Vasastan

Ingemarsgatan 3 A, 1 tr

Fin sekelskiftesetta i mycket bra skick med härlig takhöjd, fina golv, öppna ytor och fransk balkong. 1.977:-/mån inkl kabel-TV, el & bredband.

Adress

Ingemarsgatan 3 A, 1 tr

Rum

1

Slutpris

3 150 000 kr

Avgift

1 977 kr/mån

Boyta

36 kvmOm bostaden

Välkommen denna suveräna lägenhet om 36 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Generösa ljusinsläpp och härlig takhöjd. Välkomnande och möblerbar hall. Utmärkt kök med matplats, bra ljusinsläpp och fransk balkong. Helkaklat fräscht badrum med klinkergolv, WC, handfat och dusch. Luftigt rum med naturlig plats för rejäl säng, TV-möbel och soffa.

Här bor du i Sibiriens mysiga kvarter med närhet till pulsen kring Odenplans restauranger, caféer och barer. Men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du Hagaparken, Vasaparken och Vanadislunden. Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet. Välkommen på visning!

– Inbjudande och praktisk hall med plats för avhängning och skor samt möjlighet att ställa en byrå, garderob eller dylikt. Mörkbetsade trägolv och säkerhetsdörr.

– Utmärkt kök med bra arbetsytor, gott om förvaring och plats för matbord. Här finns gasspis, ugn, fläkt, skafferi och kyl. Här finns även fransk balkongen vetter mot innergården.

– Fräscht badrum med dusch, handfat och WC.

– Härligt rum med naturlig plats för rejäl säng, TV-möbel och soffa. Bra förvaringsmöjligheter i inbyggd garderob.

Pris: 2 975 000 kr

Månadsavgift: 1 977 kr

Andel i föreningen: 1,04560 %

Byggår: 1913

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd (vid byggnation av vindsvåningar så flyttas förråden ner till källaren). Trevlig innergård med trädgårdsmöbler och två grillar.

Lägenhetsnummer: 938 (1103)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Energiförbrukning: 159 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ingemarshov bildades 1998 och de köpte fastigheten 2004. Huset byggdes 1913 och omfattar 74 st bostadsrätter och 3 hyresrätter (dold tillgång). Till fastigheten finns också 5 hyreslokaler. Ekonomin bedöms som god och föreningen planerar att sälja ut sin råvind under juni för att bygga bostäder (den beräknade boytan på vinden beräknas bli ca 750 kvm). I samband med det planerar man att installera hiss i trapphusen och genomföra en takrenovering.

RENOVERINGAR
Sedan föreningen tog över fastigheten 2004 har följande större renoveringar genomförts:
– Fasad, tak och fönster
– Trapphuset har rustats upp
– Säkerhetsdörrar till alla lägenheter
– Byte av elstigar och installation av bredband
– Stambyte gjordes 1963
– Stamspolning 2008
– OVK 2012
– Innergården renoveras 2015
– Källaren byggdess om och lägenhetsförråd installeras där 2016

Kommande/planerade renoveringar:
– Planer finns att sälja råvindarna
– Byggplaner för att installera hiss finns
– Uppfräschning av soprummet

Styrelsen håller fortsatt på att se över alternative för vad som kan göras gällande stammarna då föreningen gjort partiella stambyten sedan 2007 och mer än hälften är bytta. Beslutsunderlag håller på att tas fram för hur vi ska hantera stammarna men beslut om det finns inte och det är inget som kommer att fattas beslut om i närtid.

För mer information se föreningens underhållsplan under dokument och länkar.

Föreningen räknar inte med att behöva höja några avgifter. Dels har man en stark kassa idag och man förväntas få in åtskilliga miljoner för råvinden. Föreningens bedömning är att de totala intäkterna för råvind + kassa ska täcka investeringskostnader i fastigheten samt amortering av lån.

Driftskostnader: hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Förening: Brf Ingemarshov

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Bredband2. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Fransk balkong i sydöst mot grönskande innergård.

Mycket centralt läge med närhet till det mesta. Här finns gott om trevliga butiker med stort utbud av inredningsföremål, antikviteter, livsmedel och kläder. Här finns också mängder av mindre restauranger och caféer och för den som söker andra nöjen ligger Stureplan endast cirka 10 minuters promenadväg bort. Inte långt från lägenheten ligger KTH och Handelshögskolan. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana (Östra Station/KTH), Roslagsbanan samt flertalet innerstadsbussar. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18. Då garage i fastigheten enkelt går att anskaffa, är detta ett perfekt boende för bilburna.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.