffa, soffbord samt matbord. Praktisk sovalkov med förvaring under. Fönster med djupa nischer och utsikt över takåsarna. Här finns även en inbyggd garderob. Trägolv.

– Stilfullt och funktionellt arbetskök med bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll med 2 plattor, kombinerad ugn/mikrovågsugn, kyl/frys. Fönster med djupa nischer och utsikt över stadens takåsar. Trägolv.

– Rymligt badrum utrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare (från 2017), handfat, skåp, handdukstork, dusch och wc.

Pris: 2 450 000 kr

Månadsavgift: 2 099 kr

Andel i föreningen: 0,28012 %

Byggår: 1927-1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 277 (1502)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 220 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: HSB:s bostadsrättsförening Morkullan bildades 1928, samma år som fastigheten på Birger Jarlsgatan 104 byggdes. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är kulturmärkt och ritades av den kände arkitekten Sven Wallander i typisk 20-talsstil. Föreningen består av 283 bostadsrättslägenheter och 6 lokaler. Total yta för lägenheter är ca 10011 kvm.

Delat ägande är ok. Juridisk person accepteras ej som köpare. Föreningen har prognostiserat en avgiftssänkning med 2 % årligen fram till år 2023.

Föreningen är mycket populär med stort utbud av gemensamhetsanläggningar som bastu, hobbyrum, tvättstuga etc. Utanför uppgång N finns en grillplats med både stolar och bord. Utöver denna finns ett par mindre sittplatser med grill. Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Föreningen har vunnit pris för sin trevliga och gröna gård som ligger som en grönskande oas. Trädgården består av flera delar med olika uteplatser. Föreningen har en gemensam bastu som ligger i samma hus som tvättstugorna. Du har tillgång till denna med din portnyckel. Hushållssopor kastas i behållare som är placerade på nedfarten mot Frejgatan. Det finns även ett komplett återvinningsrum.

Föreningen har ett övernattningsrum i uppgång N. Kostar cirka 200 kr/natt.
Det finns 39 parkeringsplatser som Morkullan förfogar över. Vissa av platserna är utrustade med motorvärmare. För att få tillgång till p-plats ställer du dig i kö hos föreningen. Kostnad är ca 1200 kr/mån. Föreningen har 4 st mc-platser.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2 558 kr samt en pantsättningsavgift om 581 kr. Överlåtelseavgift betalas av säljaren.

Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.morkullan.nu

– 2019: Cykelrum och nedre källarplan – Målning.
– 2019: Granittrappor – Omläggning.
– 2019: Tak – Lagning & målning.
– 2019: Trapphus (Uppg A-M samt entré N) – Målning.
– 2018 – 2019: Tvättstuga, bastu & samlingslokal – Totalrenovering och maskinbyten.
– 2018 – 2019: Asfaltering och markarbeten.
– 2018 – 2019: Bergvärme installation.
– 2018: Hissar uppgång A & F – Byte.
– 2017/2019 Fasadrenovering.
– 2015 OVK.
– 2014 Spolning av stammarna.
– 2014/2015 Fönsterrenovering.
– 2011/2012 kompletterande stambyten i källaren och bottenvåningarna,
– 2005 Ommålning av tak,
– 1991 Renovering av tak,
– 1991/92 Byte av vatten- och avloppsstammar.
– 1985 Renovering av elstigar i de flesta lägenheterna

Förening: HSBs Brf Morkullan i Stockholm.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem, grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Bahnhof, ingår i avgiften.

Lägenheten är belägen på högsta ordinarie våningsplan med endast vinden med vindsförråden ovan. Boarea 28 kvm enligt säljarens tidigare mätbevis 21054:2009 utfärdat 2010-06-03, enligt föreningens information är boarean 27 kvm.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktsskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktsskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.