Vasastan

Atlasgatan 13, 1 ½ tr

Fantastisk hörn 1:a i "Lilla Paris"! Drömskick, snygg design och sagolik charm! Skuldfri brf!

Adress

Atlasgatan 13, 1 ½ tr

Rum

1

Slutpris

2 600 000 kr

Avgift

1 558 kr/mån

Boyta

42 kvmOm bostaden

Läcker 20-talsdröm i de mysiga och rogivande Atlaskvarteren, även kallat ”Lilla Paris”, alldeles invid S:t Eriksplan, Vasaparken och Birkastan med Rörstrandsgatans populära restaurangstråk. Fantastisk hörnlägenhet som under 2010 renoverats till toppskick, där snygg och stilren design, sober färgsättning och smakfull inredning på ett härligt sätt möter husets ursprung. Här bevaras bl a fiskbensparkett och trägolv som slipats, vaxats och pigmenterats, spegeldörrar, snövita snickerier och spröjsade fönster i två väderstreck med vy över kvarterens smågator. Planlösningen är ljus och tilltalande med välkomnande hall som leder till luftiga umgängesytor med kök och vardagsrum. Köket är en pärla som med varsam hand renoverats i gammal stil med bra förvaring, originalinredning, exklusiva maskiner från bl a Smeg och mysig matplats för 4 personer. Lättmöblerat vardagsrum med fint ljusinsläpp. Toppfräscht nytt badrum.

Mycket välskött fastighet och bostadsrättsförening som är skuldfri, d v s den har inga långfristiga skulder, och ca 2,6 Mkr i omsättningsbara tillgångar (kassa och bank).

– Inbjudande hall med plats att hänga kläder och ställa skor vid klädhängare i original. Bra förvaring i rymlig klädkammre. Vitmålade väggar och tak samt slipat, pigmenterat och vaxat parkettgolv. Hallen leder till öppna sällskapsytor med kök och vardagsrum. Här finns även ett måttanpassat och platsbyggt datorbord.

– Toppfräscht nytt badrum i stilsäker design med vitt, matt kakel på vägg, varav infälld turkosfärgad glasmosaik vid duschen. Klinkergolv med golvvärme, dusch med vikdörrar i glas, designadblandare och takdusch. Infällda spotlights i taket, handdukstork, toalett och handfat på kommod med draglådor.

– Härlig och öppna umgängesytor där kök och vardagsrum hänger samman på ett mycket trevligt sätt. Köket är en pärla som med varsam hand renoverats i gammal stil men ändå har läcker design och moderna funktioner. Rejäla arbetsytor med bänkskivor i oljat trä och välvt kakel ovan, platsbyggd matplats för fyra personer, gott om förvaring i originalskåp och i skåp med frostat vitringlas. Exklusiva maskiner såsom 4-lågig gashäll och varmluftsugn från Smeg, kyl och frys ”side by side” från Electrolux, fläktkåpa i rostfritt samt integrerad diskmaskin. Slipat, pigmenterat och vaxat trägolv samt vitmålade väggar och tak.

– Hörnvardagsrum med fint ljusinsläpp från spröjsade fönster i två väderstreck med vy över smågatorna utanför. Slipat, pigmenterat och vaxat parkettgolv samt vitmålade väggar och tak.

Pris: 1 890 000 kr

Månadsavgift: 1 558 kr

Andel i föreningen: 2,43320 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd (ca 2,1 meter x 1,30 meter), möjlighet att hyra förråd av föreningen för 100:-/månad och tvättstuga med två maskiner, ett torkskåp, en torktumlare, en mangel och ett torkrum. Dessutom finns ett grovsoprum. Föreningen disponerar en trevlig gemensam innergård med utemöbler och grill.

Renoveringar: V/A-stammar i kök och badrum byttes 1994-1995. Trapphus 1996. Elstigar bytta 1997. Omputsning av fasad 1997-1998. Nya element i alla lägenheter 2003. Stamspolning 2005. Renovering av tvättstugan 2006. Rörstambyte i källaren 2007. Renovering av lokal och källare 2007. Balkonger mot innergård byggda 2008. Värmeinventering 2009. Målning av trapphus 2009. OVK-besiktning 2010.

Lägenhetsnummer: 13

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan. Garagemöjlighet i Sankt Eriksgaraget runt hörnet på Sankt Eriksplan.

Allmänt om föreningen: Brf Tendern 7 äger fastigheten Tendern 7 i Stockholms kommun som förvärvades 1987. I föreningens fastighet finns 45 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt en lokal. Föreningen är skuldfri och förvaltar sina överlikvida tillgångar på räntebärande konton. Föreningen har 3,5 miljoner i kassan för framtida utgifter. Föreningen har beslutat om att höja avgiften med 150-200 kr/mån from 1 oktober. Detta på grund av kostnadsökningar som t.ex. uppvärmning av fastigheten. Föreningen äger även marken som fastigheten står på.
Inga aviserade avgiftsförändringar.
2021 Tillsyn av värmesystem av anledning till att energieffektivisering
2020/2021 Arbete efter vattenskada i 3 lägenheter
2020 Byte av källardörrsentré
2019 OVK
2018 Stamspolning
2016 – Byte av låssystem och radonmätning
2015: OVK-besiktning, målning av trapphus.
2014: Renovering av hiss.
2013: Renovering av fönster och trapphusbalkonger.
2012: Takunderhåll samt städning av hisschakt.
2010: Ny värmepanna.
2009: Värmeinventering och målning av trapphus.
2008: Nya balkonger.
2007: Rörstambyte i källaren samt renovering av lokalen.
2006: Renovering av tvättstuga.
1998: Fasaden putsades.
1996: Trapphusrenovering.
1995: Rör- och elstambyte.

Förening: Brf Tendern 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 45

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Härligt läge i populära Atlas området även kallat Lilla Paris. Huset är beläget några stenkast från pulsen kring Rörstrandsgatan med restauranger och kaffebarer. Nära till Vasaparken med caféer, minigolf och fotbollsplan. Vill du motionera eller promenera rekommenderas Karlbergs slottspark, cirka tio minuters promenad bort.

På andra sidan S:t Eriksbron finns Västermalmsgallerian och hjärtat av Kungsholmen kring Fridhemsplan. I andra riktningen når du Odenplan och dess utbud av shopping, uteserveringar och restauranger.

Extremt goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, bl.a. nr 3 och 4, samt T-banans gröna linje. Dessutom avgår Flygbussarna från Torsgatan samt pendeltågen från Karlbergs station.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.