Vasastan

Roslagsgatan 2, ½ tr

Som en etagelägenhet med funktion av en 2:a. Härligt 10-tal med högt i tak, furugolv och vackra snickerier. Smart och optimal planlösning.

Adress

Roslagsgatan 2, ½ tr

Rum

1

Slutpris

3 020 000 kr

Avgift

1 735 kr/mån

Boyta

35 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 35 synnerligen välplanerade kvm. Lägenheten har under senare år renoverats och är genomgående i mycket bra skick. Mängder av smarta, ytbesparande detaljer och lösningar. Ett rejält loft/övre etage gör att denna pärla även gör sig bra för ett par. ½ tr (högt läge) mot lugn innergård!

Drömläge vid Jarlaplan i vacker och välskött fastighet från 1916. Föreningen är trygg och klok med låga avgifter och god ekonomi. Bekvämt gångavstånd till Stureplan, Odenplan och hela härliga Brunnsviken för sjöliv. Nära KTH, Universitetet och Handelshögskolan.

– Trevlig hall med furugolv och gott om garderober. Säkerhetsdörr.

– Utmärkt platsbyggt kök (2014) med gott om skåp och bra arbetsytor. Spis med induktionshäll, separat ugn och fläkt. Stor kyl/frys i hallen (bakom spegeldörr).

– Separat toalett (2012) med helkaklade väggar och klinker på golv med golvvärme. WC och handfat.

– Stort och lättmöblerat vardagsrum med generöst ljusinsläpp mot den lugna innergården. Furugolv.

– En snygg trappa leder upp till loftet som man skulle kunna benämna som ett övre etage. Loftet, med en takhöjd om ca. 1,75 m, är rymligt med plats för garderober, skrivbord och dubbelsäng. Under trappan finns tvättmaskin. Med access från loftet (ovanför hallen) finns ett suveränt stort utrymme med fantastisk förvaring.

– Nyligen renoverat (2012) badrum med helkaklade väggar och klinker på golv med golvvärme. Dusch och glashandfat.

Pris: 2 790 000 kr

Månadsavgift: 1 735 kr

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 100 kr/mån

Total driftkostnad: 400 kr/mån

Byggår: 1915/1916

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och en fräsch tvättstuga samt gemensam innergård.

Lägenhetsnummer: 17 (1001)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan ½ tr.

Energiförbrukning: 150 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: www.stockholm.se Boendeparkering tillämpas. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 800 kr. www.garageplatsen.se P-platser finns att hyra i Norra Reals garage tvärs över gatan. Kontakta: kundservice@stockholmparkering.se

Allmänt om föreningen: Brf Muraren bildades 1992 och föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2011 och består av ett flerbostadshus med 21 lägenheter om 6 våningar. Föreningen har 3 lokaler som hyrs ut. Råvinden är såld och när den är färdigutvecklad kommer föreningen att få avgifter från ytterligare ett våningsplan. Inga beslutade avgiftsförändringar.
Renoveringar;
– säkerhetsdörrar, renovering av portar 2013
– nya VA-stammar 2011/2012
– nya elstigare 2011/2012
– ny undercentral 2011/2012
– omputsning av gårdsfasad 2010

Förening: Muraren 11

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband (fiber) via Ownit. Obligatorisk kostnad om 199:-/månad.

Fastigheten byggdes år 1915 och var i familjen Tolls ägor fram till att Brf Muraren förvärvade fastigheten 2011. Arkitekterna var Höög och Morssing. Fastigheten Muraren 11 (Roslagsgatan 2/Jarlaplan 4), är av Stockholms stadsmuseum klassificerad som grön bebyggelse. Grön bebyggelse innebär att byggnaden har ett högt kulturhistoriskt värde och betyder att bebyggelsen är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Mycket populärt och centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan som city har att erbjuda inom gångavstånd. Direkt närhet till Handelshögskolan och KTH. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Birger Jarlsgatan och Karlavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad når du Norra Djurgården med såväl Hagaparken som Lill-Jansskogen. Även kort promenadavstånd till bl.a. Stureplan, Hötorget och Odenplan.Mycket goda kommunikationer i form av flera busslinjer samt tunnelbana endast ett stenkast bort.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.