Vasastan

Roslagsgatan 53, 2 tr

Klassiskt 20-tal med optimal planlösning, härlig takhöjd, generösa ljusinsläpp, vackra golv & snövita snickerier.

Adress

Roslagsgatan 53, 2 tr

Rum

1

Slutpris

2 985 000 kr

Avgift

1 696 kr/mån

Boyta

32 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 32 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Generösa ljusinsläpp via två fönsterpartier, härlig takhöjd, fina furugolv samt vita snickerier och spegeldörrar. Välkomnande hall, utmärkt kök med plats för matbord, fräscht badrum, lättmöblerat allrum med plats för säng, soffa och tv-möbel.

Här bor du i Sibiriens mysiga kvarter med närhet till pulsen kring Odenplans restauranger, caféer och barer, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du Hagaparken, Brunnsviken, Vanadislunden, Vasaparken och Humlegården. Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Furugolv och vitmålade väggar samt tak.

– Snyggt helkaklat badrum med golvvärme. Här finns wc, handfat på kommod, dusch och skåp.

– Utmärkt sällskapskök i stilrent utförande med gott om skåp och bra arbetsytor. Här finns varmluftsugn, spis, fläkt samt kyl och frys. Plats för matbord.

– Generöst allrum med härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti mot lugn återvändsgata. Rummet är lättmöblerat med plats för säng, soffa, matbord och TV-möbel. Vitmålade väggar samt tak, furugolv. I rummet finns även en rymlig inbyggd garderob med smarta förvaringslösningar.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 1 696 kr

Andel i föreningen: 0,41408 %

Byggår: 1929

Lägenhetsnummer: 58 (1101)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 150 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: HSB Brf Blåkråkan i Stockholm förvärvade fastigheten 1935. Föreningen består av 178 bostadsrättslägenheter samt 4 lokaler på adresserna Roslagsgatan 45-59. Totalytan är 8766 kvm, varav 8106 kvm utgör lägenhetsyta och 660 kvm utgör lokalyta. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Medlemskap i Brf Blåkråkan medför automatiskt ett obligatoriskt medlemskap i HSB för varje bostadsrättshavare. Föreningen disponerar 15 parkeringsplatser som kan hyras för i dagsläget ca 800 kr/mån, till dessa är det separat kö – kontakta föreningens styrelse vid intresse. Mer info om föreningen finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.hsb.se/stockholm/blakrakan

Det finns tre bokningsbara tvättstugor och en obokningsbar tvättstuga i källaren på Roslagsgatan 55. Det finns cykelställ på gården samt cykelkällare. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Utförda renoveringar:

1990-1994:Totalrenovering av tak, fasader, fönster, trappuppgång, gård och grund. Byte av stammar, bad och kök. Byte av elstigar.
2001/2002: Exploaterades fastighetens vindar, totalt 13 lägenheter.
2004: Installerades nya maskiner i tvättstugan.
2005: Spolning av stammarna.
2008: Energideklaration.
2010: Källsorteringsrum inrättas. Byte av radiatorerventiler samt injustering av värmen i fastigheten.
2011: Ca 50 balkonger byggdes.
2012: OVK.
2013: Stamspolning.
2014: Årsavgiften inkl bränsleavgift höjdes med 10 %.
2015: Fräschades källsorteringsrummet upp, avloppsrören i gatuplan filmades och spolades. Radiatorer undersöktes, cirkulationspumpen som förser husets radiatorer med varmvatten byttes, ett antal brandskyddsåtgärder utfördes.
2016: Installerades övervakningskameror i källsorteringsrummet.

De närmaste åren planerar föreningen ett antal större renoveringar, renovering av avloppsstammar i fastighetsgrunden, renovering av balkonger, fönster, hissar samt målning av entrè och trapphus. De planerade åtgärderna skall finansieras i första hand med underhållsfonden.

Förening: HSB Brf Blåkråkan

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 178

Antal lokaler: 4

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Mycket fin stor innergård med utemöbler, gräsmatta och grill.

Välkommen till trevliga Roslagsgatan och de mysiga kvarteren Sibirien, detta suveräna innerstadsläge med promenadavstånd till det mesta. Här lever du mellan citypulsen kring Stureplan och strövområdena i Hagaparken samt kring Brunnsviken. Vasastan är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom trevliga restauranger, härliga caféer, butiker, apotek, mataffärer m.m. Dessutom närhet till både KTH, Stockholms Universitet och Handelshögskolan. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.