Vasastan

Hälsingegatan 33, 5 tr

Pärla i fastighet från 1924 med solig balkong högst upp och utsikt mot takåsar. Ljus, rymd och charm!

Adress

Hälsingegatan 33, 5 tr

Rum

1

Slutpris

3 175 000 kr

Avgift

1 754 kr/mån

Boyta

34 kvmOm bostaden

Välkomna till ett drömboende med solig balkong högst upp och attraktivt läge i Vasastan. Lägenheten är i fint skick med bevarad charm. Genomgående målade trägolv, vackert spröjsat fönster och spegeldörr. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden ger ljus och rymd. Mycket trevlig planlösning med stilfullt och funktionellt kök samt plats för matbord för flera, sällskapsvänligt vardagsrum med utgång till balkongen. Rymligt badrum med dusch och en inbyggd garderob i vardagsrummet. Föreningen undersöker möjligheten att söka bygglov för hiss i fastigheten, samt att eventuellt sälja råvinden. Snabbt tillträde är möjligt. Varmt välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter samt plats för extra byrå eller garderob om så önskas. Lägenheten har säkerhetsdörr.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med utgång till balkongen. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Här finns även en inbyggd garderob.

– Underbar balkong med sol från cirka klockan 10-19-tiden sommartid enligt säljaren. Balkongen vetter mot innergården och har utsikt mot takåsarna. Infravärme och markis. Plats för bord, stolar och blomster.

– Snyggt och funktionellt kök med bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt samt fint serveringsskåp. Köket är utrustat med gasspis, elugn, fläkt, kyl och frys.

– Badrum utrustat med dusch, handdukstork, handfat, skåp och wc.

Pris: 3 100 000 kr

Månadsavgift: 1 754 kr

Andel i föreningen: 3,00000 %

Byggår: 1924

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett vindsförråd en trappa ovan lägenheten. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumklare, torkskåp och mangel, cykelförråd, bastu och innergård med sommarmöblering.

Lägenhetsnummer: 28 (1503)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 184 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: HSB:s bostadsrättsförening Valand 10 i Stockholm ritades av arkitekten Sven Wallander och byggdes 1924. Det har sedan dess varit en HSB-bostadsrättsförening, vilket gör föreningen till en av HSB:s äldsta bostadsrättsföreningar. Föreningen består av 25 bostadsrättslägenheter (ursprungligen 30 lägenheter – flera ihopslagna hushåll) samt 2 hyreslokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Delat ägande (t.ex. förälder/barn) är inte ok, enbart boende på adressen accepteras som köpare enligt föreningen. Köparen/na måste bli medlem i HSB innan föreningen godkänner överlåtelsen. Överlåtelseavgift betalas av köparen. V/A-stammar i badrum och kök byttes 1995/1996, och spolades för cirka 5 år sedan. Föreningen undersöker möjligheten att söka bygglov för hiss i fastigheten. Föreningen avser att renovera taket och fasaden med preliminärt planerad byggstart i augusti 2015. Detta kommer finansieras dels genom att föreningen avser att göra om en hyreslokal till bostadsrätt och sälja, man tittar på möjligheten att sälja del av råvinden samt upptagande av nya lån. Föreningen har även beslutat att höja avgiften för medlemmarna med 10% från och med den 1 juli-2015. Det är öppnat för ytterligare cirka 10% avgiftshöjning i höst, uppskattningsvis från 1 oktober. Storleken på avgiftshöjningen kan variera beroende på intäkterna från framtida hyreshöjning för hyresgäst, försäljningen av nya bostadsrätten och eventuell försäljning av råvinden. Mer info finns i bifogad årsredovisning samt fås av föreningens styrelse.

Förening: HSBs Bostadsrättsförening Valand 10 i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Balkong. Sol på balkongen mellan cirka klockan 10-19-tiden sommartid enligt säljaren.

Det finns ett vindsförråd en trappa ovan lägenheten. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumklare, torkskåp och mangel, cykelförråd, bastu och innergård med sommarmöblering.

Lägenheten är belägen på högsta ordinarie våningsplan med endast råvinden och vindsförråd ovan.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 128 kr/mån, gas ca 220/mån och hemförsäkringen ca 160 kr/mån.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.