Vasastan

Rörstrandsgatan 34, 3 tr ö.g.

Läckert stilsäkert sekelskifte i rofyllt gårdsläge med stor balkong och sagolik charm!

Adress

Rörstrandsgatan 34, 3 tr ö.g.

Rum

1

Slutpris

2 720 000 kr

Avgift

1 859 kr/mån

Boyta

36 kvmOm bostaden

Välkommen till en lägenhet utöver det vanliga med suveränt läge på Rörstrandsgatan! Med ostört och rofyllt läge på tredje våningen i gårdshus finns denna sekelskiftesdröm med det mesta man kan önska sig! Lägenheten har med varsam hand under åren 2007-2009 renoverats till toppskick, där unika originaldetaljer smakfullt kombineras med ljusa färger, smarta funktionslösningar och stilsäkra inredningsdetaljer.Här finns spröjsade fönster med djupa nischer, snövita snickerier, högt till tak (ca 3 meter), trägolv och bevarad skåpinredning i original m.m. Köket är en pärla som med varsam hand renoverats i gammal stil med öppen förvaring, originalinredning och mysig matplats för 4 personer. Härligt och luftigt vardagsrum som flödar av ljus från två fönsterpartier. Här finns utgång till den soliga balkongen i söder som vetter mot öppna och lummiga innergårdar. När vädret tillåter kan dubbeldörrarna öppnas upp och skapa en förlängning av vardagsrummet, vilket förenar ute och inne. Fräscht helkaklat badrum och hall med förvaring. Synnerligen välskött förening med god ekonomi och fastighet med bastu och relaxavdelning.

OBS! Planlösningen är mer eller mindre perfekt och kan med enkla medel byggas om till en riktig 2:a för två personer. Se alternativ planlösning.

Hall med plats för avhängning vid klädhängare och förvaring i klädkammare. Hallen har trägolv och målade samt tapetserade väggar. Säkerhetsdörr installerad 2009.

Fräscht helkaklat badrum från 2007 med svartvitrutigt klinkergolv och golvvärme. Duschhörna med glasdörrar, toalett, handdukstork, handfat på kommod och badrumsskåp.

Fantastiskt kök i smakfull tidsenlig stil med öppna hyllplan och bevarad skåpinredning i original. Arbetsytor med bänkskivor i oljad ek och kaklad vägg ovan i sober kulör. Kyl och frys (2010), integrerad diskmaskin, tvättmaskin, rostfri gasspis med varmluftsugn samt fläktkåpa. Trägolv, spröjsat fönster och mysig matplats för 4 personer.

Härligt, luftigt och flödande ljust vardagsrum med lättmöblerade ytor och utgång via glasade dubbeldörrar till solig balkong i söder. Trägolv, två fönsterpartier och väggar i sober kulör.

Pris: 1 750 000 kr

Månadsavgift: 1 859 kr

Andel i föreningen: 1,95000 %

Byggår: 1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd i gårdshuset. I gathuset finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och en mangel. Här finns också en relaxavdelning med pingisbord, hobbyrum, bastu och dusch.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar bytta 2003. Renovering av hiss, tak och vindsbygge 2005/2006. Balkonger byggda 2007. Fönster renoverade 2008. Säkerhetsdörrar installerade 2009. I föreningen planerar man att renovera innergården samt diskuterar att exploatera vinden i gårdshuset. Dessutom diskuterar man att renovera fasaden på sikt.

Lägenhetsnummer: 27

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Volontären 17 förvärvade fastigheten på Rörstrandsgatan 34 och 34 A den 1 september 2002 och består av 26 lägenheter och 2 lokaler. Den totala bostadsytan uppgår till 2.092 kvm och lokalytan till 185 kvm. Fastigheten uppfördes genom ritningar av arkitektduon Dorph & Höög mellan 1906-1909 och är grönklassad i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt

Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och per 2021-12-31 uppgick skuldsättningen till 7.664.925:- vilket ger en belåningsgrad på 3.664:-. Under 2022 så amorterades skulden ner med 90.000:- (ej inräknat i skuldsättningen ovan). Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgår till ca 680.000:-. Föreningen har dessutom goda intäkter från sina hyreslokaler. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade (avstämt 2022-12-29).

Lägenhetens nettoskuld i föreningen är 349.689:- enligt uppgifter från årsredovisningen per 2021-12-31 (föreningens skuld – omsättningstillgångar x lägenhetens andelstal).

http://www.volontaren17.se/

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2004: Byte av V/A-stammar och elstigare.
2006: Renovering av hiss och bastun. Installation av bredband och uppförande av balkonger.
2008: Fönsterrenovering.
2009: Installation av säkerhetsdörrar och nytt låssystem.
2011: Renovering av den mellanliggande gården och dess tätskikt.
2015: Fasadrenovering och förbättringsmålning av tak gatu- och gårdshus.
2017: Renovering av tvättstugan.
2018: Stamspolning.
2019: Renovering av golvet i Kallpressens lokal och byte av två V/A-stammar i gatuhuset.
2020: Renovering av båda trappuppgångarna.
2021: Förbättring av ventilation i källarutrymme.
2022: Underhåll av fönster och fasad mot gatan.

Planerade renoveringar/investeringar i fastigheten:
Till våren 2023 planeras ett byta av värmecentralen. Även golvet i källaren kommer att ses över.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Föreningen har en gemensam innegård med trädgårdsmöbler, grill och en fontän som är igång på somrarna. I fastigheten finns bastu, pingisrum och hobbyrum. Tvättstugan finns i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel.

Förening: Brf Volontären 17

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 26

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via ComHem och bredband 100 Mbit/s via Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Lägenheten i kombination med trevliga omgivningar bidrar till ett kvalitetsboende utöver det vanliga! Här lever man helt ostört i gårdshus på Rörstrandsgatan nära gatans restaurang- och cafétäta stråk med pulsen i Birkastan och vid S:t Eriksplan. Samtidigt nås med några minuters promenad bl a Vasaparken och Karlbergs rekreationsområde. Kommunikationerna är goda med T-bana, flertalet innerstadsbussar samt pendeltåg vid Karlbergs station och flygbussar. Mataffärer, caféer, butiker m.m. finns det gott om. Välkommen till trevliga Birkastan!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.