Vasastan

Västmannagatan 18, 3 tr

Sekelskiftespärla i härligt skick med bevarad charm. Eftersökt läge i populära Vasastan.

Adress

Västmannagatan 18, 3 tr

Rum

1

Slutpris

2 500 000 kr

Avgift

1 867 kr/mån

Boyta

31 kvmOm bostaden

Underbar sekelskiftespärla i fint skick med högt och ljust läge i fastighet anno 1888. Här lever du i attraktiva kvarter nära T-centralen och Tegnérlunden så väl som Drottninggatans shoppingstråk, kort och gott, med promenadavstånd till det mesta. Lägenheten är ytterst välplanerad med bra funktionslösningar och generösa förvaringsmöjligheter. Rikliga ljusinsläpp från stora fönster, cirka 3,05 meter i takhöjd och genomgående fräscha ytskick. Stilfullt och arbetsvänligt kök, sällskapsvänligt vardagsrum med praktisk alkov samt fint badrum med golvvärme. Hiss finns. Välskött förening med bl.a. en fin gemensam innergård. Föreningen har precis tillsatt en arbetsgrupp som ska titta på möjligheten att eventuellt söka bygglov för balkonger mot innergården. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. En rymlig inbyggd klädkammare samt plats för extra byrå om så önskas.

– Stort och fint vardagsrum med drygt tre meter i takhöjd, två fönster med djupa nischer, takstuckatur och takrosett. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden ger hela rummet ljus och rymd. Praktisk alkov med måtten cirka: bredd 1.70 meter och längd 2.30 meter. Gott om plats för önskad möblering och matbord.

– Rymligt och stilfullt kök med bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Stort fönster mot innergården. Köket är utrustat med gasspis och elugn från SMEG samt kyl, frys och fläkt.

– Fint badrum utrustat med golvvärme, dusch, infällbara duschväggar, handdukstortk, handfat, skåp och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 2 290 000 kr

Månadsavgift: 1 867 kr

Andel i föreningen: 3,67730 %

Byggår: 1888

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd. Gemensam tvättstuga i källaren med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp, cykelparkering samt en mycket trevlig bokningsbar uteplats med sommarmöblering och grill.

Lägenhetsnummer: 13

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 149 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Facklan 6 registrerades 1986 och består av 22 bostadsrättslägenheter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person accepteras ej som köpare. Delat ägande är ok. Stambyte genomfördes 1995 och stammarna spolades 2006-07. Avgiften höjdes för första gången sedan 1991 den 1/7-13. Anledningen var att föreningen genomfört trapphusmålning, fönstermålning samt totalrenovering av tvättstugan vilket minskat kassan. Föreningens mål är att ha en sund likviditet samt att i framtiden amortera på lånet. Föreningen har precis tillsatt en arbetsgrupp som ska titta på eventuell möjlighet att söka bygglov för balkonger mot innergården. Energiprestanda 149 kWh/m² och år. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida http://hem.bredband.net/facklan6/index.htm

Förening: Brf Facklan 6

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband.

Här på Västmannagatan 18 bor man med ett perfekt läge med ena foten i Vasastan och den andra i pulserande och eftertraktade city. Allt man kan önska finns verkligen här i form av butiker, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom både bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 10 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.