Vasastan

Tegnérgatan 5 A, 3 tr

Drömlik & stilsäker 1:a högst upp med balkong, vackra detaljer & sagolik atmosfär. Bra planlösning med härlig takhöjd & bra ljusinsläpp. Möjlig 2:a.

Adress

Tegnérgatan 5 A, 3 tr

Rum

1

Slutpris

3 850 000 kr

Avgift

1 691 kr/mån

Boyta

34 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Tegnérgatan 5 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Med ett perfekt och centralt innerstadsläge, strax ovanför Birger Jarlsgatan i kvarter där Östermalm, Norrmalm och Vasastan möts, bor ni nära Humlegården, Stureplan och city.

Lägenheten, en alldeles utmärkt och väldisponerad 1:a (möjlig mini-2:a, se alternativ planlösning) om 34 kvm belägen högst upp i ett rofyllt läge mot innergård och med solig balkong. Lägenheten har på senare tid renoverats med stil och finess och den karaktäriseras av bra förvaringslösningar och genomgående stilsäkra materialval och tilltalande detaljer, ljus färgsättning, vackra trägolv, högresta fönsterpartier samt högt till tak om ca 3,10 meter.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och har öppna och sociala ytor. Rummet är ljust och har utgång till balkongen. Tack vare ett praktiskt sovloft så får man undan sängen vilket gör rummet lättmöblerat för både soffa, matbord och TV-möbel. Rummet ansluter till ett stilrent kök i vitt med all önskvärd maskinell utrustning, bra arbetsytor samt kaklad vägg ovan.

Hall med plats för ytterkläder och skor samt rymlig förvaring i garderob. Helkaklat badrum med klinkergolv, dusch, handfat och toalett.

Varmt välkommen på visning!

Pris: 3 795 000 kr

Månadsavgift: 1 691 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring 150-200:-.

Andel i föreningen: 2,36320 %

Byggår: 1893

Uppvärmning: Bergvärme

Lägenhetsnummer: 233 (1303)

Hiss: Nej

Våning: 3

Antal våningar: 3

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2021-03-01

Energiklass: D

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Hägerberget 51 registrerades 1993-12-10. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Hägerberget 51 på adressen Tegnérgatan 5 och 5 A i Stockholm, uppförd mellan åren 1890-1893 och ritad av arkitekt A. Sjösteen.

Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt om totalt 1.665 kvm, 1 lägenhet med hyresrätt om 93 kvm (dold tillgång) och 2 lokaler med hyresrätt om 537 kvm. Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt. Lägenheten får ej nyttjas som övernattningslägenhet och föreningen kräver att man är mantalsskriven på adressen. Juridisk person accepteras ej som köpare.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1995: Fastighetens vertikala stammar bytta. Elservis, mätartavlor och elstigare bytta. Installation av takterrasser och takfläktar. Renovering av tvättstugans ytskick samt löpande byte av maskinpark. Två vindslägenheter byggdes i gatuhuset.
2009: Renovering av fastighetens fönsterbågar och karmar samt installation av ljudabsorberande glas. Installation av balkonger. Undercentralen för fjärrvärme bytt tillsammans med samtliga ventiler.
2010: Målning av yttertaken i gatu- och gårdshus. Innergården har utrustats med gasolgrill och utemöbler.
2011: Installation av nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2012: Renovering av trapphuset i gårdshuset. Elslingor installerade på tak och i stuprännor.
2013: OVK genomförd och förslagna förbättringar utförda.
2014: Dragning av nya dagvattenrör i gatuhusets källare.
2019-2020: Båda gårdarna renoverade i sin helhet, den större är stenbelagd och den bakre är asfalterad. Nytt cykelförråd samt nytt sophus och belysning installerat. Renovering av hyreslokal inklusive installation av fläktanläggning. Renovering av el och värme i hela källarutrymmet.

Planerat underhåll mellan 2021 och 2023 är takrenovering i gårdshuset, fasadrenovering av gatuhusets gårdssida och gårdshuset samt hissrenovering.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Gemensam innergård med utemöbler och grillmöjlighet, tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Cykelställ under tak samt barnvagnsrum. Det finns även soprum (ej för grovsopor).

Överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet erläggs av köparen. Pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant erläggs av pantsättaren.

Förening: Brf Hägerberget 51

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 25

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via Telia. Ett antal TV-pakettjänster erbjuds och tecknas enskilt av varje medlem.

Internet: Bredband via Telia upp till 100 Mbit/s via tjänsten FiberLan.

Sammanställning: Balkong i rofyllt läge mot innergården.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.