Vasastan

Norrbackagatan 40, 3 tr

Ljus sekelskiftesdröm i ett härligt skick på bästa adress.

Adress

Norrbackagatan 40, 3 tr

Rum

1

Slutpris

2 580 000 kr

Avgift

1 609 kr/mån

Boyta

41 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet, idylliskt belägen i hjärtat av Birkastan invid Rörstrandsgatan. Högt läge med vacker stadsvy från generösa ljusinsläpp. Sekelskifte med genomgående planlösning, högt till tak, vackra trägolv samt snövita snickerier och spegeldörrar. Fräscht badrum, utmärkt kök med matplats samt lättmöblerat vardagsrum med två stora fönster mot Norrbackagatan och Tomtebogatan. Missa inte detta tillfälle, här trivs man!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skrivbord. Smarta hyllor upp mot taket, inbyggd garderob och furugolv.

– Utmärkt kök mot innergården med rymligt skafferi, kyl/frys, spis med fläkt. Matplats för fyra och gott om skåp och bra arbetsytor. Furugolv.

– Helkaklat badrum (2008) med dusch, wc och handfat. Klinker med värme på golv.

– Vardagsrum med ekparkett, härlig takhöjd med stuckatur, två stora fönster. Lättmöblerat med naturlig plats för soffa, tv och säng.

Pris: 1 750 000 kr

Månadsavgift: 1 609 kr

Andel i föreningen: 2,84710 %

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelställ på innergården och fräsch tvättstuga. Två rymliga förråd hör till lägenheten, ett på vinden och ett i källaren. Fin gemensam innergård med planteringar och uteplats. Föreningen har planer på att rusta upp innergården ytterligare.

Lägenhetsnummer: 20

Hiss: Nej

Våning: 3

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Välskött och äkta bostadsrättsförening som bildades 1921 och 1923 förvärvades den vackra fastigheten på adresserna Tomtebogatan 27 och Norrbackagatan 40. Föreningen består av 29 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt samt tre affärslokaler som ger mycket goda intäkter. Föreningen har även en oinredd råvind som en dold ekonomisk tillgång.

Genomförda renoveringar:
2019 Renovering av rör i källarplan + rör tillhörande uthyrningslokaler.
2016 Renovering av innergården
2015 Ommålning av fönster mot Norrbackagatan
2014 Ommålning av tak
2013 Mekanisk ventilation
2006 Fjärrvärmeanläggning
2005 Bredbandsinstallation
2001-2003 Balkonger
1993 Stambyte (spolning har gjorts efter detta)
1988 Fasadrenovering

Kommande renoveringar:
Under 2019 har föreningen jobbat och jobbar med en plan för att säkerställa att de kan genomföra underhållsplanen för fastigheten t.o..m 2048. Underhållsplanen är definierad av fastighetsförvaltaren Valvet. Exempel från underhållsplan är byte av termostater, termostatventiler & injustering av värmesystemet. Utöver detta arbetar föreningen aktivt med att optimera deras uthyrningslokals hyreskontrakt, att reducera vår exponering mot räntemarknaden, att identifiera våra tillgångar via Gleipnergruppen, att flytta fram deras positioner så att föreningen blir ännu bättre än idag.
Diskussion pågår om man ska bygga lägenheter på råvinden och då samtidigt sätta in hiss i fastigheten.

Övrigt:
Externa garage finns i området. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu-och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr per månad.

Förening: Tomtebo

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband indraget i fastigheten via Bredbandsbolaget.

Underbart läge i Birkastan. Närhet till 7Eleven, restauranger samt delikatessbutiker såsom Vasastans ost & matmarknad, Bakery & Spice (bageri). Ett stenkast bort är Rörstrandsgatan belägen med Birkastans största utbud av kaffebarer, restauranger, caféer, butiker och mataffärer. Vi dess ände tar Sankt Eriksplan vid med än större utbud och torghandel.

Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, t-bana Sankt Eriksplan samt pendeltåg från Karlbergs station.

En kort promenad bort finner du Karlbergs slott, parken och kanalen. I parken kan den aktive ta en fridfull promenad eller nyttja de många motionsslingorna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.