Vasastan

Ingemarsgatan 3 A, 4 tr

Sekelskiftespärla i mysiga Vasastan! Optimal planlösning och toppskick!

Adress

Ingemarsgatan 3 A, 4 tr

Rum

1

Slutpris

2 030 000 kr

Avgift

2 000 kr/mån

Boyta

37 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän sekelskiftesetta i absolut toppskick. Stora fönster med generöst ljusinsläpp och högt i tak gör att lägenheten upplevs mycket luftig. Vardagsrum med utrymme för säng och soffa, topprenoverat kök med matplats samt ett fräscht helkaklat badrum. Lägenheten är utrustat med ett integrerat ljudsystem som ingår i köpet. Här lever man i ett mycket funktionellt och modernt boende med närhet och gångavstånd till både Stureplan med dess rika utbud av restauranger och nattklubbar samt sköna natur- och strövområden såsom Hagaparken och Brunnsviken. I månadsavgiften ingår förutom vatten och värme även bredband och hushållsel. Ett hem för den kräsne!

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt mycket god förvaring i form av snygg garderobsdel. Mörkt klinkergolv och väggar i ljus ton.

– Ljust och luftigt vardagsrum med plats för säng samt soffdel. Bra förvaringsmöjligheter i anslutande klädkammare. Mysig designeld. Parkettgolv och väggar i ljus ton.

– Topprenoverat kök med plats för matbord för 4 personer. Vita klarlackade köksluckor och svart granitskiffer ovan arbetsytor i snygg kombination. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggnadsugn samt integrerad diskmaskin, samtliga vitvaror från Electrolux. Rostfri spisfläkt. Bygglov finns för fransk balkong från köksfönster. Laminatgolv och väggar i ljus ton.

– Fräscht helkaklat badrum. Snygg fondvägg i glasmosaik och övriga väggar i vitt kakel. Ljust klinker på golv.

Pris: 1 575 000 kr

Månadsavgift: 2 000 kr

Andel i föreningen: 1,07530 %

Byggår: 1913

Övriga byggnader/utrymmen: Vindsförråd om 6-8 kvm. Gemensam tvättstuga med ingång från gården med fyra tvättmaskiner (två till varje tvättpass), torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel.Tvättider bokas med nyckelcylinder på bokningstavlan . Soprum nås från gård eller från Ingemarsgatan mellan port 3 A och 3 B. Cykelförråd finns i anslutning till soprummet.

Renoveringar: Föreningen har sedan huset förvärvades 2004 renoverat stora delar av fastigheten, bl.a. följande: – Ny fasad (2007-2008) med renovarade fönster – Byggnationer av balkonger mot gården – Nya elstigarledningar med nya elcentraler samt LAN bredband förberett i varje lägenhet – Ny värmecentral 2007 – Nytt passersystem installeras för tillfället – Renoverade trapphus och entréer i tidstypisk stil med nya entréportar och nya lägenhetsdörrar (säkerhetsdörrar) Fastighetens avloppsstammar byttes i samband med en större renovering 1963 och har rensats och rengjorts genom högtrycksspolning varför byte av dessa för närvarande inte är planerat.

Lägenhetsnummer: 8947

Hiss: Nej

Våning: 4

Antal våningar: 5

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ingemarshov bildades 1998 och de köpte fastigheten 2004. Huset byggdes 1913 och omfattar 74 st bostadsrätter och 3 hyresrätter (dold tillgång). Till fastigheten finns också 5 hyreslokaler. Ekonomin bedöms som god och föreningen planerar att sälja ut sin råvind under juni för att bygga bostäder (den beräknade boytan på vinden beräknas bli ca 750 kvm). I samband med det planerar man att installera hiss i trapphusen och genomföra en takrenovering.

RENOVERINGAR
Sedan föreningen tog över fastigheten 2004 har följande större renoveringar genomförts:
– Fasad, tak och fönster
– Trapphuset har rustats upp
– Säkerhetsdörrar till alla lägenheter
– Byte av elstigar och installation av bredband
– Stambyte gjordes 1963
– Stamspolning 2008
– OVK 2012
– Innergården renoveras 2015
– Källaren byggdess om och lägenhetsförråd installeras där 2016

Kommande/planerade renoveringar:
– Planer finns att sälja råvindarna
– Byggplaner för att installera hiss finns
– Uppfräschning av soprummet

Styrelsen håller fortsatt på att se över alternative för vad som kan göras gällande stammarna då föreningen gjort partiella stambyten sedan 2007 och mer än hälften är bytta. Beslutsunderlag håller på att tas fram för hur vi ska hantera stammarna men beslut om det finns inte och det är inget som kommer att fattas beslut om i närtid.

För mer information se föreningens underhållsplan under dokument och länkar.

Föreningen räknar inte med att behöva höja några avgifter. Dels har man en stark kassa idag och man förväntas få in åtskilliga miljoner för råvinden. Föreningens bedömning är att de totala intäkterna för råvind + kassa ska täcka investeringskostnader i fastigheten samt amortering av lån.

Driftskostnader: hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Förening: Brf Ingemarshov

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Internet: Bredband 100 MBit/s via fiber finns i fastigheten och ingår i månadsavgiften

Mycket centralt läge med närhet till det mesta. Här finns gott om trevliga butiker med stort utbud av inredningsföremål, antikviteter, livsmedel och kläder. Här finns också mängder av mindre restauranger och caféer och för den som söker andra nöjen ligger Stureplan endast cirka 10 minuters promenadväg bort. Inte långt från lägenheten ligger KTH och Handelshögskolan. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana (Östra Station/KTH), Roslagsbanan samt flertalet innerstadsbussar. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.