Vasastan - Birkastan

Birkagatan 17, 3 tr

Sekelskiftespärla på bästa adress. Härlig takhöjd, vackra trägolv, fina snickerier och kakelugn.

Adress

Birkagatan 17, 3 tr

Rum

1

Slutpris

2 935 000 kr

Avgift

1 557 kr/mån

Boyta

37 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 40 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Bevarade spegeldörrar och genomgående furugolv i hela lägenheten samt härlig kakelugn som ger mysig charm till lägenheten. Vardagsrummet är lättmöblerat och ett smart, platsbyggt sovloft med plats för rejäl säng är ytbesparande. Stor öppning mellan kök och vardagsrum ger ytterligare ljusinsläpp. Läget är fantastiskt i Birkastan med Rörstrandsgatan runt hörnet.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Furugolv.

– Snyggt, utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys samt gasspis med fläkt.

– Lättmöblerat vardagsrum, generöst ljusinsläpp från vilket bygglov för fransk balkong finns. Furugolv och underbar kakelugn som i dagsläget inte är fungerande, men kan tätas så att den blir funktionell. Smart och rejält sovloft.

– Helkaklat badrum med dusch och handfat. Klinker med golvvärme.

– Separat WC med klinkergolv och kaklade väggar.

Pris: 2 935 000 kr

Månadsavgift: 1 557 kr

EL: 250 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 400 kr/mån

Byggår: 1907

Övriga byggnader/utrymmen: I föreningen finns det cykelförråd, samlingslokal, grovsoprum, tvättstuga samt ett barnvagnsrum. Till lägenheten hör även ett källarförråd som är cirka 6 kvm stort. Till källaren finns separat ingång med ramp och hiss. Mycket vacker och välskött innergård med planteringar, blommor och grönska. Här finns utemöbler samt grillmöjligheter. Gården är solig med 5-6 timmars sol under sommarmånaderna.

Lägenhetsnummer: 34

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Allmänt om föreningen: Brf Eldaren 9 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förvärvade fastigheten 1972. Det finns 21 bostadsrätter och en affärslokal. Föreningens har inga beslutade avgiftsförändringar.
VA-stammar och elstigare 1980
Trapphus 1998
Fasad 2001
Taket 2006
Balkonger och fönster 2008
Tvättstuga 2010

Förening: Brf Eldaren 9

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: Comhem.

Sammanställning: Bygglov för fransk balkong finns. Mycket vacker och välskött innergård med planteringar, blommor och grönska. Här finns utemöbler samt grillmöjligheter. Gården är solig med 5-6 timmars sol under sommarmånaderna.

Synnerligen eftersökt läge i hörnet av Birkagatan / Rörstrandsgatan med kaffebarer, mysiga cafeér, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.