Vasastan

Vikingagatan 3, 2 tr

Sekelskifte, perfekt planlösning, 3 meter i takhöjd och drömläge i Birkastan. Balkongplaner!

Adress

Vikingagatan 3, 2 tr

Rum

1

Slutpris

1 750 000 kr

Avgift

1 484 kr/mån

Boyta

31 kvmOm bostaden

Med ett av Stockholms mest eftertaktade läge finns denna suveräna lägenhet i fastighet från 1907. Lägenheten är ytterst välplanerad med stort vardagsrum med inbyggd garderob, kök med matplats samt nyrenoverat badrum. Välbevarade sekelskifesdetaljer såsom 3 meter i takhöjd, höga golvsocklar, takstuckatur, djupa fönsternischer med speglar och enhetliga trägolv. Alla lägenhetens fönster vetter mot den lugna och tysta innergården. Föreningen diskuterar att ansöka om bygglov för balkonger mot innergården. I denna lägenhet skulle i så fall balkongen byggas från vardagsrummet. Stabil och välskött förening som stambyttes 2008. Här bor du tyst och lugnt på en av innerstans mest attraktiva adresser. Välkomna på visning!

– Välkomnande hall med ny säkerhetsdörr. Klädhängare, hatthylla och praktiska skolådor på väggen. Trägolv och vita väggar.

– Underbart vardagsrum med fönster mot innergården. Den generösa takhöjden om 3 meter i kombination med det stora fönstret ger hela vardagsrummet rymd och charm. Sekelskiftesdetaljer såsom höga golvsocklar, takstuckatur, fönster med speglar och djupa nischer. Här finns gott om plats för önskad möblering. Dessutom finns ett praktiskt sängskåp (1.90 säng). En inbyggd garderob. Vackra trägolv och vitmålade väggar. Om föreningen ansöker om bygglov för balkonger och detta godkänns kommer balkongen byggas från vardagsrummet.

– Väldisponerat kök med matplats och stort fönster mot innergården. Gott om förvaring med flera köksskåp samt rymligt skafferi. Köket är utrustat med diskmaskin, spis, ugn, fläkt och kyl/frys. Trägolv och vita väggar.

– Snyggt helkaklat badrum, renoverat 2009. Badrummet är litet och ytterst funktionellt med en vikbar duschvägg med handfat. Väggen viks åt sidan när man ska duscha.

Pris: 1 350 000 kr

Månadsavgift: 1 484 kr

Andel i föreningen: 2,30600 %

Byggår: 1907

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, tvättstuga och vindsförråd. Dessutom finns en trevlig gemensam innergård.

Lägenhetsnummer: 9

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2.

Allmänt om föreningen: Bf Ugnen 7 består av 31 lägenheter och 2 st lokaler. V/A-stammar och el byttes 2008. 2010 har trapphuset upprustats och säkerhetsdörrar till lägenheterna satts in.

Förening: Bf Ugnen 7 u.p.a

TV: Ansluten till kabelnät.

Internet: Bredband.

Läget är fantastiskt. Detta är ett av det mest eftertraktade lägen i Birkastan precis intill Rörstrandsgatan med mysiga caféer, trevliga restauranger, trendiga butiker, matvaruaffärer och all annan service i området. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom två minuters promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.