Vasastan

Hälsingegatan 35, 2 tr

Fantastiskt boende med balkong i sydväst och attraktiv adress. Funktion av en "mini 2.a". Perfekt för såväl singeln som paret!

Adress

Hälsingegatan 35, 2 tr

Rum

1

Slutpris

4 100 000 kr

Avgift

2 071 kr/mån

Boyta

38 kvmOm bostaden

Underbar lägenhet lugnt och trivsamt belägen endast en kort promenad till Odenplan, S:t Erikplan samt nya Citybanan. Fantastisk balkong att njuta av med utgång från vardagsrummet med utsikt mot innergårdarna. Lägenheten är i fint skick med bevarad charm. Vackra vitlaserade trägolv, spegeldörrar, generös takhöjd och stort spröjsat fönster med djupa nischer. Bostaden är ytterst välplanerad där varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Stilfullt och arbetsvänligt kök med bl.a. diskmaskin och plats för matbord för större sällskap och trevliga middagar. Vardagsrummet är i dagsläget avdelat så att man även får tillgång till ett ”sovrum” med plats för 1,60 meter bred säng. Mycket bra förvaringsmöjligheter med två inbyggda garderober samt serveringsskåp och skafferi. Denna lägenhet passar perfekt för såväl singeln som paret. Snabbt tillträde är möjligt. Varmt välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Plats finns för extra byrå eller garderob om så önskas.

– Underbart vardagsrum med utgång till balkongen. Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Vardagsrummet är avdelat med en vägg med överfönster vilket ger funktionen av ett praktiskt ”sovrum” med plats för 1.60 meter bred säng. I vardagsrummet finns två inbyggda garderober samt plats för ytterligare byrå om så önskas.

– Väldisponerat och fint kök med plats för större matbord. Bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt, skafferi samt vackert serveringsskåp. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, kolfilterfläkt, kyl och frys. Stort spröjsat fönster med djupa nischer.

– Badrum utrustat med dusch, handfat och wc.

– Underbar balkong med lugnt läge och utsikt mot innergårdarna. Sol sommartid på balkongen från cirka klockan 10 till 18 enligt säljaren. Gott om plats för bord, stolar och blomster!

Pris: 3 450 000 kr

Månadsavgift: 2 071 kr

Andel i föreningen: 3,33333 %

Byggår: 1924

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 11 (1203)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 184 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns vindsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumklare, torkskåp, cykelförråd och innergård med sommarmöblering.

HSB:s bostadsrättsförening Valand 10 i Stockholm ritades av arkitekten Sven Wallander och byggdes 1924. Det har sedan dess varit en HSB-bostadsrättsförening, vilket gör föreningen till en av HSB:s äldsta bostadsrättsföreningar. Föreningen består av 25 bostadsrättslägenheter (ursprungligen 30 lägenheter – flera ihopslagna hushåll) samt 2 hyreslokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Föreningen äger marken. Delat ägande (t.ex. förälder/barn) är inte ok. Köparen/na måste bli medlem i HSB innan föreningen godkänner överlåtelsen. Överlåtelseavgift betalas av köparen. V/A-stammar i badrum och kök byttes 1995/1996. Föreningen planerar att renovera fasaden, taket, fönstermålning, etagévindslägenhet ska byggas på Hälsingegatan 33 samt även ombyggnad till en bostadslägenhet i bottenplan i port nr 33 där det i dagsläget bl.a. finns en bastu. Föreningen håller på att ta in offerter från byggbolag för renoveringarna. Renoveringarna kommer delvis finansieras av nya lån som föreningen tar samt eventuellt en höjning av avgiften för medlemmarna. Frågor till föreningen besvaras mailledes av föreningens ordförande på catarina.ekstrom@bredband.net
Mer information finns i bifogad årsredovisning 2015-2016.

Förening: HSB Bostadsrättsförening Valand 10 i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Underbar balkong med lugnt läge och utsikt mot innergårdarna. Sol sommartid på balkongen från cirka klockan 10 till 18 enligt säljaren. Gott om plats för bord, stolar och blomster!

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 275 kr/mån och hemförsäkringen ca 150 kr/mån.

Boarea 38 kvm enligt säljarens mätbevis SS 021053 utfärdat 2002-04-09, enligt bostadsrättsföreningens info är boarean 35,5 kvm.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.