Vasastan

Völundsgatan 1, 1 tr

Suveränt boende i fastighet från 1928. Mycket attraktivt läge ett stenkast från S:t. Eriksplan och Birkastan. Möjlig 2:a!

Adress

Völundsgatan 1, 1 tr

Rum

1

Slutpris

3 475 000 kr

Avgift

2 121 kr/mån

Boyta

38 kvmOm bostaden

Välkomna till denna mycket charmiga och trivsamma lägenhet belägen i vacker fastighet från 1928. Stora sällskapsvänliga ytor och gott om plats för önskad möblering. Lägenheten har charmen bevarad med bl.a. två spröjsade fönster med djupa nischer och utsikt mot Völundsgatan, takrosett, trägolv och spegeldörrar. De stora fönstrena i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Fantastiskt läge i charmiga Atlaskvarteren, även kallat ”Lilla Paris”, med endast en kort promenad till S:t Eriksplan, Vasaparken och Birkastan med Rörstrandsgatans populära restaurangstråk. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Inre hall med plats för garderob, byrå eller skrivbord om så önskas. Fiskbensparkett och takrosett.

– Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Spröjsat fönster med djupa nischer och takrosett.

– Stort kök med bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med spishäll, ugn, mikrovågsugn, fläkt, kyl och frys. Plats för matbord. Stort spröjsat fönster med djupa nischer. Ingång till rymlig klädkammare/förvaringsutrymme.

– Väldisponerat badrum utrustat med dusch, duschvägg, handdukstork, handfat, skåp och wc.

Pris: 2 995 000 kr

Månadsavgift: 2 121 kr
Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för kabel-tv om 68 kr/mån samt bredband 155 kr/mån – total månadsavgift blir 2344 kr/mån.

Andel i föreningen: 2,66000 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 7 (1102)SÅLD

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 132 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd med stålgaller. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Föreningen har också en innergård med cykelställ.

Bostadsrättsföreningen Tendern 10 förvärvade fastigheten 1999 och består av 26 bostadsrättslägenheter (1405 kvm) samt 1 hyreslokal (40 kvm). Överlåtelseavgift betalas av säljaren. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Delat ägande är ok, minsta ägarandel är 10%. Föreningen äger marken.

Utfört underhåll:
2015 – Renovering av hiss.
2010 – Renovering av fönster.
2004 – Renovering av balkonger/nya balkonger. Omputsning av fasad.
2003/2004 – Omläggning av tak.
2001 – Elstambyte.
2000/2001 – Rörstambyte.

Förening: Brf Tendern 10

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Obligatoriskt tillägg om 68 kr/mån tillkommer för kabel-tv.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Obligatoriskt tillägg om 155 kr/mån tillkommer för bredband.

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 200 kr/mån och hemförsäkringen är ca 250 kr/mån.

Härligt läge i populära Atlasområdet även kallat Lilla Paris. Huset är beläget några stenkast från pulsen kring Rörstrandsgatan som varit gågata i sommar. Allt man kan önska finns här caféer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Shanti är några av Birkastans höjdare. Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick samt även vackra Hagaparken. Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3 och 4), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.