Vasastan - Östermalm

Birger Jarlsgatan 104 N, 5 tr. Högst upp!

Pärla högst upp i huset med underbar utsikt över takåsarna. Fint skick och bevarad charm!

Adress

Birger Jarlsgatan 104 N, 5 tr. Högst upp!

Rum

1

Slutpris

2 020 000 kr

Avgift

2 164 kr/mån

Boyta

28 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva denna underbara 20-talslägenhet attraktivt belägen med högt insynsskyddat läge och alla fönster mot innergården. Här bor du högst upp i huset med underbar utsikt över takåsar och kyrktorn. Lägenheten är ytterst välplanerad där varje kvadratmeter utnyttjas maximalt. Stora fönster med djupa nischer, trägolv och spegeldörrar. Praktisk sovalkov och goda förvaringsmöjligheter. Stilfullt arbetskök med diskmaskin och badrum med tvättmaskin. Det höga läget i huset i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ett flödande ljusinsläpp. Populär förening med vacker innergård. Här bor du tyst och lugnt med all nödvändig service alldeles runt husknuten samt kort promenadavstånd till Stureplan, Hagaparken, KTH och Handelshögskolan. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter samt plats för extra garderober, byrå eller skrivbord om så önskas. Trägolv och vita väggar.

– Härligt vardagsrum med gott om plats för soffa, soffbord samt matbord. Praktisk sovalkov med förvaring under. Fönster med djupa nischer och trägolv. Utsikt över takåsarna.

– Stilfullt och funktionellt arbetskök med bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin (Fisher & Paykel), spishäll med 2 plattor (Gorenje), ugn, kyl och frys (Siemens). Fönster med djupa nischer och utsikt över stadens takåsar.

– Rymligt badrum utrustat med tvättmaskin, hadfat, handdukstork, dusch och wc.

Pris: 1 795 000 kr

Månadsavgift: 2 164 kr

Andel i föreningen: 0,28012 %

Byggår: 1927-1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd och plats för cyklar i cykelförråd eller i särskilda ställ under tak vid infarten från Birger Jarlsgatan. Det finns fem tvättstugor. Fyra är bokningsbara och en är "drop in". Dessutom finns en bastu i anslutning till tvättstugorna. Föreningens innergård är både omtalad och prisad med planteringar, och sittplatser med trädgårdsmöbler och grill.

Renoveringar: – 2011/2012 kompletterande stambyten i källaren och bottenvåningarna, – 2005 Ommålning av tak, – 1991 Renovering av tak, – 1990 Byte av vatten- och avloppsstammar, – 1985 Byte av elstigar.

Lägenhetsnummer: 277 (1502)SÅLD

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 220 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: HSB:s bostadsrättsförening Morkullan bildades 1928, samma år som fastigheten på Birger Jarlsgatan 104 byggdes. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är kulturmärkt och ritades av den kände arkitekten Sven Wallander i typisk 20-talsstil. Föreningen består av 283 bostadsrättslägenheter och 7 hyreslokaler. Köparen måste, för att beviljas medlemsskap i föreningen, även lösa medlemskap i HSB. Det finns cirka 38 parkeringsplatser och 3 mc-platser med separat kö. Delat ägande är ok. Juridisk person godkännes ej som medlem. Energiprestanda 220 kWh/m² och år. Mer info finns på föreningens utmärkta hemsida www.hsb.se/stockholm/morkullan samt i bifogad årsredovisning.

Förening: HSB Brf Morkullan

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Odengatan samt vackra Lärkstaden runt knuten. Utbudet av affärer och butiker är mycket gott. Här är det även närhet och promenadavstånd till Universitetet, KTH, Handelshögskolan, Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse. .

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.