Vasastan

Falugatan 15, 2 tr

Underbart boende högst upp i huset på Stockholms vackraste gata. Välkomna!

Adress

Falugatan 15, 2 tr

Rum

1

Slutpris

2 450 000 kr

Avgift

2 083 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva denna mycket fina, ljusa och charmiga lägenhet. Lägenheten är belägen högst upp i huset med lugnt, tyst och fridfullt läge på Stockholms kanske vackraste gata, Falugatan! Idylliskt belägen men ändå nära till pulsen vid Rörstrandsgatan och Odenplan med dess rika utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer, butiker och affärer.
Lägenheten är ytterst väldisponerad där varje kvadratmeter utnyttjas maximalt. Stort och ljust vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt en generös inbyggd klädkammare. Stilfullt, rymligt och välutrustat kök med matplats för större sällskap. Två stora fönster med djupa fönsternischer samt vackra nåtade trägolv i hela lägenheten. Denna fina lägenhet passar såväl singel som par. Möjlighet finns att bygga om lägenheten till en riktig tvåa med sovrum, se alternativ planlösning. Populär förening med god ekonomi. Till föreningen hör två vackra innergårdar med grillar, sommarmöblering och blomster.

– Välkomnande hall med klädhängare och hatthylla. Nåtade trägolv samt vitmålade väggar. Plats finns för byrå om så önskas.

– Stort, ljust och mycket trivsamt vardagsrum. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för all önskad möblering. Stort fönsterparti i kombination med det höga läget i huset samt de vackra nåtade trägolven ger hela vardagsrummet ett härligt ljus och rymd. Här finns även en praktisk inbyggd klädkammare. Vitmålade väggar.

– Stilrent och charmigt kök med stort fönster mot Falugatan. Här finns plats för matbord för flera. Köket är fullt utrustat med diskmaskin ( från 2009), gasspis, elugn, fläkt (Miele från 2009) samt integrerad kyl och frys. Bra arbetsytor samt mycket gott om förvaringsutrymmen med serveringsskåp samt köksskåp ända upp till tak. Nåtade trägolv och vitmålade väggar.

– Fräscht halvkaklat badrum med dusch, handfat, badrumsskåp samt wc. Spotlights.

ÖVRIGT
– Dimmerbelysning.
– Måttbeställda persienner i både kök och vardagsrum.
– Vackra spegeldörrar.
– Ny elcentral, jordfelsbrytare samt nya vägguttag och strömbrytare 2009.

Pris: 1 790 000 kr

Månadsavgift: 2 083 kr

Andel i föreningen: 0,76452 %

Byggår: 1925

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns två gemensamma moderna tvättstugor, renoverade 2006 (nya torkskåp 2009) och cykelförråd. Till föreningen hör två vackra innergårdar med rikligt av blommor, buskar och gräsmattor. Under sommarmånaderna finns möbler med parasoll, grillar och solstolar utställda.

Lägenhetsnummer: 51

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2.

Allmänt om föreningen: Brf Verdandi 42 består av fastigheterna Verdandi 42 och Sigyn 30 med adresser Falugatan 13, 14, 15 och 17 samt Rödabergsgatan 5, 7, 9 A och 9 B. Sammanlagt 118 bostadsrättslägenheter och två affärslokaler. Till föreningen hör även två gröna innergårdar. Fastigheterna är kulturminnesmärkta och ritades av den kände arkitekten Sven Wallander (som bl.a ritat Kungstornen på Kungsgatan) och stod klart 1925. Energiprestanda: 161 kWh/m² (Atemp) och år.

– Byte av samtliga rörstammar och samtidig renovering av alla badrum samt renovering av fasader, tak och trapphus (1987-1994).
– Byte av samtliga elstammar, renovering av tvättstuga (1995).
– Renovering av samtliga fönster (1996).
– Renovering och målning av samtliga fasader samt översyn av tak och utvändig målning av fönster (2008).
– Utbyte på föreningens bekostnad av samtliga lägenhetsdörrar mot säkerhetsdörrar samt renovering av alla trapphus och installation av postboxar (2013).
– Fönsterna i hela föreningen renoverades under 2017.

Föreningen kräver att en överlåtelsebesiktning görs i samband med överlåtelsen. Den bekostas av köparen och beställs av förvaltaren till en kostnad om 3.100:-.

Hushållsel ca 150-200:-, gas ca 200:- och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: Brf Verdandi 42

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät.

Internet: Bredband, ingår i månadsavgiften. Hastighet: 100 Mbit/s.

Fantastiskt läge i idylliska Röda Bergen på Vasastans kanske vackraste gata.
Lugnt, tyst och fridfullt, men inte långt ifrån pulsen vid S:t Eriksplan samt Odenplan. Med gångavstånd nås allt från Vasastans rika utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer, butiker, affärer m.m till nödvändig service såsom banker, mataffärer och de utmärkta kommunikationerna i form av tunnelbana, flertalet innerstadsbussar, flygbussen samt pendeltåg. Boendeparkering för bil finns på Falugatan samt på alla närliggande gator. Det är även kort avstånd till rekreations- och naturområdena kring Vasaparken, Hagaparken, Brunnsviken samt Karlbergskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.