Vasastan

Vikingagatan 26, 2 tr

Sekelskiftespärla i fint skick med cirka 3,10 meter i takhöjd och fina trägolv. Drömläge i Birkastan!

Adress

Vikingagatan 26, 2 tr

Rum

1

Slutpris

3 150 000 kr

Avgift

1 861 kr/mån

Boyta

35 kvmOm bostaden

Underbar lägenhet attraktivt belägen i fastighet från 1905-06. Här lever du i hjärtat av Birkastan vid pulsen och restaurangerna på Rörstrandsgatan och vid S:t Eriksplan såväl som det populära rekreationsområdet vid Karlberg. Lägenheten är i fint skick med bevarad charm. Genomgående trägolv, spegeldörr och fönster med speglar. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden ger bostaden ljus, rymd och charm. Trevlig planlösning med sällskapsvänligt vardagsrum, stilfullt kök med bl.a. diskmaskin och plats för matbord. Badrum med bra duschutrymme samt goda förvaringsmöjligheter. Välkomna på visning!

– Entré med plats för garderober eller byrå om så önskas. Trägolv.

– Sällskapsvänligt och charmigt vardagsrum med två fönster, generös takhöjd om cirka 3.10 meter samt trägolv. Gott om plats för önskad möblering.

– Väldisponerat kök med plats för matbord. Bra arbetsyta samt goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt samt ett städskåp. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis, elugn, kolfilterfläkt, kyl och frys. Vackert fönster som vetter mot Vikingagatan och trägolv. Köket renoverades år 2011, förutom diskmaskinen, kylen och frysen som är äldre.

– Badrum utrustat med golvvärme, dusch, handfat, skåp och wc.

Pris: 2 795 000 kr

Månadsavgift: 1 861 kr

Andel i föreningen: 3,18250 %

Byggår: 1905-06

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett vindsförråd. Det finns en fin gemensam innergård med planteringar och grill, cykelrum, pingisrum, bastu med relax och dusch samt en tvättstuga i källaren utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Lägenhetsnummer: 13 (1302)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 138 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Berghem u.p.a bildades år 1920 och förvärvade fastigheten 1921. Fastigheten uppfördes 1905-1906 och består av 19 lägenheter (total yta 1227 kvm) och 2 hyreslokaler (total yta 141 kvm). Marken innehas med äganderätt.

Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Delat ägande är OK med minsta ägarandel 1/3. Rökförbud råder i fastigheten.

Föreningens ekonomi är mycket god och belåningsgraden är låg med långfristig skuldsättning på 3.346:-/kvm per 2016-12-31.

Mer information finns i bifogad årsredovisning och stadgar.

Utfört underhåll:
2014 Byte rörstammar i tvättstuga och källare.
2013 Takmålning, reparationsputsning gårdsfasad.
2010 Renovering fönster.
2008 Renovering gårdsbjälklag.
1975, 1985 samt 2005 Byte av rörstammar kök och bad.
2003 Byte av elstammar. Balkonger.
2002 Ny fjärrvärmecentral.
1975 (gård) 1998 (gata) Putsning av fasad.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2012 och 2021. Inga större renoveringar finns planerade eller beslutade.

Det finns ett vindsförråd. Det finns en fin gemensam innergård med planteringar och grill, cykelrum, pingisrum, bastu med relax och dusch samt en tvättstuga i källaren utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Förening: Bf Berghem u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud-tv ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 1800:-/år, gas ca 2400:-/år och hemförsäkringen är ca 1800:-/år.

Här på Vikingagatan 26 bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad- och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna andelsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.