Vasastan - Östermalm

Birger Jarlsgatan 104 A, 4 tr

Pärla om 19 kvm belägen högst upp i huset. Populär brf med fin innergård och hiss!

Adress

Birger Jarlsgatan 104 A, 4 tr

Rum

1

Slutpris

2 350 000 kr

Avgift

1 731 kr/mån

Boyta

19 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna underbara etta belägen högst upp i populära Brf Morkullan. Lägenheten är ytterst välplanerad där varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Två vackra spöjsade fönster med djupa nischer, spegeldörrar samt fint trägolv i vardagsrummet och köket. Trivsamt vardagsrum med praktiskt sängloft (1,20 meter bred säng) med spotlightbelysning under. Väldisponerat och charmigt kök samt badrum med dusch. Bra förvaringsutrymmen med en rymlig inbyggd garderob samt vindsförråd en trappa ovan lägenheten. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden ger hela lägenheten ett fint ljusinsläpp. Populär förening med vacker innergård. Här bor du tyst och lugnt med all nödvändig service alldeles runt husknuten samt kort promenadavstånd till Stureplan, Hagaparken, KTH och Handelshögskolan. Observera att det förutom värme och vatten även ingår bredband i månadsavgiften. Hiss finns. Snabbt tillträde är möjligt. Välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter .Två överskåp samt en rymlig inbyggd garderob.

– Vardagsrum med plats för soffa, soffbord, matbord och tv-bänk. Spröjsat fönster med djupa nischer, trägolv samt ett praktiskt sängloft med 1,20 meter bred säng med spotlightbelysning under.

– Snygg och funktionell kokvrå med spröjsat fönster med djupa nischer. Köket är utrustat med spis två plattor, diskho och kylskåp. Bra förvaringsutrymmen med kölksluckor i vitt.

– Badrum utrustat med handdukstork, dusch, handfat och wc.

Pris: 1 775 000 kr

Månadsavgift: 1 731 kr

Andel i föreningen: 0,22919 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett vindsförråd på vinden i samma uppgång. Det finns plats för cyklar i cykelförråd eller i särskilda ställ under tak vid infarten från Birger Jarlsgatan. Det finns fem tvättstugor. Fyra är bokningsbara och en är "drop in". Dessutom finns en bastu i anslutning till tvättstugorna. Föreningens innergård är både omtalad och prisad med planteringar, och sittplatser med trädgårdsmöbler och grill.

Lägenhetsnummer: 21 (1405)

Hiss: Ja

Allmänt om föreningen: www.morkullan.nu
Vindsförråd tillhör.
HSB:s bostadsrättsförening Morkullan bildades 1928, samma år som fastigheten på Birger Jarlsgatan 104 byggdes. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är kulturmärkt och ritades av den kände arkitekten Sven Wallander i typisk 20-talsstil. Föreningen består av 283 bostadsrättslägenheter och 7 lokaler. Total yta för lägenheter är ca 10011 kvm och för lokaler ca 619 kvm (enl. årsredovisning 2013). Det finns ca 38 parkeringsplatser med separat kö. Delat ägande är ok. Juridisk person accepteras ej som medlem. Föreningen har en arbetsgrupp som undersöker möjligheterna att riva vindsförråden och bygga vindslägenheter.

– 2014 Fönsterrenovering.
– 2011/2012 kompletterande stambyten i källaren och bottenvåningarna,
– 2005 Ommålning av tak,
– 1991 Renovering av tak,
– 1990 Byte av vatten- och avloppsstammar,
– 1985 Renovering av elstigar.

Förening: HSB Brf Morkullan i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Bahnhof. Från och med den 1 mars 2015 ingår 100 Mbit fiberbredband från Bahnhof i månadsavgiften. Uppgradering till 1 Gbit kostar ca 99 kr/mån extra.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel ca 150 kr/mån och hemförsäkringen ca 150 kr/mån.

Lägenheten är belägen på högsta ordinarie våningsplan med endast vinden med vindsförråd ovan.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Odengatan samt vackra Lärkstaden runt knuten. Utbudet av affärer och butiker är mycket gott. Här är det även närhet och promenadavstånd till Universitetet, KTH, Handelshögskolan, Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.