Vasastan

Sigtunagatan 11B, 3 tr. ö.g.

Sekelskiftesdröm belägen högst upp med ljuvlig balkong och attraktiv adress. Ljus, rymd och charm!

Adress

Sigtunagatan 11B, 3 tr. ö.g.

Rum

1

Slutpris

4 330 000 kr

Avgift

2 133 kr/mån

Boyta

43 kvmOm bostaden

Välkomna till denna underbara sekelskifteslägenhet belägen högst upp i gårdshuset med balkong mot innergården. Bostaden är i fint skick med vackra tidstypiska detaljer såsom trägolv, cirka 3 meter i takhöjd, fönster med djupa nischer, takstuckatur och spegeldörrar. Stora sällskapsvänliga ytor, väldisponerat kök och bra förvaringsutrymmen. Här finns både tvättmaskin och diskmaskin. Underbar balkong som vetter mot innergården med plats för bord, stolar och blomster. Det höga läget i kombination med stora fönster ger hela bostaden ett härligt ljus och rymd. Här bor man tyst och lugnt på en av Vasastans mest attraktiva adresser med närhet till det mesta Stockholm har att erbjuda. I området finns flera parker, caféer, restauranger, mataffärer, gym, bagerier m.m. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med inbyggd garderob/städskåp och överskåp samt bra avhängningsmöjligheter. Vitlaserade furugolv och vita väggar.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet med utgång till balkongen. Gott om plats för önskad möblering och matbord för större sällskap. En inbyggd klädkammare. Sängstommen ingår i köpet och lämnas kvar av säljaren. Kök med bra arbetsytor och generöst med förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, tvättmaskin, kyl och frys, gasspis, kombinerad ugn/mikrovågsugn och fläkt. Vitlaserade furugolv.

– Stor härlig balkong med himlen som närmsta granne! Balkongen vetter mot innergården. Plats för bord, stolar och blomster.

– Duschrum med kaklade väggar och mosaikgolv. Separat WC med handfat.

Pris: 3 750 000 kr

Månadsavgift: 2 133 kr
Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband 149 kr/mån (hastighet 100/100), samt för kabel-tv grundutbud 69 kr/mån. Total månadsavgift blir 2351 kr. Avgiften betalas kvartalsvis (7053 kr per kvartal).

Andel i föreningen: 2,12000 %

Byggår: 1901

Lägenhetsnummer: 33 (1302)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energiförbrukning: 158 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns vindsförråd i gårdshuset. Det finns en gemensam tvättstuga i källaren i gårdshuset utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykelställ, innergård samt en gästlägenhet som föreningens medlemmar kan hyra för f.n. 100 kr/natt.

Bostadsföreningen Solid upa bildades 1908 och består av 31 lägenheter på adressen Sigtunagatan 11. Föreningen är en äkta bostadsförening och juridisk person accepteras ej som köpare. Alla stammar är bytta under de senaste ca 30 åren. Delat ägande är ok men minst en av delägarna måste bo i lägenheten. Det finns inga planerade avgiftsändringar i dagsläget enligt föreningen (avstämt 2015-11-02). Föreningen planerar att måla fönsterna på utsidan. Överlåtelseavgift betalas av säljaren om f.n. 1000:-, pantsättningsavgift betalas av köparen. Mer information om bostadsföreningen finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida www.solid.bostadsratterna.se/hem

Förening: Bf Solid upa

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Canal Digital.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit.

Sammanställning: Underbar balkong som vetter mot innergården i öster. Gott om plats för bord, stolar och blomster!

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 200 kr/mån, gas ca 200 kr/mån och hemförsäkringen är ca 200 kr/mån.

Månadsavgiften är 2133:- plus ett obligatoriskt tillägg om 149:- för bredband samt 69:- för kabel-tv grundutbud, total månadsavgift är 2351:-/månad. Avgiften betalas kvartalsvis.

Lägenheten är belägen på högsta ordinarie våningsplan i gårdshuset med endast vinden ovan.

Här på Sigtunagatan 11 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan, endast ett stenkast till Sankt Eriksplan, Odenplan, Rörstrandsgatan och Vasaparken! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, apotek, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad- och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd. Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostad förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat andelsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.