Vasastan

Västmannagatan 71B, 3tr

Snyggt och stilrent sekelskifte på bästa adress med solig balkong, högt i tak, vackra golv och generösa ljusinsläpp.

Adress

Västmannagatan 71B, 3tr

Rum

1

Slutpris

3 300 000 kr

Avgift

1 070 kr/mån

Boyta

35 kvmOm bostaden

Med ett av Stockholms mest attraktiva lägen ligger denna optimalt planerade och maximalt funktionella etta i mycket gott skick med bevarad charm och känsla. Suverän sekelskifteslägenhet om 35 ljusa och välplanerade kvm. Härlig takhöjd (3 meter), mörkbetsade trägolv samt snövita snickerier. Stor balkong på 5 kvm och fönster i väster mot lugn innergård med utsikt över takåsar.

Här bor du i hjärtat av Vasastan vid pulsen kring Odenplans restauranger, caféer och barer, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du Vasaparken, Hagaparken och Vanadislunden. Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet. Välkommen på visning!

– Inbjudande och praktisk hall med plats för ytterkläder och möjlighet att ställa en byrå, garderob eller dylikt. Mörkbetsade trägolv och vitmålade väggar samt tak.

– Toppfräscht och helkaklat badrum med golvvärme, duschhörna, WC, tvättmaskin, handfat med infälld spegel ovan samt förvaringsskåp under.

– Snyggt kök i stram, minimalistisk design med gott om förvaring i skåp i dubbla rader upp till tak. Kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt.

– Underbart allrum med generöst ljusinsläpp. Här finns utgången till balkongen som ger en härlig förlängning av vardagsrummet och förenar ute med inne. Den rymliga balkongen ger plats för bord och stolar och vetter i rofyllt läge mot lugn innergård. Plats för säng, soffa, tv-möbel samt matbord. Här finns också en rejäl och rymlig klädkammare. Mörkbetsade trägolv och vitmålade väggar samt tak.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 1 070 kr

Andel i föreningen: 0,65630 %

EL: 200 kr/mån

Försäkring: 100 kr/mån

Total driftkostnad: 300 kr/mån

Byggår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns två stycken tvättstugor som innehåller vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Cykelförråd samt cykelparkering på gården. Källarförråd. Tre stora och trevliga innergårdar med grönskande planteringar, trädgårdsmöbler och grill.

Lägenhetsnummer: 50 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området. Tillstånd ansökes hos Stockholms Stad (08-508 263 00). Tillståndet är gratis medan en periodbetalning på 30 dagar kostar 800 kr, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn. Föreningen har 9 st garageplatser för uthyrning, f.n. kö. Kostar idag 2 000 kr per månad.

Allmänt om föreningen: Föreningen köpte huset 1999 och upplåter sammanlagt 66 medlemslägenheter med bostadsrätt, 10 lokaler med hyresrätt samt 9 st garageplatser. Inga beslutade avgiftsförändringar eller större renoveringar.

Renoveringar;
V/A stammar byttes 1979. För närvarande finns ingen indikation på att de behöver åtgärdas.

El-stigar byttes 1979.
Taket byttes 2009/2010
Fasader ommålade 2002
Fönster utbytta/renoverades 2016
Trapphus renoverat 2002
Tvättstugorna renoverades 2000 och 2014
Gårdarna renoverades 2002

Förening: Brf Gullvivan 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Via kabel-TV eller via Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Balkong i högt soligt västerläge. Balkongen vetter ostört mot en av föreningens innergårdar.

Eftertraktat och mycket bekvämt läge som erbjuder både en lugn boendemiljö och samtidigt en omedelbar närhet till ett stort utbud av butiker, populära restauranger, kaféer etc. Förutom utbudet på Odenplan når man med en kortare promenad S:t Eriksplan, Hötorget och Stureplan. För avkoppling i trevlig parkmiljö finns bl a den populära Vasaparken inom mycket nära räckhåll. Här kan man äta på det trevliga kaféet, spela fotboll om sommaren och åka skridskor om vintern. För ytterligare grönska når man med ca 15 minuters promenad den underbara Hagaparken med Brunnsviken i anslutning.
Bra kommunikationer med flertalet innerstadsbussar och tunnelbana vid bl a Odenplan. Promenadavstånd till Stockholm Centralstation.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.