Vasastan

Birger Jarlsgatan 99 C, 3 tr

Fin och charmig sekelskiftesetta med högt och knäpptyst gårdshusläge, bra skick, högt i tak, stort sällskapskök och ljuvlig balkong. Låg avgift.

Adress

Birger Jarlsgatan 99 C, 3 tr

Rum

1

Slutpris

3 600 000 kr

Avgift

1 410 kr/mån

Boyta

34 kvmOm bostaden

Välkommen till denna underbara och fina sekelskifteslägenhet, lugnt och ostört belägen på det högsta ordinarie våningsplanet (endast vindsvåning ovanför) i gårdshusfastighet anno 1918. Här bevaras vackra detaljer från byggåret såsom rejäl takhöjd, vitlaserade trägolv, stora spröjsade fönsterpartier mot två väderstreck med djupa, speglade nischer, spegelmönstrade dörrar och vita snickerier.

Lägenheten är utmärkt disponerad med ett rejält och välutrustat sällskapskök i ljust och fint hörnläge med vackra fönsterpartier mot två håll. Härligt allrum med ett platsbyggt sängloft som gör att man på ett utmärkt sätt får undan sängen och på så vis kan möblera rummet med soffgrupp, arbetsbord och TV-möbel. Via vackra pardörrar nås den ljuvliga balkongen. Balkongen ger härlig förlängning av rummet och förenar ute med inne.

Hall med plats för ytterkläder och skor samt förvaring i garderob. Duschrum med tvättmaskin och separat WC med toalett och handfat.

Här lever man i ett mycket funktionellt och modernt boende på bästa adress i hemtrevliga kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm. Med gångavstånd till både Stureplan med dess rika utbud av restauranger och nattklubbar samt sköna natur- och strövområden såsom Vanadislunden med bad, Hagaparken och Brunnsviken gör läget svårslaget.

Lägenheten kan för den som önskar byggas om till en funktionell minitvåa. Se ett av förslagen till ombyggnation i den bifogade alternativa planlösningen.
(OBS! Alla ombyggnationer kräver föreningens godkännande och måste ske på ett fackmannamässigt sätt vad gäller gemensamma och bärande konstruktioner, V/A, el och ventilation.)

– Inbjudande hall med plats för avhängning och skor samt förvaring i inbyggd garderob.

– WC med toalett och handfat.

– Seperat helkaklat duschrum med klinkergolv. Här finns dusch och tvättmaskin.

– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Köksutrustning består av kyl/frys, glashällspis och ugn. Parkettgolv.

– Ljust, rymligt och lättmöblerat vardagsrum med härligt ljusinsläpp. Här finns utgången till balkongen som ger en härlig förlängning av vardagsrummet och förenar ute med inne. Här finns även en platsbyggd sovloft.

Pris: 3 350 000 kr

Månadsavgift: 1 410 kr
Månadsavgiften om 1.410 kr är summan av avgift till föreningen 865,37 kr + kabel-TV 80 kr och preliminärt debiterad värmekostnad 467,67 kr. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 150-200:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad.

Andel i föreningen: 0,90000 %

Byggår: 1913-1918

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 33 (1301)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 132 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 1921, som bostadsförening u.p.a. men är registrerad som bostadsrättsförening sedan 1995. Adresser är Birger Jarlsgatan 99 A, B och C och fastigheten uppfördes under åren 1913-1918. Teknisk förvaltning sköts av HSB och föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Arcada förvaltning.

Bostadsrättsföreningen Birgersgården är en äkta förening och består av 42 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 1 lokal med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt.

Inga avgiftsförändringar finns planerade i dagsläget.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam tvättstuga, lägenhetsförråd i källare och på vindar i gårdshus.
Trivsam och fin innergård med cykelställ, grill och trädgårdsmöbler.

Renoveringar:
1987: Delar av vinden byggdes om till lägenheter.
1993: Byte av delar av V/A-stammar och elstigare. 3-fas installerades till alla lägenheter.
1998: Fönster renoverades och underhålls löpande.
2005: Fasad mot gården renoverades och bredband installerades.
2008: Fjärrvärmecentralen byttes ut och under 2009-2010 gjordes injustering av systemet med nya termostater på radiatorerna.
2009-2010: Trapphusen, entréer och hissar (nya maskiner) totalrenoverades.
2011: Taket på gatuhuset (ommålning av plåt).
2012: Tryckstegringspump byttes pga dåligt tryck i fastighetens vattensystem.
2012: Kontrollering av stammar, efter rekommendation spolades dessa året efter.
2014: Balkonger byggdes och stamspolning gjordes.
2017: Dörrautomatiken byttes.
2018: Installation av nya och energisnåla tvättmaskiner och torktumlare i gemensam tvättstuga.
2019 :Nya möbler och planteringar på innergården.

Planerade renoveringar:
Fönsterrenovering. Stammarna ska gås igenom/spolas under 2019 eller 2020.

För mer information besök föreningens hemsida: birgersgarden.se

Förening: Brf Birgersgården

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Digital-TV och HDTV fås med dekoder via privat abonnemang.

Internet: Fastigheten har ett egenägt nät för internetanslutning till alla lägenheter. Hastighet: 100/100 Mbit/s. Kostnad är 180:-/mån (2011 års pris). Föreningen har tecknat ett nyttjanderättsavtal med Stokab för att förbereda en anslutning till öppet fibernät.

Sammanställning: Ljuvlig balkong i högt och ljust läge med morgon-/förmiddagssol. Balkongen är möblerbar och ger plats för bord och stolar.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibirien är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mångtaliga bagerier, Systembolag, 7Eleven, mataffärer (Ica, Coop, Hemköp) m.m. Man bor ostört men har bara ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturomådena kring Vanadislunden med dess nyöppnade bad, Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan (T-bana Röda linjen) och Rådmansgatan (Gröna linjen) samt Roslagsbanans pendeltåg. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18 och dessutom Norra Länken med tunneln mot Värtahamnen och Lidingö.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.