Vasastan

Hälsingegatan 31

Vacker 1920-talscharm i rymlig och genomgående 1:a med ljuvlig balkong i sydväst. Idylliskt vid Hälsingehöjden! 1686:-/mån!

Adress

Hälsingegatan 31

Rum

1

Slutpris

3 000 000 kr

Avgift

1 686 kr/mån

Boyta

40 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän och rymlig 1:a (möjlig 1,5:a, se alternativ planlösning) med fantastisk charm och ljuvlig känsla. Den är belägen i idylliska Vasastadskvarter, mellan Odenplan och S:t Eriksplan, alldeles intill Hälsingehöjdens lummiga park. Lägenheten är ytterst väldisponerad och genomgående mellan gård och enkelriktad gata. Den har på senare tid smakfullt renoverats i stilsäkert utförande, samtidigt som den genuina 1920-talscharmen är väl bevarad och intakt med fina trägolv, högt till tak om ca 2,90 meter, spegelmönstrade dörrar, serveringsskåp samt ett underbart spröjsat fönster i välvd form.

Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Fräscht helkaklat badrum med dusch, handfat och WC. Rejält sällskapskök i modernt, stilrent och minimalistiskt utförande med gott om skåp och förvaring, vackra bevarade serveringsskåp i original, komplett maskinell utrustning, matplats och utgång till nybyggd balkong i v/sv mot lummiga innergårdar. Härligt vardagsrum med plats för säng, soffa och TV-möbel. Tack för rummets utformning, storlek och goda takhöjd kan man på bra sätt ”få undan sängen” genom att t ex bygga avskild sängdel/alkov, sängloft eller sängplatå med förvaring under.

Äldre, synnerligen välskött och i princip skuldfri bostadsrättsförening med låga avgifter och fastighet med alla stora renoveringar gjorda.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 1 686 kr

Byggår: 1924

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga med två st tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel, ett cykelrum och ett soprum. Gemensam fin innergård med trädgårdsmöbler och planteringar.

Renoveringar: 1998: Byte av V/A-stammar. 2001: Renovering av tak och byggnation av fyra vindslägenheter. 2008: Fjärrvärme och renovering av innergård. 2010-2012: Upprustning av innergård. 2013: Balkonger byggdes. 2014: OVK och renovering av trapphus.

Lägenhetsnummer: 5 (1003)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 5.

Energiförbrukning: 130 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna. Se även www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Valand 11 bildades redan i samband med fastighetens uppförande 1924 och består av 39 lägenheter. Föreningen är äkta och har en synnerligen god ekonomi. Inga avgiftsförändringar är i dagsläget planerade. För mer information, besök gärna föreningens hemsida på https://valand11.wordpress.com.

Utförda arbeten
Stamspolning, 2015
OVK, 2014-2016
Trapphus, 2014
Balkonger, 2013
Fönster, 2010-2012
Innergård, 2008
Fjärrvärme, 2008
Vindslägenheter (4 st), 2001
Tak och fasad, 2001
Stambyte, 1998

Förening: HSB Brf Valand 11

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Huset är anslutet till ComHem. Det finns möjlighet till Bredbands-TV via OwnIT.

Internet: Bredband och IP-telefon från OwnIt ingår i månadsavgiften för samtliga lägenheter (100/100 Mbit/s).

Sammanställning: Nybyggd balkong från 2013. Rofyllt väst-/sydvästläge mot lummiga innergårdar.

Närhet till såväl Odenplan som Sankt Eriksplan med bl.a. Rörstrandsgatans trevliga restauranger, cafeér och shopping. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och Västermalmsgallerian belägen.

I kvarteren finns Restaurang Sangria och Ciao Ciao med mysiga uteserveringar sommartid. Förutom dessa vimlar närområdet av restauranger av olika sort, kaffebarer och caféer. Även matvarubutiker finns det gott om i området, bl.a Prisxtra vid Norra Stationsgatan. Närhet till en mängd förskolor och den populära lekparken Hälla i Hälsingehöjden.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid).

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.