Vasastan

Roslagsgatan 36, 4 tr - Högst upp!

Drömlägenhet i toppskick, högst upp med balkong och vy mot takåsar! Möjlig 2:a!

Adress

Roslagsgatan 36, 4 tr - Högst upp!

Rum

1

Slutpris

2 125 000 kr

Avgift

1 605 kr/mån

Boyta

36 kvmOm bostaden

Högst upp med bästa läget i vacker välskött fastighet anno 1884 på trevliga Roslagsgatan, finns denna fantastiska lägenhet! Här lever du i rofyllt och lugnt läge närmast himlen med stor balkong och vy mot trädtoppar och takåsar. Lägenheten är smakfullt renoverad till absolut toppskick med stilren design, modern färgsättning och bevarade originaldetaljer. Planlösningen är suverän med underbar känsla, många fönster och rikliga ljusinsläpp. Härligt allrum med plats för både soffa och säng, två stora fönster och utgång till balkongen via helglasade pardörrar. När vädret tillåter ger balkongen en förlängning av rummet som förenar ute och inne. Rummet kan delas av till vardagsrum och separat sovrum och därmed få funktion som en 2:a (se alternativ planlösning). Riktigt kök i snyggt vit och rostfri design med rejäl matplats för 4-5 personer samt fräscht badrum med dusch.

Vi törs utlova att få lägenheter på innerstadsmarknaden är bättre än denna sekelskiftespärla!

– Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i garderober med dörrar i högblankt vitt. Hallen har sober färgsättning på väggar och vitmålat furugolv.

– Fräscht kaklat badrum med klinkergolv, duschplats, toalett, handfat, badrumsskåp, handduksvärmare och infällda spotlights i taket.

– Allrum med vackra furugolv, högt till tak och två stora fönster med spröjs och bevarad spanjoletter. Rummet flödar av ljus, har plats för både soffa och säng samt utgång via pardörrar i helglas till stor balkong. Balkongen är rofyllt belägen med endast himlen ovanför och har utsikt mot trädtoppar och takåsar. När vädret tillåter ger balkongen en förlängning av rummet som förenar ute och inne. OBS! Rummets karaktär och utformning gör att man på ett enkelt sätt kan sätta upp en vägg och skapa ett separat vardagsrum respektive sovrum. Därmed blir lägenhetens funktion som en 2:a!

– Snyggt kök i stilen vit och rostfri design med rejäl matplats för 4-5 personer vid fönster med utsikt mot trädtoppar och takåsar. Köket har god förvaring med mycket skåp samt öppna hyllor, komplett maskinell utrustning såsom kombinerad gas- och keramikhäll, varmluftsugn, fläktkåpa, kyl, frys och en intgrerad diskmaskin. Här finns också betsade furugolv och infällda spotlights i taket.

Pris: 1 590 000 kr

Månadsavgift: 1 605 kr

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett vindsförråd, ett cykelställ och en tvättstuga i eget hus på gården. Trevlig innergård med trädgårdsmöbler, grill och planteringar.

Renoveringar: 1982 genomfördes stambyte, fasadrenovering, byte av elstigarna, en tvättstuga och ett soprum byggdes. 2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet samt en fönsterrenovering påbörjades. 2005 renoverades trapphus och hissar. 2007 byggdes balkonger. 2008 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan. Föreningen planerar att renovera gården, byta entréporten samt installera ett fastighetsnät (fiberlan).

Lägenhetsnummer: 41450

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Roslagsgatan 36 förvärvade fastigheten år 2000 och består av 37 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen har en informativ hemsida, se gärna http://www.roslagsgatan36.se

För närvarande har föreningen långfristiga lån på 1,9 MSEK och har 1,3 MSEK i kassa och bank (per 31-12-2016). Amortering av lånet görs kvartalsvis, för närvarande med 60 000 kr per kvartal. Föreningen har också god likviditet och styrelsen är aktiv i hur de likvida medlen placeras för att få bästa avkastning. Föreningen har löpande kontakt med banken rörande låneränta, placeringsrådgivning samt amortering. Inga avgiftsförändringar planeras.

Följande renoveringar har utförts i fastigheten:
1982 genomfördes stambyte och nydragning av elen.
2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet samt en fönsterrenovering påbörjades.
2005 renoverades trapphus och hissar.
2007 byggdes balkonger.
2008 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2010 installerades ett öppet kommunikationsnät (fiber) i fastigheten, och samtliga lägenheter och lokaler har nu tillgång till ett stort utbud av TV-, telefoni- och bredbandstjänster. Ett nytt passersystem installerades i fastigheten med elektroniska nyckelbrickor för att öka säkerheten och dörrpassager för alla boende i fastigheten. Brickan används även för att boka tvättstugan, som även går att boka via hemsidan och via din iPhone.
2011 gjordes en större uppdatering av innergården med ny växtlighet och bättre belysning. Även fasaden mot gatan renoverades och samtliga portar och glaspartier byttes mot nya.
2012 totalrenoverades soprummet med nya kärl och förbättrad sophämtning. Ett barnvagnsförråd byggdes på innergården.
2013 byttes flertalet vatten- och avloppsrör i källaren enligt underhållsplanen.
2017 installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
OBS! En underhållsplan upprättades 2006 och sträcker sig fram till 2025.

Förening: Brf Roslagsgatan 36

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong i högt ljust rofyllt läge mot lummig innergård med vy mot trädtoppar och takåsar.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibiren är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Man bor ostört men har bara ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturomådena kring Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana och Roslagsbanan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.