Vasastan

Karlbergsvägen 25, 1 tr.

Sekelskifte med största potential på suverän adress invid Odenplan och Vasaparken. Perfekt planlösning och generösa ljusinsläpp!

Adress

Karlbergsvägen 25, 1 tr.

Rum

1

Pris

3 500 000 kr

Avgift

1 442 kr/mån

Boyta

35 kvm



Om bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet med drömläge i Vasastan mellan Odenplan och St Eriksplan. Möjlighet finns att ta fram trägolv (säljaren kan såklart inte garantera skicket, men flertalet grannar har tagit fram trägolvet), höja taket och bygga om till en 2:a. Generösa ljusinsläpp med djupa nischer som vetter mot härliga Karlbergsvägen.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder. Klädkammare. Säkerhetsdörr.
– Kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, spis, ugn och kolfilterfläkt.
– Lättmöblerat vardagsrum.
– Badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Badkar, handfat och WC.

Det tillhör ett källarförråd. Medlemmarna har tillgång till två innergårdar med planteringar och sommarmöbler. Gemensam tvättstuga i källarplan och cykel- barnvagnsrum finns. Hiss.

Föreningen har sålt råvindarna och bygget pågår för fullt. Brf Rosen 13 och 14 kommer efter genomfört vindsprojekt att ha en mycket stark ekonomi. Med projektets resultat bedömer styrelsen att föreningen har möjlighet att amortera av en stor del av sin låneskuld. Det tillkommer även 20 % i boarea från vindslägenheterna. Avgifterna kommer under byggnationen att vara halverade, för denna lägenhet är avgiften 721 kr under renoveringen.

Här bor man med direkt närhet till all nödvändig service samt kommunikationer. Hiss finns. Välkomna på visning!

Pris: 3 500 000 kr

Månadsavgift: 1 442 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/mån ca: hushållsel 250 kr, hemförsäkring 150 kr.

Byggår: 1905

Lägenhetsnummer: 1102

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 183 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Rosen 13 och 14 är en äkta förening som äger marken. Föreningen registrerades 1999 och bildades 2008. Fastigheten ritades av arkitekt Albert Siösteen och byggdes 1899-1905. I föreningen finns idag, innan byggnation av vindsvåningarna, 52 bostadsrätter, tre hyresrätter och tre lokaler. Föreningens lokalhyresgäster är PickyLiving, Al Dente och Yang Studio.

2020/2021 – Ombyggnation av råvindarna till vindsvåningar. I samband med vindsombyggnationen blir hela yttertaket nytt och hissarna renoverade.
2019 – Renovering av källaren med nya lägenhetsförråd.
2019 – Försäljning och ombyggnation av lokalyta till två bostadsrättslägenheter i markplan.
2018 – Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) utförd i samtliga lägenheter.
2011 – Dräneringsarbete på gården genomfördes, brandgavel bakom 25C och 27C samt nya fönster, reparation av ytskikt samt isolering, lagning av taknock på gatufasad, balkongbygge.
2010/2011 – Alla fönster byttes, byte till säkerhetsdörrar, renovering av trapphus, portaler till soprum, cykelrum, nytt centralt nyckelsystem, postboxar i portaler.
1975 – Totalrenovering av fastigheten med bl a nya stammar och elstigare.

Stammarna har besiktigats, och inget nytt stambyte eller annan omfattande renovering är planerat.
Se gärna föreningens hemsida: http://brfrosen1314.hemochfastighet.se/fastigheten.php

I avgiften ingår värme, vatten och Com Hem-basutbud. Bredband från Com Hem tecknas av den boende.

Brf Rosen 13 och 14 kommer efter genomfört vindsprojekt att ha en mycket stark ekonomi. Med projektets resultat bedömer styrelsen att föreningen har möjlighet att amortera av en stor del av sin låneskuld. Eventuell låneamortering skulle, tillsammans med tillkommande 20 % i boarea från vindslägenheterna, innebära att det från och med år 2022 finns utsikter för föreningen att sänka dagens avgifter.

Förening: Brf Rosen 13 & 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via Com Hem

Internet: Bredband via Com Hem

Här på Karlbergsvägen 25 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar, tunnelbana och även pendeltåg. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 10 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.