Vasastan

Sankt Eriksgatan 109, 3 tr

Drömlik 20-talspärla i toppskick. Högt läge, perfekt ljus planlösning, härlig takhöjd, vackra detaljer & sagolik atmosfär. Låg avgift om 792 kr/mån!

Adress

Sankt Eriksgatan 109, 3 tr

Rum

1

Slutpris

2 800 000 kr

Avgift

792 kr/mån

Boyta

25 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Sankt Eriksgatan 109 och denna perfekta lilla pärla som erbjuder ett optimalt yteffektivt boende högt upp i huset i trevliga kvarter alldeles vid Vanadisplan, Röda Bergen och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Här har man med stil och finess lyckats skapa ett fantastiskt hem på en liten yta. Perfekt som första lägenhet, idealisk för dig som pluggar med närhet till Handelshögskolan, KTH, KI och Stockholms Universitet. Smakfullt renoverad med vackra 20-tals detaljer bevarade, genomgående fina golv, högt till tak och ljusa färgval. Generöst lättmöblerat rum med smart sovalkov och plats för både soffgrupp och matbord. Stort spröjsat fönster ger fint ljusinsläpp. Stilrent kök med all önskvärd maskinell utrustning i öppen planlösning med rummet. Snyggt kaklat duschrum.

Här bor du med hela Vasastans fantastiska utbud av restauranger, butiker och trevliga kvarter utanför porten. Det är gångavstånd till både Odenplan och Sankt Eriksplan där det finns både tunnelbana samt flertalet bussar till hela innerstan och du har nya citybanan precis runt hörnet.

Synnerligen välskött fastighet och bostadsrättsförening med god ekonomi och mycket låga månadsavgifter. Föreningen har en övernattningslägenhet att hyra för 200 kronor per dygn.

Välkommen på visning!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Plats för avhängning av ytterkläder och skor. Klinkergolv och spotlights i tak.

– Kök i stilrent utförande som integreras med hall och rum. Gott om skåp och arbetsyta samt kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt, mikro och diskmaskin.

– Rummet ligger i öppen planlösning med köket vilket skapar en hemtrevlig känsla. Stort vackert spröjsat fönster ger fint ljusinsläpp, generös takhöjd och snyggt vitlaserat trägolv. Bra yta med plats för soffa, matbord och övrig önskad möblering. Garderob för förvaring.

– Mysig, perfekt sovalkov med plats för säng upp till 140 cm bred.

– Fräscht kaklat duschrum med golvvärme och klinkers, handdukstork, WC och handfat.

Pris: 2 395 000 kr

Månadsavgift: 792 kr

Andel i föreningen: 1,21270 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1928

Lägenhetsnummer: 0034 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Energiförbrukning: 160 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Glöden 5 ligger vid Vanadisplan i Stockholm med adresserna Gävlegatan 2 och Sankt Eriksgatan 109. Föreningen består av 45 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 4 uthyrda lokaler. I de uthyrda lokalerna finns bl.a. Handelsbanken, Café Delta och Bageri Bonne Femme. Föreningen har mycket god ekonomi med ca 2 000 000 kr i kassa och bank, och endast 1 500 000 kr i långfristiga skulder. Marken innehas med äganderätt.
Överlåtaren av bostadsrätten svarar tillsammans med förvärvaren för att överlåtelseavgiften betalas.

Till bostadsrätten hör ett vindsförråd. Modern, gemensam tvättstuga, vilken renoverades 2004, finns att tillgå i källaren. I tvättstugan finns tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel/press. Även ett hobbyrum och cykel-/barnvagnsrum finns i källaren. Föreningen har en övernattningslägenhet att hyra för 200 kronor per dygn. Trevlig innergård, som nyligen renoverats, med gemensamma utemöbler, planteringar och grillar.

Fastigheten stambyttes under 2008. Elstigare byttes 1995. Även tak, fasad, trapphus samt hiss renoverades mellan åren 2004-2008. Tvättstugan renoverades 2004. Omläggning/renovering av gården genomfördes 2014.
Renovering/ommålning av fönster och balkongdörrar 2016.
Under 2018 planerar föreningen ingen avgiftsförändring.
För ytterligare information se årsredovisningen.

Förening: Brf Glöden 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Föreningen tillhandahåller SVT 1, SVT 2 och TV 4 analogt via antennuttaget. Om större utbud önskas beställer bostadsrättsinnehavaren själv detta, antingen genom Boxer (antennuttaget) eller via bredband.

Internet: För bredband har föreningen eget fastighetsnät och i varje lägenhet finns ett uttag (UTP) för bredbandsuppkoppling. Föreningen har avtal med Bredband2 om leverans av bredbandstjänster. Kostnaden för bredband debiteras på samma avi som månadsavgiften.

Sammanställning: Trevlig innergård med gemensamma utemöbler, planteringar och grillar.

Närhet till såväl Odenplan som Sankt Eriksplan med bl.a. Rörstrandsgatans trevliga restauranger, cafeér och shopping samt Hagastaden som växer fram. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och Västermalmsgallerian belägen.

I kvarteren finns Restaurang Sangria och Ciao Ciao med mysiga uteserveringar sommartid. Förutom dessa vimlar närområdet av restauranger av olika sort, kaffebarer och caféer. Även matvarubutiker finns det gott om i området, bl.a ICA Nära på Karlbergsvägen i samma kvarter och stora Hemköp vid Torsplan. Närhet till en mängd förskolor och den populära lekparken Hälla i Hälsingehöjden.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid)

Här bor du på en optimal adress och kommunikationsmässigt har du nya citybanan precis runt hörnet. Det är gångavstånd till både Odenplan och Sankt Eriksplan där det finns både tunnelbana samt flertalet bussar till hela innerstan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.