Vasastan

Surbrunnsgatan 11, 4 tr

Vackert sekelskifte med största potential. Möjlig minitvåa!

Adress

Surbrunnsgatan 11, 4 tr

Rum

1

Slutpris

2 050 000 kr

Avgift

2 297 kr/mån

Boyta

42 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna blivande drömlägenhet om 42 kvm. Lägenheten är belägen högst upp i vacker fastighet anno 1885. Idag disponeras lägenheten som en 1:a men kan med enkla medel byggas om till en 2:a. Ljust och trivsamt vardagsrum med utsikt mot himlen och takåsar. Trevligt kök med stor matplats. Bostadsrättsförening med god ekonomi. Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med mycket goda förvaringsmöjligheter i form av 2 garderober samt en rymlig klädkammare. Plastmatta och väggar i ljus ton. Troligtvis finns trägolv under samtliga plastmattor i lägenheten.

– Ljust och trivsamt vardagsrum med plats för såväl säng samt soffa. Djupa fönsternischer med tidstypiska snickerier.

– Trevligt kök med stor matplats. Vita köksluckor och vitt kakel ovan arbetsytor. Utrustat med kyl/frys samt spis.

– Badrum med mörk plastmatta och ljusa väggar. Utrustat med badkar.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 2 297 kr

Byggår: 1885/86

Övriga byggnader/utrymmen: Föreningens tvättstuga är belägen i källaren på Surbrunnsgatan 11. Tvättstugans utrustning innefattar 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, kallmangel. Cykelrum finns i källaren på Surbrunnsgatan 9 respektive 11 och barnvagnsrum i bottenvåningen på Surbrunnsgatan 9. Till varje lägenhet hör ett vindsförråd i respektive fastighet.

Lägenhetsnummer: 126

Hiss: Ja

Våning: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Till Brf Trasten 7 och 8 hör två vackra sekelskifteshus uppförda 1885-86 på adresserna Surbrunnsgatan 9 och 11. Föreningen registrerades 2001-08-22 och tog över fastigheterna 2009-10-21.

Det finns 28 lägenheter i föreningen varav 23 upplåts med bostadsrätt och 5 med hyresrätt. Trasten 7 innefattar 16 lägenheter med total lägenhetsyta 818 kvm. Trasten 8 innefattar 12 lägenheter med total lägenhetsyta 740 kvm. Till fastigheterna hör även uthyrd lokalyta på totalt 353 kvm. Tomtareal är 1040 kvm med äganderätt. Inom fastigheten finns 2 lokaler totalt omfattande 353 kvm. Lokalerna inryms i fastigheternas bottenvåning samt i det f.d. stallet på gården. Båda lokalerna är f.n. uthyrda.

Inga avgiftshöjningar är planerade. På gården finns utemöbler och grillplats med grill som är fritt att använda för de boende. Rabatter etc sköts av de boende i föreningen.

Föreningen har en egen hemsida: www.brftrasten.se

Förening: Brf Trasten 7 och 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Byggnaderna uppfördes 1885-86 av byggherren och byggmästaren H Munkhammar och A G Forsberg var arkitekt. Fasaden är tidstypisk med konstnärligt arbetad fasad i slätputs och symmetriskt placerade fönster. Även färgen är typisk för 1880-talet.

Fastigheterna är kulturhistoriskt klassificerade av Stockholms Stadsmuseum. Trasten 7 har klassificeringen grön vilket innebär att bebyggelsen är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Trasten 8 har klassificeringen gul vilket innebär att bebyggelsen har positiv betydelse för stadsbilden och/eller har ett visst kulturhistoriskt värde.

Bostaden är belägen på attraktiv adress med närhet till allt vad staden har att erbjuda. I området hittar ni flera mysiga restauranger, som te.x. populära restaurang Claes på hörnet, Mården, Storstad och välkända caféer såsom Café Nero. Eller varför inte äta gott på anrika Claes på Hörnet (anno 1731), precis som storheterna Gustav III och Carl-Mikael Bellman gjorde på sin tid. Stureplan når man med en kort promenad om ca 10 minuter. För den som söker grönska, öppna ytor och vatten så ligger Humlegården, Djurgården, Lill-Jansskogen och Hagaparken inom promenadavstånd.

Gångavstånd till KTH, Handels och cykelavstånd till Universitetet. Bästa kommunikationer runt hörnet; T-bana Tekniska Högskolan och flertal innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.