Vasastan

Gästrikegatan 4, n.b. Gårdshuset

Fantastisk uteplats och suverän planlösning. Sekelskiftespärla med drömläge i Vasastan!

Adress

Gästrikegatan 4, n.b. Gårdshuset

Rum

1

Slutpris

2 550 000 kr

Avgift

1 504 kr/mån

Boyta

32 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva en sekelskiftsetta på en av Vasastans mest attraktiva adresser. Här bor man lugnt och rofyllt men med direkt närhet till det mesta man kan önska sig.

Lägenheten är i fint skick med bevarad charm. Fina trägolv, höga golvsocklar, stort fönster med speglar och djupa nischer samt spegeldörrar. Den öppna planlösningen i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Både tvättmaskin och diskmaskin finns. Lägenheten är belägen i gårdshuset på entréplan med föreningens innergård på bägge sidor om fastigheten. Via balkongdörrar har du utgång till en härlig och rymlig uteplats, en lugn oas mitt i Stockholms innerstad. Välkommen på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter samt en garderob. Vitsåpade trägolv.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord. Vitsåpade trägolv, höga golvsocklar, fönster med speglar och djupa nischer samt en platsbyggd bokhylla.

– Väldisponerat kök med bra arbetsyta. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl med frysfack, spishäll och ugn. Köket är avdelat med en vägg mot sovalkoven/garderoben.

– Praktisk sovalkov/garderob med måtten cirka 1,05 meter brett * 2 meter långt.

– Badrum utrustat med tvättmaskin, dusch, handdukstork, handfat och wc.

– Utgång via balkongdörrar till en uteplats. Säljaren betalar en avgift till föreningen som i dagsläget är 1500 kr/år för att få nyttja denna. Trädäcket är lagt av nuvarande ägare och det är lägenhetsinnehavarens ansvar att ta bort det om föreningen skulle behöva utföra arbete på marken, eller om föreningen beslutar att trädäcket ej får vara kvar. Marken tillhör föreningen. Vänd dig till ansvarig fastighetsmäklare eller föreningens styrelse om du vill ha mer information rörande dessa förhållanden i den aktuella bostadsföreningen

Pris: 2 550 000 kr

Månadsavgift: 1 504 kr

Andel i föreningen: 2,00400 %

Byggår: 1897

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd. Det finne en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, bastu, föreningslokal, cykelställ, och innergård.

Lägenhetsnummer: 12

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 165 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Fyris u.p.a. förvärvade fastigheten på Gästrikegatan 4 i Stockholm 1919. Fastigheten uppfördes 1897-1899 och består av 26 lägenheter och 2 hyreslokaler (frisersalong och kontorsverksamhet). Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1728 kvm, varav 1633 kvm utgör lägenhetsyta och 95 kvm utgår lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Juridisk person accepteras ej som köpare, men delat ägande är ok.

Föreningens ekonomi:
Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 9,8 mkr och omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 931.000 kr. Föreningen höjde avgifterna med 2 % per 2019-01-01.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2019: Takmålning gatuhus och stamspolning.
2018: Fasadunderhåll och takmålning gårdshus. OVK. Fiberinstallation där alla fått tillgång till bredband via Stockholms Stadsnät.
2017: Trapphusrenovering.
2015-2016: Renovering av gårdsbjälklag.
2014: Stamspolning, förbättringsmålning av tak, renovering av gårdsbrunnar, putsning av murar på innergården och målning av trapphus.
2013: Gården besiktigades och ventilationen sågs över. Bl a installerades luftspalter i fönstren och den mekaniska ventilationen på taket justerades.
2011: Två st nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2010: Takrenovering, fönsterrenovering mot öster och installation av automatisk dörröppnare till ytterdörren.
2009: Gårdsrenovering.
1988: Byte av V/A-stammar i kök och bad.

Planerat underhåll/renoveringar:
2020: Fönstermålning.
2021: Byte av stuprör och fasadrenovering.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2018 och 2047.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, bastu, föreningslokal, cykelställ och en trivsam innergård.

Förening: Bf Fyris u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 26

Antal lokaler: 2

Attraktivt och mycket eftersökt läge på fina Gästrikegatan, mellan S:t Eriksplan och Odenplan, alldeles invid Vasaparken. Här har man närhet och tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, mysiga caféer, butiker, affärer, bank, apotek, gym m.m. Med bekvämt promenadavstånd nås Stockholms city, T-centralen, Hagaparken och Brunnsviken. Goda kommunikationer såsom T-bana (Odenplan och S:t Eriksplan), flygbussar, pendeltåg samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.