Vasastan

Gävlegatan 11, 3 tr

Öppen, suverän planlösning och högt läge med flödande ljus och vacker, fri utsikt. Snygg design möter härlig 1920-talscharm.

Adress

Gävlegatan 11, 3 tr

Rum

1

Slutpris

3 250 000 kr

Avgift

1 558 kr/mån

Boyta

36,5 kvmOm bostaden

Välkommen till de klassiska 1920-kvarteren i Röda Bergen, en mysig, grönskande och fridfull ”småstadsidyll” i staden med närhet till allt trevligt Vasastan erbjuder. Stilsäker, tidlös och modern design möter vackra och välbevarde originaldetaljer från byggåret i denna, en av föreningens finaste lägenheter. Lägenheten har ett högt och fantastiskt sydvästläge, helt utan insyn, med makalöst ljusinsläpp och härlig fri utsikt över Hedemoratäppans lummighet samt Rödabergens tegelbeklädda takåsar.

Den utmärkta planlösningen är mer eller mindre perfekt disponerad med härliga öppna sällskapsytor i stort kök i snyggt och minimalistiskt utförande och i lättmöblerat vardagsrum. Här finns två stora fönsterpartier och en smart, platsbyggd sovalkov med 140 cm bredd och som på bästa sätt gör att man får undan sängen. Förvaringen är ovanligt bra i en rejäl, inredd ”walk in closet”. Kaklat, stambytt badrum med dusch.

Den härliga känslan man får i denna bostad går egentligen inte att sätta ord på, den måste upplevas på plats! Varmt välkommen till visning!

– Hall med bra avhängningsmöjligheter och suverän förvaring i en inredd ”walk in closet”. Trägolv och vitmålade väggar.

– Fantastiskt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Här finns en smart, platsbyggd sovalkov med plats för säng upp till140 cm. Stort och vackert spröjsat fönster med djup nisch och utsikt mot Hedemoratäppan. Trägolv och vitmålade väggar. Vardagsrummet öppnar mot köket och ger luftiga, ljusa sällskapsytor.

– Stilfullt och charmigt kök (renoverat 2007) med matplats. Bra arbetsytor och god förvaring i skåp och draglådor. Spröjsat fönster med djup nisch och utsikt mot Hedemoratäppan. Köket är utrustat med diskmaskin, påkostad induktionshäll, gasspis och varmluftsugn, fläkt, kyl och frys. Trägolv och vitmålade väggar.

– Helkaklat badrum med dusch, handfat, handdukstork och wc.

Pris: 2 550 000 kr

Månadsavgift: 1 558 kr

Andel i föreningen: 0,85438 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och vindsförråd, två gemensamma tvättstugor i källaren med torkrum samt cykelförråd. Dessutom finns ett grovsoprum med källsortering.

Renoveringar: 1995 drogs all el om till 3-fas och V/A-stammar byttes. 1999 renoverades tvättstugorna. 2013 spolades stammarna. 2014 renoverades fönster och balkongdörrar.

Lägenhetsnummer: 77 (1403)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 145 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Nya Humleboet är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1925 och består av 99 lägenheter och 3 lokaler på adresser Gävlegatan 3, 5, 7, 9 och 11. Föreningen äger marken. Stabil förening som bildades redan på 20-talet. Mycket låg skuldsättning om ca 1 877 kr/kvm enligt årsredovisning 2019 samt kassabehållning om ca 1 110 844 kr.

Fastigheten, liksom hela Rödabergsområdet är klassat som "riksintresse av kulturhistoriskt värde" vilket innebär att inga större förändringar av fasaden är tillåtna

Vatten- och el-stammar byttes ut 1995 och i samband med detta drogs 3-fas till samtliga lägenheter. För närvarande har föreningen inte beslutat om några avgiftsändringar eller större reparationer.
Juridisk person accepteras ej som köpare. Delat ägande förälder/barn är ok (tex 90%-10%). Köparen skall lösa medlemskap i HSB Stockholm innan styrelsen godkänner överlåtelsen, Medlemskap kan tecknas via HSB:s hemsida där man även kan läsa mer om medlemskapet.

Välskött och populär förening med god ekonomi.
För mer information se http://www.nyahumleboet.se.

Gemensamma utrymmen:
Fin innergård mot Hedemoratäppan, Det finns vinds- och källarförråd (1 av varje). Två gemensamma tvättstugor som smidigt bokas via en app med tre, respektive två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns även ett torkrum. Cykelparkering på bottenvåningen.

Utförda renoveringar:
– Stambyte och nya elstigare, år 1995
– Spolning av stammar, år 2013
– Fönsterrenovering samt målning, år 2014
– Takrenovering, år 2016
– Trapphusmålning, år 2018
– Ommålning av fönster år 2019

Se årsredovisningen för ytterligare information.

Övriga driftkostnader: Hushållsel ca 200-250 kr , gas ca 250 kr och hemförsäkring ca 150 kr/månad.

Förening: HSB:s i Stockholm Brf Nya Humleboet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 99

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband upp till 100 Mbit/s via Bredbandsbolaget. Kostar fn 275:-/månad.

Välkommen till härliga Vasastan och klassiska 20-talskvarter vid Röda Bergen. Här lever man i attraktivt och eftersökt läge med promenadavstånd till både Odenplan och S:t Eriksplan med all tänkbar och nödvändig service. Även det rika utbudet av trevliga restauranger och trendiga butiker i Birkastan med Rörstrandsgatans gatustråk är tilltalande. Förutom dessa så vimlar närområdet av mysiga caféer och kaffebarer. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och den moderna Västermalmsgallerian belägen. Kommunikationerna är goda i form av T-bana (Odenplan alternativt S:t Eriksplan), flygbussen, pendeltåg (Karlberg) samt flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås matbutiken Prisextra vid Norra Stationsgatan.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid).

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.