Vasastan

Torsgatan 70, 1½ tr

Charmig och välplanerad etta i lågt belånad Brf. Attraktivit läge i Vasastan!

Adress

Torsgatan 70, 1½ tr

Rum

1

Slutpris

1 830 000 kr

Avgift

1 374 kr/mån

Boyta

26 kvmOm bostaden

Välkomna till en välplanerad och hemtrevlig lägenhet med eftersökt läge i Vasastan och en lågbelånad bostadsrättsförening. Här erbjuds ett trivsamt och fint boende med sällskapsvänligt vardagsrum och goda förvaringsmöjligheter. Charmigt och funktionellt kök och rymligt badrum. Lägenheten har de äldre detaljerna bevarade såsom spegeldörrar och serveringsskåp. Stort vackert fönster med djupa nischer och generös takhöjd. Mycket attraktivt läge intill Rörstrandsgatan, Odenplan, S:t Eriksplan och Fridhemsplan. Varmt välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter. En inbyggd garderob samt överskåp. Lägenheten har säkerhetsdörr.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Loftsängen (1.20 meter bred säng) ger extra utrymme samt en hylla med inbyggda spotlights. Stort vackert fönster med djupa nischer. Vita väggar samt en ljus fondvägg på ena kortsidan.

– Trivsamt arbetskök med bra förvaringsutrymmen med bl.a. serveringsskåp i original. Köket är utrustat med kyl, frys och gashäll med två plattor. Plats finns för mikrovågsugn.

– Kaklat badrum utrustat med dusch, handdukstork, handfat och wc.

Pris: 1 795 000 kr

Månadsavgift: 1 374 kr

Andel i föreningen: 2,76000 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns 1 vindsförråd samt 1 mindre källarförråd. Gemensam innergård, tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp, soprum och cykelställ.

Renoveringar: Byte av elstammar 1990-1992. Byte av VA-stammar 1993. Renovering av fönster 1997. Renovering av tvättstuga 1998. Omputsning av fasad 1999. Omläggning av plåttak 2000. Helrenovering av entré och trapphus, installation av säkerhetsdörrar, installation av brandlarm 2001. Ny fjärrvärmeväxlare 2007. Byte av radiatorventiler 2010. Ny torktumlare, nya lås i allmänna utrymmen 2011. Nya tvättmaskiner 2012. Se årsredovisning för mer info!

Lägenhetsnummer: 7 (1103)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 121 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Torsborg förvärvade fastigheten 1938 och består av 24 bostadsrättslägenheter. Föreningen är en äkta förening med god ekonomi (inga planerade avgiftshöjningar). Byggnaden uppfördes 1925 med beteckningen Bikupan den totala boarean uppgår till 1186 kvm enligt taxeringsbeskedet. Lägenheten disponerar ett vinds- och ett källarförråd.
Föreningen accepterar inte ägarandelar på mindre än 20%.

Genomföra renoveringar:
1993 Byte av VA-stammar
1997 Renovering av fönster
1998 Renovering av tvättstugan
1999 Omputsning av fasad
2000 Omläggning av plåttak
2001 Installation av säkerhetsdörrar
2001 Helrenovering av entré och trapphus
2001 Installation av brandlarm
2007 Omlackning av entréport
2007 Byte av fjärrvärmeväxlare
2010 Byte av radiatorventiler
2010 Installation av brandlarm
2011 Inköp av torktumlare
2011 Installation av nya lås till allmänna utrymmen
2012 Inköp av nya tvättmaskiner
2012 Byte av takfönster i gamla tvättstugan
2012 OVK
2012 Byte av avloppsrör i en stam pga läckage
2013 OVK-åtgärder, installation av spaltventiler/don
2014 Ombyggnad av hiss- och maskinrum
2015 Byte av el-stammar

Planerade renoveringar:
2018 Fönsterrenovering mot Torsgatan

Förening: Brf Torsborg

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband.

Mycket attraktivt läge intill idylliska Röda Bergen och populära Vasastan och Odenplan. Med gångavstånd nås allt från Vasastans rika utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer, butiker, affärer m.m till nödvändig service såsom banker, mataffärer, apotek och de utmärkta kommunikationerna i form av tunnelbana, flertalet innerstadsbussar, flygbussen samt pendeltåg. Det är även kort avstånd till rekreations- och naturområdena kring Vasaparken, Hagaparken, Brunnsviken samt Karlbergskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.