Vasastan - Atlas

Völundsgatan 1, 4 tr.

Modern design & optimal funktion möter genuin 1920-talscharm i fin 1:a i "Lilla Paris" med öppna ytor, högt & ljust läge samt utsikt mot takåsar.

Adress

Völundsgatan 1, 4 tr.

Rum

1

Slutpris

3 550 000 kr

Avgift

2 164 kr/mån

Boyta

38 kvmOm bostaden

Högt upp bland takåsarna i fastighet från 1929, med ett av Vasastans allra bästa lägen i de idylliska och vackra kvarteren Atlas och ”Lilla Paris” som ligger ostört invid Birkastan, S:t Eriksplan och Vasaparken, ligger denna ljusa och rymliga lägenhet om 38 suveräna kvm i mycket gott skick.

Stilren och modern design, ljus färgsättning, bra komfort och utmärkta förvaringslösningar kombiners med tidsenligt välbevarade 1920-talsdetaljer såsom högt till tak, spegelmönstrade dörrar och stora högresta fönsterpartier med utsikt mot himmel samt kringliggande hustak.

Planlösningen är optimalt disponerad och både golvytor och den väl tilltagna takhöjden utnyttjas fullt ut. Kök och vardagsrum i en halvöppen planlösning ger tillgängliga och bra sällskapsytor. Köket i stilsäkert och minimalistiskt utförande med tillhörande matplats har gott om skåp och förvaring med vita köksluckor, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl, frys och diskmaskn, induktionshäll, ugn och fläkt.

Vardagsrummet är lättmöblerat och ger plats för både soffa, TV-möbel och säng. Med en industriglasvägg eller dylikt så kan en separat sovrumsdel/alkov skapas. På så vis separeras sängen från övrig vardagsrumsmöblering och ger därmed lägenheten funktionen av en 1,5:a eller ”minitvåa”.

Välkomnande hall med klinkergolv och plats för ytterkläder och skor. Möblerbar hall med plats hyllor, arbetsbord eller dylikt. Fräscht helkaklat badrum med duschplats, toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

Mycket välskött och äkta bostadsrättsförening som äger marken och har god ekonomi med låg skuldsättning och de stora renoveringarna i fastigheten gjorda. Tillträde sker efter överenskommelse.

Pris: 3 395 000 kr

Månadsavgift: 2 164 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostander per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 150-200:-. Kabel-TV 68:-. Bredband 155:-.

Andel i föreningen: 2,66000 %

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 22 (1402)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Tendern 10 förvärvade fastigheten 1999 och består av 26 bostadsrättslägenheter (1.405 kvm) samt 1 hyreslokal (40 kvm). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. Delat ägande med minst ägarandel om 10 % är ok men juridisk person accepteras inte som köpare.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 7.545.000:- vilket ger en belåningsgrad på 5.427:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1.324.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Överlåtelseavgift om 1.183:- erläggs av säljaren. Pantsättningsavgift om 473:-/pant erläggs av pantsättaren.

Utfört underhåll i fastigheten:
2019: Slutliga OVK-åtgärder.
2018: Renovering av innergården.
2017-2018: OVK-åtgärder.
2016: Ny undercentral.
2015: Renovering av hiss.
2010: Renovering av fönster.
2004: Renovering av balkonger/nya balkonger. Omputsning av fasad.
2003-2004: Omläggning av tak.
2000-2001: Byte av V/A-stammar och elstigar.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 och 2035. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Medel reserveras årligen till framtida underhåll.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd med stålgaller. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningen har också en innergård med cykelställ.

Förening: Brf Tendern 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 26

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Obligatoriskt tillägg om 68:-/mån.

Internet: Bredband upp till 100 Mbit/s via Bredband 2. Obligatoriskt tillägg om 155:-/mån.

Härligt läge i populära Atlas området även kallat Lilla Paris. Huset är beläget några stenkast från pulsen kring Rörstrandsgatan med restauranger och kaffebarer. Nära till Vasaparken med caféer, minigolf och fotbollsplan. Vill du motionera eller promenera rekommenderas Karlbergs slottspark, cirka tio minuters promenad bort. På andra sidan S:t Eriksbron finns Västermalmsgallerian och hjärtat av Kungsholmen kring Fridhemsplan. I andra riktningen når du Odenplan och dess utbud av shopping, uteserveringar och restauranger.

Extremt goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, T-banans gröna linje och pendeltåg vid Odenplan. Dessutom avgår Flygbussarna med bekvämt avstånd från Torsgatan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.