Vasastan

Gävlegatan 11, 3 tr

20-talsdröm i Röda Bergen. Högt upp, flödande ljus och fri utsikt. Snygg design och toppskick!

Adress

Gävlegatan 11, 3 tr

Rum

1

Slutpris

2 350 000 kr

Avgift

1 558 kr/mån

Boyta

36,5 kvmOm bostaden

Välkommen till de idylliska kvarteren i Röda Bergen, en mysig ”småstad” i staden med närhet till allt trevligt Vasastan erbjuder. Vackert bevarat 20-tal möter stilsäker och modern design i denna, en av föreningens finaste 1:or, som på senare tid renoverats till toppskick! Lägenheten har ett fantastiskt högt sydvästläge med makalöst ljusinsläpp och härlig fri utsikt över Hedemoratäppan och Röda Bergens takåsar. Planlösningen är utmärkt disponerad med rymligt vardagsrum, nytt kök i snygg och tidlös design, kaklat badrum och hall med god förvaring. Snövita snickerier, sober färgsättning, fina trägolv och stora fina spröjsade fönster med djupa nischer bidrar ytterligare till den härliga känslan i denna bostad!

– Hall med bra avhängningsmöjligheter. Trägolv. Lägenheten har två rymliga, inbyggda garderober.

– Fantastiskt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Stort och vackert spröjsat fönster med djupa nischer och utsikt mot Hedemoratäppan. Trägolv. Ett mycket trivsamt vardagsrum!

– Stilfullt och charmigt kök (renoverat -07) med matplats. Bra arbetsytor och generöst med förvaring med köksluckor i vitt ända upp till tak. Spröjsat fönster med djupa nischer och trägolv. Köket är utrustat med diskmaskin, påkostad induktionshäll, gasspis och varmluftsugn, fläkt, kyl och frys.

– Helkaklat badrum med dusch, handfat, handdukstork och wc.

Pris: 1 790 000 kr

Månadsavgift: 1 558 kr

Andel i föreningen: 0,85438 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och vindsförråd, 2 gemensamma tvättstugor med torkrum samt cykelförråd.

Lägenhetsnummer: 77

Hiss: Nej

Våning: 3

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Brf Nya Humleboet är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1925 och består av 99 lägenheter och 3 lokaler på adresser Gävlegatan 3, 5, 7, 9 och 11. Föreningen äger marken. Stabil förening som bildades redan på 20-talet. Mycket låg skuldsättning om ca 1 877 kr/kvm enligt årsredovisning 2019 samt kassabehållning om ca 1 110 844 kr.

Fastigheten, liksom hela Rödabergsområdet är klassat som "riksintresse av kulturhistoriskt värde" vilket innebär att inga större förändringar av fasaden är tillåtna

Vatten- och el-stammar byttes ut 1995 och i samband med detta drogs 3-fas till samtliga lägenheter. För närvarande har föreningen inte beslutat om några avgiftsändringar eller större reparationer.
Juridisk person accepteras ej som köpare. Delat ägande förälder/barn är ok (tex 90%-10%). Köparen skall lösa medlemskap i HSB Stockholm innan styrelsen godkänner överlåtelsen, Medlemskap kan tecknas via HSB:s hemsida där man även kan läsa mer om medlemskapet.

Välskött och populär förening med god ekonomi.
För mer information se http://www.nyahumleboet.se.

Gemensamma utrymmen:
Fin innergård mot Hedemoratäppan, Det finns vinds- och källarförråd (1 av varje). Två gemensamma tvättstugor som smidigt bokas via en app med tre, respektive två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns även ett torkrum. Cykelparkering på bottenvåningen.

Utförda renoveringar:
– Stambyte och nya elstigare, år 1995
– Spolning av stammar, år 2013
– Fönsterrenovering samt målning, år 2014
– Takrenovering, år 2016
– Trapphusmålning, år 2018
– Ommålning av fönster år 2019

Se årsredovisningen för ytterligare information.

Övriga driftkostnader: Hushållsel ca 200-250 kr , gas ca 250 kr och hemförsäkring ca 150 kr/månad.

Förening: HSB:s i Stockholm Brf Nya Humleboet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 99

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget.

Välkommen till härliga Vasastan och klassiska 20-talskvarter vid Röda Bergen. Här lever man i attraktivt och eftersökt läge med promenadavstånd till både Odenplan och S:t Eriksplan med all tänkbar och nödvändig service. Även det rika utbudet av trevliga restauranger och trendiga butiker i Birkastan med Rörstrandsgatans gatustråk är tilltalande. Förutom dessa så vimlar närområdet av mysiga caféer och kaffebarer. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och den moderna Västermalmsgallerian belägen. Kommunikationerna är goda i form av T-bana (Odenplan alternativt S:t Eriksplan), flygbussen, pendeltåg (Karlberg) samt flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås matbutiken Prisextra vid Norra Stationsgatan.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid).

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.