Vasastan - Birkastan

Sankt Eriksgatan 87, 3 tr

Klassiskt 1920-tal möter stilren design i optimal 1:a (möjlig 2:a) i toppskick med högt insynsfritt läge och härlig stadsvy. Låg avgift, 1149:-/mån.

Adress

Sankt Eriksgatan 87, 3 tr

Rum

1

Slutpris

3 900 000 kr

Avgift

1 149 kr/mån

Boyta

39 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän 1920-talslägenhet om 1 r o k med sovalkov och 39 optimalt disponerade kvm i toppskick. Lägenheten är högt, ljust och insynsfritt belägen på tredje våningen med härlig stadsvy mot vackra, kringliggande fastigheter samt dess takåsar.

Lägenheten har med stil, känsla och varsam hand renoverats, där modern design, sober färgsättning och utmärkta förvarings- samt funktionslösningar kombineras med de välbevarade originaldetaljerna från byggåret. Rejäl takhöjd, stora fönsterpartier med spröjs och djupa nischer, spegeldörrar, serveringsskåp och fina trägolv.

Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt generös förvaring i garderober som platsbyggts längs med vägg. Toppfräscht helkaklat badrum med duschhörna, handfat, WC och tvättmaskin. Rymligt, välutrustat och stilsäkert Tibrokök med komplett maskinell utrustning från Siemens och Bosch. Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, bokhylla och TV-möbel. I vardagsrummet finns en praktiskt och bra sovalkov.

Lägenheten kan för den som önskar byggas om till en ”mini-2:a” eller göras mer öppen och luftig genom att ta ner/öppna upp väggen mellan vardagsrum och kök. (OBS! Om lägenheten ska byggas om krävs godkännande från styrelsen, se byggregler på föreningens hemsida).

Bostaden är belägen i oerhört välskött och populär förening med endast ca 3.000.000:- i lån och som nyligen sålt sina råvindar samt sänkt avgifterna med 30 %.

Här bor du med omedelbar närhet till S:t Eriksplan, Birkastan och Rörstrandsgatan. Här möts de bästa av två världar med ett stort utbud av mysiga krogar, restauranger och välsorterade mataffärer samtidigt som det är nära till härliga grönområden som bjuder på en avkopplande miljö.

Vasaparken når du med en kort promenad som erbjuder gott om aktiviteter med bland annat fotbollsplan, minigolfbana och trevliga fik. Ett stenkast bort finner du även härliga promenadstråk längs Karlbergskanalen och löparspår finns vid området runt Karlbergs slott. Kommunikationerna är perfekta och här når du alla tänkbara färdmedel inom ett par minuter! Direkt närhet till S:t Eriksplan med alla dess kommunikationer (T-bana och bussar bl.a. linje 3, 4 samt flygbussar från Torsgatan). På bekvämt promenadavstånd öppnas inom kort vid korsningen Dalagatan/Vanadisvägen den nya Citybanan (ersätter nuvarande Karlbergs station).

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt generös förvaring i garderober som platsbyggts längs med vägg.

– Toppfräscht helkaklat badrum med duschhörna, handfat, WC och toppmatad tvättmaskin (Cylinda). Klinkergolv med golvvärme.

– Rymligt, välutrustat och stilsäkert Tibrokök med komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys (Bosch), spis (Siemens), ugn (Bosch), diskmaskin (Bosch) och fläkt. Arbetsbänk med Granitskiva Nero Impala. Köket har en matplats för 4-5 personer och ett vackert serveringsskåp i original från byggåret. Trägolv och vitmålade väggar samt tak.

– Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, bokhylla och TV-möbel. I vardagsrummet finns en praktiskt och bra sovalkov med plats för 120-140 cm säng. Trägolv och väggar i sober kulör.

Lägenheten kan för den som önskar byggas om till en ”mini-2:a” eller göras mer öppen och luftig genom att ta ner/öppna upp väggen mellan vardagsrum och kök. (OBS! Om lägenheten ska byggas om krävs godkännande från styrelsen, se byggregler på föreningens hemsida).

Pris: 3 895 000 kr

Månadsavgift: 1 149 kr
I avgiften ingår värme, vatten, varmvatten och kabel-TV (grundutbud från Comhem). Övriga driftskostnader är hushållsel om ca 200:-/månad och hemförsäkring om ca 100-150:-/månad.

