Vasastan - Birkastan

Bråvallagatan 9

Underbart boende med ljus, rymd och charm. Drömläge i Birkastan intill Rörstrandsgatan!

Adress

Bråvallagatan 9

Rum

1

Slutpris

2 200 000 kr

Avgift

1 764 kr/mån

Boyta

31 kvmOm bostaden

Välkomna till denna fantastiskt charmiga lägenhet attraktivt belägen på vackra Bråvallagatan precis intill Rörstrandsgatan! Lägenheten är ytterst välplanerad och är i fint skick med den äldre charmen väl bevarad. Spröjsade fönster med djupa nischer, spegeldörrar, generös takhöjd samt fina golv. Allrum med plats för såväl säng som soffa, trevligt kök och ett fräscht badrum. Här bor du tyst och lugnt med allt det Stockholm har att erbjuda precis runt husknuten. Mycket bra kommunikationer med både tunnelbana, bussar och pendeltåg i området. Välkomna på visning!

– Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter. Hela lägenheten har genomgående fina trägolv och väggar i ljus ton.

– Rymligt och trivsamt allrum med gott om plats för önskad möblering. God förvaring i form av 2 garderober. Utsikt mot föreningens trevliga innergård.

– Trevligt kök med ljusa köksluckor och vit mosaik ovan arbetsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis samt ovansittande spisfläkt. Mycket god förvaring i serveringsskåp i original. Plats för mindre matbord.

– Fräscht badrum med ljus plastmatta på golv och vitt kakel på väggar.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 1 764 kr

Andel i föreningen: 1,33100 %

Byggår: 1927

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd ca 5-6 kvm. Föreningen förfogar över en trevlig innergård med utemöbler och grillmöjligheter som samtliga medlemmar får nyttja.

Renoveringar: Stammar samt elstigar byttes 1996. Fastighetens ventilation åtgärdades 2002, fönster renoverades och målades 2003. Samtliga innerdörrar i fastigheten målades 2004. Spolning av rörstammar våren 2005. Balkonger har byggts under 2006, byggnation undercentral för fjärrvärme 2007. Renovering av trapphus och farstu 2009. Renovering Kungsbalkonger 2011. Ny värmekabel på tak/stuprännor 2011. Komplettering balkonger 2012

Lägenhetsnummer: 5

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 0,5.

Parkering/Bilplats: Föreningen har fyra parkeringsplatser. Platserna kostar för närvarande 700 kronor per månad och hyrs ut ett år i taget. Anslag på föreningens anslagstavla i entrén visar när det är dags att lämna in en ansökan. För folkbokförda i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar f.n. 700 kr. Alternativt kan biljett lösas för f.n. 50 kr/dygn.

Allmänt om föreningen: Brf Majolica bildades 2001 och består av 54 lägenheter, varav en är upplåten som lokal. För mer info, se http://www.brfmajolica.se

Förening: Brf Majolica

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Synnerligen eftersökt läge i Birkastan precis intill Rörstrandsgatan med mysiga caféer, trevliga restauranger, trendiga butiker, matvaruaffärer och all annan service i området. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom två minuters promenad. Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och mederna Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken. Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.