Vasastan - Atlas

Völundsgatan 9, 5 tr

Unik & förtrollande 1920-talsdröm i idylliska "Lilla Paris" med fantastisk terrass om 8 m², högst upp, i härligt läge & med utsikt mot takåsar.

Adress

Völundsgatan 9, 5 tr

Rum

1,5

Slutpris

3 775 000 kr

Avgift

2 405 kr/mån

Boyta

34 kvmOm bostaden

Högst upp bland takåsarna i fastighet från 1929, med ett av Vasastans allra bästa lägen i de idylliska och vackra kvarteren Atlas och ”Lilla Paris” som ligger ostört invid Birkastan, S:t Eriksplan och Vasaparken, ges nu tillfälle att förvärva ett drömboende utöver det vanliga. En helt unik terrassvåning om 42 m² ”levnadsyta”, varav 34 m² inne och 8 m² möblerbar terrass.

Terrassen är förtrollande ljuvlig, en idyllisk oas belägen med fri utsikt mot himmel och kringliggande takåsar. Den ger ett härligt ”uterum” med möjligheter till plantering, möblering, grillning och umgänge utomhus. Här finns trätrall och möjlighet att installera markis vilket möjliggör användning oavsett väder eller om man bara vill avnjuta sommarlunchen i skuggan.

Lägenheten är i ett gott skick med målade ytskikt i vit kulör, modern komfort och bra förvaring. Samtidigt bevaras alla 1920-talsdetaljer såsom vacker fiskbensparkett, rejäl takhöjd (ca 2,70 meter), spegelmönstrade dörrar och fina snickerier samt fönster och balkongdörrar med spröjs och spanjoletthandtag.

Lägenheten är ytterst väldisponerad och yteffektiv. Tack vare en praktisk sovalkov om 2 x 2.40 meter med plats för förvaring och dubbelsäng om 160 cm ger den samma funktion som en ”minitvåa” för två personer. Alkoven/sovrumsdelen ligger i anslutning till ett lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och utgång till terrassen.

Platsbyggt kök i stilrent vitt med god förvaring i skåp och lådor, bänkskiva i svart, kyl, frys och keramikhäll. Matplats för 2-3 personer. Välkomnande tambur med plats för ytterkläder och skor samt en inre hall med garderob för övrig förvaring. Helkaklat badrum med klinkergolv, badkar, WC, handfat och badrumsskåp.

Mycket välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och de stora renoveringarna i fastigheten gjorda.

Pris: 3 350 000 kr

Månadsavgift: 2 405 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 100-150:-.

Andel i föreningen: 3,49790 %

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 10028 (1502)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 141 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Loket 22 förvärvade fastigheten på Völundsgatan 9 i Stockholm år 1999. Den består av 29 lägenheter (total boyta om 991 kvm), varav 28 st är upplåtna med bostadsrätt och 1 st är återstående hyresrätt. Föreningen har även en hyreslokal på 77 kvm. Föreningen klassas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är god och den fortsätter att utvecklas på ett positivt sätt. Årsavgifterna planeras vara oförändrade det närmaste året.

Till lägenheten hör ett vindsförråd som ligger nära till hands en trappa ovan lägenheten. I fastighetens källare finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. I källaren finns även ett cykelrum. Gemensam grönskande innergård med utemöbler och grill.

Gjorda renoveringar i fastigheten:

2001: Byte av elstigare.
2002: Fasad- och fönsterrenovering (putsning och målning). Byte av tak.
2007-2008: Byte av V/A-stammar.
2011: Renovering av tvättstugan.
2016: Installation av ett cykelställ på fastighetens framsida.
2017: Stamspolning och ytrenovering av trapphuset samt källare.
2018: OVK. Genomgång och renovering av stuprör.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2031. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet (ca 890 tkr finns i fonden per 2018-12-31). Under oktober kommer föreningen rusta upp alla fönster och balkongdörrar.

Förening: Brf Loket 22.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget, upp till 100 Mbit/s.

Sammanställning: Fantastisk terrass om ca 8 kvm, utan insyn, med fritt och idylliskt läge och vacker utsikt mot himmel och kringliggande takåsar. Terrassen ger ett härligt "uterum" med möjligheter till plantering, möblerling och umgänge utomhus.

Härligt läge i populära Atlas området även kallat Lilla Paris. Huset är beläget några stenkast från pulsen kring Rörstrandsgatan med restauranger och kaffebarer. Nära till Vasaparken med caféer, minigolf och fotbollsplan. Vill du motionera eller promenera rekommenderas Karlbergs slottspark, cirka tio minuters promenad bort.

På andra sidan S:t Eriksbron finns Västermalmsgallerian och hjärtat av Kungsholmen kring Fridhemsplan. I andra riktningen når du Odenplan och dess utbud av shopping, uteserveringar och restauranger.

Extremt goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, samt T-banans gröna linje. Dessutom avgår Flygbussarna från Torsgatan samt pendeltågen från Karlbergs station.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.