Vasastan - Östermalm

Birger Jarlsgatan 104 N, 3 tr

Vackert 20-tal med högt till tak, spröjsade fönster, vackra furugolv och fina snickerier. Perfekt planlösning med smarta & ytbesparande detaljer.

Adress

Birger Jarlsgatan 104 N, 3 tr

Rum

1

Slutpris

2 650 000 kr

Avgift

2 164 kr/mån

Boyta

27 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 27 ljusa kvm i populära Brf Morkullan med dess prisbelönta innergård. Lägenheten är ytterst välplanerad där varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Härlig takhöjd, två vackra spöjsade fönster med djupa nischer, spegeldörrar samt fint trägolv. Trivsamt vardagsrum med smart sovalkov. Väldisponerat och charmigt arbetskök samt helkaklat badrum med dusch. Bra förvaringsutrymmen med en rymlig inbyggd garderob. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden ger hela lägenheten ett fint ljusinsläpp. Här bor du tyst och lugnt med all nödvändig service alldeles runt husknuten samt kort promenadavstånd till Stureplan, Hagaparken, KTH och Handelshögskolan. Observera att det förutom värme och vatten även ingår bredband i månadsavgiften. Välkomna på visning!

– Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter .Plats för skrivbord eller ytterligare garderober. Furugolv.

– Lättmöblerat vardagsrum. Spröjsat fönster med djupa nischer, furugolv samt en perfekt sovalkov.

– Utmärkt arbetskök med gott om skåp och bra arbetsytor. Spröjsat fönster med djupa nischer. Köket är utrustat med spis, diskho och kylskåp med frysfack. Plats för diskmaskin.

– Helkaklat badrum utrustat med tvättmaskin, dusch, handfat och WC.

Pris: 2 475 000 kr

Månadsavgift: 2 164 kr
I avgiften ingår värme, vatten, bredband 100 Mbit från Bahnhof. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 150 kronor, hemförsäkring 100 kronor.

Andel i föreningen: 0,28012 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett vindsförrråd om ca 5 kvm i samma uppgång. Det finns plats för cyklar i cykelförråd eller i särskilda ställ under tak vid infarten från Birger Jarlsgatan. Det finns fem tvättstugor. Fyra är bokningsbara och en är "drop in". Dessutom finns en bastu i anslutning till tvättstugorna. Föreningens innergård är både omtalad och prisad med planteringar, och sittplatser med trädgårdsmöbler och en terrass med grillmöjligheter. Nyrenoverat övernattningsrum finns i denna uppgång, går att hyra för 200 kronor/natt. Medlemmarna har även tillgång till ett snickerirum och en föreningslokal med pingisbord.

Lägenhetsnummer: 99-2021-2-269-8 (130

Hiss: Nej

Allmänt om föreningen: www.morkullan.nu
Vindsförråd tillhör.
HSB:s bostadsrättsförening Morkullan bildades 1928, samma år som fastigheten på Birger Jarlsgatan 104 byggdes. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är kulturmärkt och ritades av den kände arkitekten Sven Wallander i typisk 20-talsstil. Föreningen består av 283 bostadsrättslägenheter och 7 lokaler. Total yta för lägenheter är ca 10011 kvm och för lokaler ca 619 kvm (enl. årsredovisning 2013). Det finns ca 38 parkeringsplatser med separat kö. Delat ägande är ok. Juridisk person accepteras ej som medlem. Föreningen har en arbetsgrupp som undersöker möjligheterna att riva vindsförråden och bygga vindslägenheter.

– 2014 Fönsterrenovering.
– 2011/2012 kompletterande stambyten i källaren och bottenvåningarna,
– 2005 Ommålning av tak,
– 1991 Renovering av tak,
– 1990 Byte av vatten- och avloppsstammar,
– 1985 Renovering av elstigar.

Förening: HSB Brf Morkullan i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Bahnhof. Från och med den 1 mars 2015 ingår 100 Mbit fiberbredband från Bahnhof i månadsavgiften. Uppgradering till 1 Gbit kostar ca 99 kr/mån extra.

Sammanställning: Fin gemensam innergård med planteringar och flera uteplatser. Det diskuteras i föreningen att bygga balkonger.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Odengatan samt vackra Lärkstaden runt knuten. Utbudet av affärer och butiker är mycket gott. Här är det även närhet och promenadavstånd till Universitetet, KTH, Handelshögskolan, Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.