Vasastan

Robert Almströmsgatan 10, 4 tr

20-talsdröm med härlig känsla, högt fritt läge, balkong och utsikt. Drömläge vid Rörstrandsgatan!

Adress

Robert Almströmsgatan 10, 4 tr

Rum

1,5

Slutpris

2 720 000 kr

Avgift

1 649 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

Charm, stil och känsla präglar denna suveräna 20-talslägenhet med högt insynsfritt läge, utmärkt planlösning, generösa ljusinsläpp och ytor i toppskick. Balkong, som ligger högst upp, med härlig stadsvy mot himmel, takåsar och för området typiska fastigheter. Här finns vackra detaljer såsom fiskbensparkett, spegeldörrar, fina snickerier, fönsterpartier med spröjs och genomgående ljusa kulörer. Planlösningen är mycket väldisponerad med härligt vardagsrum som har två fönsterpartier, utgång till balkongen samt en smart alkov med plats för 120 cm säng. Fräscht kaklat badrum och ett snyggt kök som på senare tid renoverats. Tambur med plats för avhängning och en inre möblerbar hall med plats för matsalsbord eller dylikt. Välkommen till mysiga Robert Almströmsgatan och ett av Birkastans attraktivaste lägen, alldeles intill Rörstrandsgatans pulserande gatustråk. Välskött förening med god ekonomi och låga avgifter.

OBS! Denna lägenhet kan även byggas om till en 2:a. Se alternativ planlösning.

– Välkomnande tambur med plats för avhängning vid klädhängare i original samt förvaring i garderob.

– Inre möblerbar hall med fiskbensparkett samt vitmålade väggar och tak. Hallen nyttjas som matsal, bibliotek eller dylikt och öppnar mot vardagsrum och kök.

– Härligt vardagsrum med fiskbensparkett och vitmålade väggar. Två fönsterpartier, varav ett med utgång via glasade pardörrar till balkong i högt fritt läge och utsikt över takåsar. Vardagsrummet har en sovalkov med plats för säng om 120 cm samt en inbyggd garderob i original.

– Fräscht kaklat badrum med klinkergolv, badkar, handfat, badrumsskåp, toalett och handdukstork.

– Snyggt och stilfullt kök som nyligen renoverats till toppskick. Gott om förvaring i skåp med vita luckor samt i ett serveringsskåp i original. Bra arbetsytor på bänkskivor med underlimmad diskho och mosaik på väggen ovan. Kyl och frys, gasspis (IGF) och fläkt. Furugolv och vitmålade väggar samt svart fondtapet vid matplats för 4-5 personer.

Pris: 2 250 000 kr

Månadsavgift: 1 649 kr

Andel i föreningen: 2,03233 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, vindsförråd, cykelrum och tvättstuga i källaren med två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Innergård med trädgårdsmöbler och grill.

Renoveringar: Följande renoveringar är gjorda: V/A-stammar och elstigar 2005. I övrigt är trapphus restaurerat 2009, fasader mot gatan 2006-2007, rökkanaler, takplåt 2006-2007 och fönster målades utvändigt 2006-2007. Föreningen diskuterar installation av säkerhetsdörrar.

Lägenhetsnummer: 30

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar över 6 st parkeringsplatser för 1000:-/mån med separat kösystem. i övrigt gäller boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett stort garage vid S:t Eriksplan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Stengodset 20 förvärvade fastigheten 2003 och består av 35 lägenheter med bostadsrätt fördelade på 6 våningsplan och totalyta om ca 2165 kvm, 1 lokal med hyresrätt om ca 171 kvm samt 7 parkeringsplatser som hyrs ut. F.n. är det kö. Föreningen är en s.k. "äkta" förening och äger marken.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg med en skuldsättning om ca 2.477:-/kvm. Inga beslutade avgiftsförändringar.

Renoveringar:
2003: Föreningen förvärvade fastigheten och är en s.k äkta förening
2005: Byte av V/A-stammar och elstigare.
2006: Fasaden mot gatan renoverades samt taket lades om. Fönster målade utvändigt.
2009: OVK samt renovering av trapphus.
2010: Balkonger byggdes.
2013: Fasadrenovering.
2014: Fönster mot innergården målades och renoverades.
2015: Spolning av stammar. Renovering av tvättstuga och källare, nya förråd installerade i källare.
2016-2017: Exploatering av råvind och byggnation av vindsvåningar.
2017: Delvis takrenovering.

Planerade/beslutade renoveringar:
Iordningställande av källarlokal för att kunna hyra ut den.

Till lägenheten disponeras källarförråd. I fastigheten finns tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum.

Förening: Brf Stengodset 20

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: 100 Mbit/s via Ownit. LAN-uppkoppling till varje lägenhet ingår.

Sammanställning: Balkong (högst upp i förhållande till andra balkonger i fastigheten) i högt fritt läge med utsikt över takåsar.

Lägenheten i kombination med trevliga omgivningar bidrar till ett kvalitetsboende utöver det vanliga! Här lever man helt ostört invid Rörstrandsgatans restaurang- och cafétäta stråk med pulsen i Birkastan och vid S:t Eriksplan. Samtidigt nås med några minuters promenad bl a Vasaparken och Karlbergs rekreationsområde. Kommunikationerna är goda med T-bana, flertalet innerstadsbussar samt pendeltåg vid Karlbergs station och flygbussar. Mataffärer, caféer, butiker m.m. finns det gott om. Välkommen till trevliga Birkastan!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.