Andel i föreningen: 0,49469 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1928

Fönster: 3-glasfönster

Lägenhetsnummer: 108 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Energiförbrukning: 183 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: HSB Brf Gjutaren i Stockholm bildades 1926 och består av 177 lägenheter (inkl de 18 nyuppförda vindslägenheterna som färdigställdes 2017) om 8.378 kvm och 11 lokaler om 1.066 kvm samt garage om 1.920 kvm (hyrs ut i sin helhet till Q-park. Juridisk person godkännes ej. Delat ägande är ok med minsta ägarandel om 10 %. Föreningen beskattas som äkta och äger marken. Medlemskap i HSB Stockholm krävs för att bli antagen som medlem i föreningen. För mer information, se www.hsbgjutaren.se

Föreningens ekonomi är urstark och den har inga långfristiga skulder. Per 2019-12-31 uppgick omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till ca 12.000.000:-. De kommersiella lokalerna är mycket attraktiva och gav stor intäkt om ca 4.300.000:-. Medlemsavgifterna är låga med ca 340:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Gjorda renoveringar i fastigheten:

1984: Byte av V/A-stammar.
1998: Fasadrenovering.
2000: Nytt gårdsbjälklag på den stora innergården.
2007: Ny värmeväxlare installerades och snörasskydd monterades.
2009: Installation av 41 lågenergifläktar.
2010: Garaget renoverades.
2011: Omgjutning av golvbjälklag i garaget och skoaffären. Ventilationen renoverades.
2013: Nya fönster monterades.
2014: Spolning av V/A-stammar. Nytt elektroniskt kodlås installerades till bl a portar och tvättstugorna. Renovering av kungsbalkong mot Sankt Eriksgatan. Ny tvättstuga byggdes i port 85 A.
2015: Hela källaren renoverades och nya lägenhetsförråd inreddes. OVK med godkänt resultat. Nytt gårdshus uppfördes för att rymma förråd till vindslägenheterna. Alla horisontella avloppsrör byttes ut i garaget. Nya brandsäkrade säkerhetsdörrar sattes in. Gården renoverades.
2016-2017: Omläggning av yttertaket. Dränering av långa gården. Samtliga uppgångar fick hiss, 7 st nya och 2 st byggdes om. Vindslägenheterna färdigställdes.
2018: Komplettering av fastighetens fibernät, spolning av V/A-stammar, renovering av samtliga trappuppgångar och upprustning av innergårdarna.
2019: Nytt tätskikt mellan stora gården och garaget samt brandsäkrat elkablar i garaget. Byte av gårds- och källardörrar.
2020: Byte av radiatortermostater. Byte av ventiler i garaget.

Till lägenheten disponeras ett förråd. Föreningen har flertalet gemensamma utrymmen och faciliteter såsom tre innergårdar (en större och två mindre) med flertalet planteringar, möbelgrupper och grillar som kan nyttjas av medlemmarna. På gården finns även cykelparkering. Tvättstugan finns på S:t Eriksgatan 85 och den är modern och fullt utrustad. Bokningen av tvättid kan göras på samtliga infotavlor i fastigheten samt via webbokning. Webbokningen finns att tillgå på föreningens hemsida med användarnamn och lösenord. Alternativt så laddar man ner en app till sin smartphone.

Förening: HSB Brf Gjutaren i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 177

Antal lokaler: 11

TV: Kabel-TV från Com Hem. (Grundutbudet ingår i avgiften).

Internet: Bredband och telefoni går att få från Com Hem. Huset är även anslutet till Telia Fibernät. Vid kontakt med Telia ange att avtalet är tecknat med HSB Brf Gjutaren i Stockholm.

Sammanställning: Gemensamma vädringsbalkonger mot innergården finns på "halvplanen" mellan våningarna.

Här bor du med omedelbar närhet till S:t Eriksplan, Birkastan och Rörstrandsgatan. Här möts de bästa av två världar med ett stort utbud av mysiga krogar, restauranger och välsorterade mataffärer samtidigt som det är nära till härliga grönområden som bjuder på en avkopplande miljö.

Vasaparken når du med en kort promenad som erbjuder gott om aktiviteter med bland annat fotbollsplan, minigolfbana och trevliga fik. Ett stenkast bort finner du även härliga promenadstråk längs Karlbergskanalen och löparspår finns vid området runt Karlbergs slott.

Kommunikationerna är perfekta och här når du alla tänkbara färdmedel inom ett par minuter! Direkt närhet till S:t Eriksplan med alla dess kommunikationer (T-bana och bussar bl.a. linje 3, 4 samt flygbussar från Torsgatan). På bekvämt promenadavstånd öppnas inom kort vid korsningen Dalagatan/Vanadisvägen den nya Citybanan (ersätter nuvarande Karlbergs station).

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.