Vasastan

Sankt Eriksgatan 92, 1 ½ tr

Arkitektonisk finess och snygg design möter tidstypisk charm och känsla i fulländad sekelskiftespärla vid S:t Eriksplan och Birkastan.

Adress

Sankt Eriksgatan 92, 1 ½ tr

Rum

1

Slutpris

2 750 000 kr

Avgift

1 214 kr/mån

Boyta

24 kvmOm bostaden

1910-talets alla vackra detaljer och ljuvliga charm möter stilren, modern design och arkitektonisk finess i denna suveräna sekelskiftespärla i vid S:t Eriksplan med drömläge mellan Birkastan och Vasastan. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats till toppskick och man kan kort och gott konstatera att inget har lämnats åt slumpen. Maximal komfort och platsbyggda förvarings- och funktionslösningar kombineras med snygga material och sobra färgval. Samtidigt bevaras alla vackra detaljer från byggåret såsom trägolv, högt till tak om ca 3,05 meter, snövita paneler, snickerier och lister samt ett stort burspråksparti med rejäla fönsterpartier, bra ljusinsläpp och härlig stadsvy.

Planlösningen är optimalt disponerad och både golvytor och den väl tilltagna takhöjden utnyttjas fullt ut. Kök i stilsäkert utförande med vita köksluckor och bänkskivor i Carraramarmor, komplett maskinell utrustning och praktisk köksö med inbyggd förvaring. Ovan köket finns ett möblerbart sängloft som gör att man på ett utmärkt sätt får undan sängen. Vardagsrummet ger plats för soffa, TV och matbord. Hall med smart dold förvaring. Duschrum och separat WC smakfullt inredda i Carraramarmor.

Välkommen till denna fantastiska etta som införlivar dina krav och önskemål på stil, finess och ljuvlig sekelskifteskänsla!

– Hall med plats för avhängning och klädförvaring i garderob. Golv i Carraramarmor.

– I anslutning till hallen finns ett separat duschrum inrett i Carrarmarmor och separat WC som nyrenoverats 2015 med vägghängd toalett, handfat, badrumsskåp samt Carraramarmor på golv och vägg.

– Kök i stilsäkert utförande med vita köksluckor och bänkskivor i Carraramarmor, komplett maskinell utrustning och praktisk köksö med inbyggd förvaring. Ovan köket finns ett möblerbart sängloft som gör att man på ett utmärkt sätt får undan sängen.

– Vardagsrummet med rejäl takhöjd om ca 3,05 meter ger plats för soffa, TV och matbord. Här finns ett stort burspråksparti med härligt ljusinsläpp och fin stadsvy.

Pris: 2 395 000 kr

Månadsavgift: 1 214 kr

Andel i föreningen: 1,70320 %

Byggår: 1912-1914

Uppvärmning: Direktverkande el

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga som nås från entréplan utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. I tvättstugan kan även barnvagnar ställas in. Det finns en gemensam innergård med sommarmöblering och cykelställ.

Lägenhetsnummer: 113 (1103)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1,5 av 5.

Energiförbrukning: 92 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Liljan 35 förvärvade fastigheten 2011 och består av 20 bostadsrättslägenheter, 2 lägenheter med hyresrätt (dold framtida tillgång – hyresrätterna är av storlekarna 94 kvm respektive 104 kvm) samt 3 hyreslokaler. 1465 kvm utgör lägenhetsyta och 282 kvm lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare. Fastighetens uppvärmning är direktverkande el och bostäderna har varmvattenberedare. Alla boende ansvarar för den egna värme- och varmvattenförbrukningen.

Föreningens ekonomi är god med bra intäkter från sina tre lokaler vilket bidrar till ett gott kassaflöde. Förutom lokalerna så har föreningen stora dolda tillgångar i de två återstående hyresrätterna på 94 respektive 104 kvm. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 16,3 mkr, omsättningstillångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,2 mkr och årets nettoresultat efter finansiella poster landade på +425.164:-. Inga avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade (avstämt 2020-06-03).

Överlåtelseavgift på 1.183:- betalas av köparen. Pantsättningsavgift på 473:-/pant betalas av låntagaren.

Utfört underhåll:
2017: Reparation och målning av fönster. Åtgärder mot fukt i källaren.
2016: Obligatorisk brandskyddskontroll.
2015: Rensning av till- och frånluftsventilerna i källaren. Fönsterbesiktning.
2013: Byte till sopkärl. Montering av luddlåda i tvättstugan. Kolsyresläckare i vissa utrymmen. Lagning av mindre hål i taket. Installation av fönsterlås i trapphuset. Installation av ramp till sopskjulet på gården.
2012-2013: Radonmätning. Borttransport av grovsopor.
2012: Takbesiktning. Energideklaration. Montering av ny porttavla. Ny städskrubb. Tvättstugan brandskyddas. Besiktning av rökkanaler och kakelugnar. Installation av bredband. Installation av säkerhetsdörrar. Trapphus målades. Låsbyte. Spolning av stammar. Installation av brandvarnare och släckare. Installation av nytt kodlås.

Planerat/beslutat underhåll:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2034. Stämmobeslut har nu fattats om att i enlighet med underhållsplanen genomföra stambyte. För det har en konsult anlitats som bl a hjälper till med att ta in offerter och man räknar med att stambytet påbörjas under hösten 2020. Finansieringen sker mot att nya lån om ca 5-6 mkr tas upp. Dock räknar man med att inte behöva höja avgifterna för medlemmarna.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Gemensam innergård med sommarmöbler och cykelställ.

Förening: Brf Liljan 35

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-tv levereras av ComHem där grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband levereras genom Ownit. Oligatoriskt tillägg om 179:-/månad.

Välkommen till härliga Vasastan! Här lever man i attraktivt och eftersökt läge med promenadavstånd till både Odenplan och S:t Eriksplan med all tänkbar och nödvändig service. Även det rika utbudet av restaruranger och butiker i Birkastan med Rörstrandsgatans gatustråk känns tilltalande. Kommunikationerna är goda i form av närhet till T-bana (Odenplan alternativt S:t Eriksplan), flygbussen, pendeltåg (Karlberg) samt flertalet innerstadsbussar (2, 65 och 40). Med kort promenad nås även rekreationsområden kring Hagaparken och den glittrande Brunnsviken.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.