Vasastan

Roslagsgatan 36, 3 tr

Sekelskiftespärla med härlig takhöjd, spröjsade fönster, vackra golv, snövita snickerier, generösa ljusinsläpp och balkong. Välkomna!

Adress

Roslagsgatan 36, 3 tr

Rum

1

Slutpris

3 930 000 kr

Avgift

1 587 kr/mån

Boyta

36 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 36 ljusa och välplanerade kvm i ett mycket bra skick! Lägenheten är rofyllt och idylliskt belägen mot föreningens grönskande innergård. Lägenheten har det senaste åren smakfullt renoverats med bevarade originaldetaljer. Generösa ljusinsläpp via spröjsade fönster, härlig takhöjd, fina furugolv samt vita snickerier och spegeldörrar. Välkomnande hall, utmärkt sällskapskök med plats för stora middagar, fräscht badrum, lättmöblerat vardagsrum med utgången till den stora balkongen som fungerar som ett extra ’uterum’ under sommarhalvåret. Rummet kan delas av till vardagsrum och separat sovrum och därmed få funktion som en 2:a (se alternativ planlösning).

Här bor du i Sibiriens mysiga kvarter med närhet till pulsen kring Odenplans restauranger, caféer och barer, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du Hagaparken, Humlegården, Vasaparken och Vanadislunden. Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet.

– Välkomnande hall med plats för avhängning och skor. Genomgående vitmålade väggar och tak, samt trägolv.

– Fräscht helkaklat badrum. Här finns wc, handfat, spegelskåp, dusch samt handdukstork.

– Utmärkt sällskapskök med plats för matbord med många middagsgäster. Här finns induktionshäll, varmluftsugn, fläkt samt kyl och frys.

– Luftigt allrum med plats för önskad möblering med säng, soffgrupp och TV-möbel. Här finns även utgången till den stora balkongen som fungerar som ett extra ’uterum’ under sommarhalvåret, och förenar ute med inne. Rummet kan delas av till vardagsrum och separat sovrum och därmed få funktion som en 2:a (se alternativ planlösning).

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 1 587 kr
Driftskostnader: el ca 150 kr/mån och hemförsäkring ca 100kr/mån.

Andel i föreningen: 1,86157 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd. Föreningen har en trevlig gemensam innergård som under sommartid möbleras med trädgårdsmöbler, grill etc. På gården finns ett cykelställ och ett förråd för barnvagnar. I ett eget hus på gården finns en fin och fullt utrustad tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 135

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3.

Energiförbrukning: 149 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Roslagsgatan 36 förvärvade fastigheten år 2000 och består av 37 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen har en informativ hemsida, se gärna http://www.roslagsgatan36.se

För närvarande har föreningen långfristiga lån på 1,9 MSEK och har 1,3 MSEK i kassa och bank (per 31-12-2016). Amortering av lånet görs kvartalsvis, för närvarande med 60 000 kr per kvartal. Föreningen har också god likviditet och styrelsen är aktiv i hur de likvida medlen placeras för att få bästa avkastning. Föreningen har löpande kontakt med banken rörande låneränta, placeringsrådgivning samt amortering. Inga avgiftsförändringar planeras.

Följande renoveringar har utförts i fastigheten:
1982 genomfördes stambyte och nydragning av elen.
2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet samt en fönsterrenovering påbörjades.
2005 renoverades trapphus och hissar.
2007 byggdes balkonger.
2008 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2010 installerades ett öppet kommunikationsnät (fiber) i fastigheten, och samtliga lägenheter och lokaler har nu tillgång till ett stort utbud av TV-, telefoni- och bredbandstjänster. Ett nytt passersystem installerades i fastigheten med elektroniska nyckelbrickor för att öka säkerheten och dörrpassager för alla boende i fastigheten. Brickan används även för att boka tvättstugan, som även går att boka via hemsidan och via din iPhone.
2011 gjordes en större uppdatering av innergården med ny växtlighet och bättre belysning. Även fasaden mot gatan renoverades och samtliga portar och glaspartier byttes mot nya.
2012 totalrenoverades soprummet med nya kärl och förbättrad sophämtning. Ett barnvagnsförråd byggdes på innergården.
2013 byttes flertalet vatten- och avloppsrör i källaren enligt underhållsplanen.
2017 installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
OBS! En underhållsplan upprättades 2006 och sträcker sig fram till 2025.

Förening: Brf Roslagsgatan 36

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Fiberbredband (100/100) och IP-telefoni ingår obligatoriskt i månadsavgiften.

Sammanställning: Stor balkong med morgonsol och utsikt över grönskande innergård.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibirien är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Man bor ostört men har bara ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturområdena kring Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18. I området finns ett flertal dagis samt skolor.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.