Vasastan

Roslagsgatan 36, ög

Sekelskiftespärla med högt i tak, furugolv, fina snickerier och generösa ljusinsläpp. Härligt läge!

Adress

Roslagsgatan 36, ög

Rum

1

Slutpris

2 748 500 kr

Avgift

1 841 kr/mån

Boyta

42 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän sekelskifteslägenhet om 42 välplanerade kvm. Bra planlösning med stora fönster åt en lugn och lummig innergård. Tidsenligt bevarade detaljer såsom fina trägolv, spegeldörrar och snickerier. Underbart, lättmöblerat vardagsrum, utmärkt kök med matplats samt ett toppfräscht badrum.

Trygg och klok förening med de stora renoveringarna gjorda. Härligt lugnt läge i idylliska Sibirien med promenadavstånd till såväl Stureplan och city som Hagaparken och Brunnsviken.

Lägenheten kan byggas om till en 2:a med relativt små medel. Många identiska lägenheter i föreningen har byggts om, se gärna bifogade förslag på planlösningar.

Varmt välkomna på visning!

– Välkomnande tambur med plats för ytterkläder.

– Tamburen leder ut i en möblerbar hall med furugolv.

– Lättmöblerat vardagsrum med naturlig plats för soffa, tv och säng. Furugolv och väggar i ljus ton.

– Kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, spis med ugn och fläkt.

– Toppfräscht helkaklat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Dusch, WC och handfat samt spotlights i tak.

Pris: 2 790 000 kr

Månadsavgift: 1 841 kr

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett varmbonat vindsförråd, plats för cyklar och en tvättstuga i eget hus på gården. Trevlig innergård med trädgårdsmöbler, grill och planteringar.

Renoveringar: 1982 genomfördes stambyte. 2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet samt en fönsterrenovering påbörjades. 2005 renoverades trapphus och hissar. 2007 byggdes balkonger. 2008 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan. 2010 installerades ett öppet kommunikationsnät (fiber) i fastigheten, och samtliga lägenheter och lokaler har nu tillgång till ett stort utbud av TV-, telefoni- och bredbandstjänster. Ett nytt passersystem installerades i fastigheten med elektroniska nyckelbrickor för att öka säkerheten och dörrpassager för alla boende i fastigheten. Brickan används även för att boka tvättstugan, som även går att boka via hemsidan och via din iPhone. 2011 gjordes en större uppdatering av innergården med ny växtlighet och bättre belysning. Även fasaden mot gatan renoverades och samtliga portar och glaspartier byttes mot nya. 2012 byggnation av barnvagnsrum och renovering av soprum.

Lägenhetsnummer: 42010

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Parkering/Bilplats: För folkbokförda i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Roslagsgatan 36 förvärvade fastigheten år 2000 och består av 37 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen har en informativ hemsida, se gärna http://www.roslagsgatan36.se

För närvarande har föreningen långfristiga lån på 1,9 MSEK och har 1,3 MSEK i kassa och bank (per 31-12-2016). Amortering av lånet görs kvartalsvis, för närvarande med 60 000 kr per kvartal. Föreningen har också god likviditet och styrelsen är aktiv i hur de likvida medlen placeras för att få bästa avkastning. Föreningen har löpande kontakt med banken rörande låneränta, placeringsrådgivning samt amortering. Inga avgiftsförändringar planeras.

Följande renoveringar har utförts i fastigheten:
1982 genomfördes stambyte och nydragning av elen.
2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet samt en fönsterrenovering påbörjades.
2005 renoverades trapphus och hissar.
2007 byggdes balkonger.
2008 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2010 installerades ett öppet kommunikationsnät (fiber) i fastigheten, och samtliga lägenheter och lokaler har nu tillgång till ett stort utbud av TV-, telefoni- och bredbandstjänster. Ett nytt passersystem installerades i fastigheten med elektroniska nyckelbrickor för att öka säkerheten och dörrpassager för alla boende i fastigheten. Brickan används även för att boka tvättstugan, som även går att boka via hemsidan och via din iPhone.
2011 gjordes en större uppdatering av innergården med ny växtlighet och bättre belysning. Även fasaden mot gatan renoverades och samtliga portar och glaspartier byttes mot nya.
2012 totalrenoverades soprummet med nya kärl och förbättrad sophämtning. Ett barnvagnsförråd byggdes på innergården.
2013 byttes flertalet vatten- och avloppsrör i källaren enligt underhållsplanen.
2017 installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
OBS! En underhållsplan upprättades 2006 och sträcker sig fram till 2025.

Förening: Brf Roslagsgatan 36

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem, basutbud ingår i avgiften.

Internet: ComHem alt Fiber.

Sammanställning: Det finns möjlighet till att sätta in balkongdörrar och göra en mindre uteplats från vardagsrummet.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibiren är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Man bor ostört men har bara ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturomådena kring Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana och Roslagsbanan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.