Vasastan

Sankt Eriksgatan 92, 1 ½ tr

Arkitektonisk finess & snygg design möter tidstypisk charm & känsla i fulländad, ljus sekelskiftesetta vid S:t Eriksplan & Birkastan. Låg avgift.

Adress

Sankt Eriksgatan 92, 1 ½ tr

Rum

1

Slutpris

3 000 000 kr

Avgift

1 051 kr/mån

Boyta

24 kvmOm bostaden

1910-talets alla vackra detaljer och ljuvliga charm möter stilren, modern design och finess i denna suveräna sekelskiftesetta belägen i sprudlande kvarter vid S:t Eriksplan och med drömläge mellan Birkastan och Vasaparken. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats och man kan kort och gott konstatera att inget har lämnats åt slumpen.

Maximal komfort och massor av platsbyggda förvarings- och funktionslösningar kombineras med snygga material och sobra färgval. Samtidigt bevaras alla vackra detaljer från byggåret såsom trägolv, högt till tak om ca 3,05 meter, snövita socklar, snickerier och lister samt ett stort burspråksparti med rejäla fönsterpartier, bra ljusinsläpp och härlig stadsvy mot kringliggande sekelskiftesfastigheter.

Planlösningen är optimalt disponerad och både golvytor och den väl tilltagna takhöjden utnyttjas fullt ut. Kök i ett stilsäkert utförande med vita köksluckor och bänkskivor i Carraramarmor, komplett maskinell utrustning och praktisk köksö med inbyggd förvaring. Ovan köket finns ett möblerbart sängloft som gör att man på ett utmärkt sätt får undan sängen.

Vardagsrummet ger plats för soffa, TV-möbel, matbord och i det vackra burspråket finns en måttpassad och snickartillverkad sittmöbel med förvaring under. Hall med smart och dold förvaring och invid köket finns en platsbyggd spegelgarderob. Duschrum och separat WC smakfullt inredda i Carraramarmor.

Välskött förening med god ekonomi, bra kassaflöde och låga månadsavgifter för medlemmarna. För denna lägenheten är avgiften 1.180:- inkl bredband.

Välkommen till denna fantastiska etta som införlivar dina önskemål på stil, finess och ljuvlig sekelskifteskänsla!

Rumsbeskrivning: – Hall med plats för avhängning och klädförvaring i garderob. Golv i Carraramarmor.

– I anslutning till hallen finns ett separat duschrum inrett i Carrarmarmor och separat WC som renoverades 2015 med vägghängd toalett, handfat, badrumsskåp samt Carraramarmor på golv och vägg.

– Kök i stilsäkert utförande med vita köksluckor och bänkskivor i Carraramarmor, komplett maskinell utrustning och praktisk köksö med inbyggd förvaring. Ovan köket finns ett möblerbart sängloft som gör att man på ett utmärkt sätt får undan sängen.

– Vardagsrummet med rejäl takhöjd om ca 3,05 meter ger plats för soffa, TV och matbord. Här finns ett stort burspråksparti med härligt ljusinsläpp och fin stadsvy.

Pris: 2 750 000 kr

Månadsavgift: 1 051 kr
I avgiften ingår kallvatten och kabel-TV (grundutbud från Com Hem). Övriga driftskostnader per månad: Hemförsäkring ca 150-200:- och hushållsel + värme/varmvatten ca 400-500:- i genomsnitt. Lägenheten värms upp via direktverkande el och varmvatten värms upp via elburen varmvattenberedare. Obligatorisk bredbandsavgift på 129:-.

Andel i föreningen: 1,70320 %

Byggår: 1912-1914

Uppvärmning: Direktverkande el

Lägenhetsnummer: 113 (1103)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1,5 av 5.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 92 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 2012-09-04

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Liljan 35 förvärvade fastigheten 2011 och består av 20 bostadsrättslägenheter, 2 lägenheter med hyresrätt (dold framtida tillgång – hyresrätterna är av storlekarna 94 kvm respektive 104 kvm) samt 3 hyreslokaler. 1465 kvm utgör lägenhetsyta och 282 kvm lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare. Fastighetens uppvärmning är direktverkande el och bostäderna har varmvattenberedare. Alla boende ansvarar för den egna värme- och varmvattenförbrukningen.

Föreningens ekonomi är god med bra intäkter från sina tre lokaler vilket bidrar till ett gott kassaflöde. Förutom lokalerna så har föreningen stora dolda tillgångar i de två återstående hyresrätterna på 94 respektive 104 kvm. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 16,3 mkr, omsättningstillångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,2 mkr och årets nettoresultat efter finansiella poster landade på +425.164:-. Inga avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade (avstämt 2020-06-03).

Överlåtelseavgift på 1.183:- betalas av köparen. Pantsättningsavgift på 473:-/pant betalas av låntagaren.

Utfört underhåll:
2017: Reparation och målning av fönster. Åtgärder mot fukt i källaren.
2016: Obligatorisk brandskyddskontroll.
2015: Rensning av till- och frånluftsventilerna i källaren. Fönsterbesiktning.
2013: Byte till sopkärl. Montering av luddlåda i tvättstugan. Kolsyresläckare i vissa utrymmen. Lagning av mindre hål i taket. Installation av fönsterlås i trapphuset. Installation av ramp till sopskjulet på gården.
2012-2013: Radonmätning. Borttransport av grovsopor.
2012: Takbesiktning. Energideklaration. Montering av ny porttavla. Ny städskrubb. Tvättstugan brandskyddas. Besiktning av rökkanaler och kakelugnar. Installation av bredband. Installation av säkerhetsdörrar. Trapphus målades. Låsbyte. Spolning av stammar. Installation av brandvarnare och släckare. Installation av nytt kodlås.

Planerat/beslutat underhåll:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2034. Stämmobeslut har nu fattats om att i enlighet med underhållsplanen genomföra stambyte. För det har en konsult anlitats som bl a hjälper till med att ta in offerter och man räknar med att stambytet påbörjas under hösten 2020. Finansieringen sker mot att nya lån om ca 5-6 mkr tas upp. Dock räknar man med att inte behöva höja avgifterna för medlemmarna.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Gemensam innergård med sommarmöbler och cykelställ.

Förening: Brf Liljan 35

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV levereras av ComHem där grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband levereras genom Ownit. Oligatoriskt tillägg om 129:-/månad.

Synnerligen eftersökt läge i underbara Birkastan med mysiga caféer, trevliga restauranger, trendiga butiker, matvaruaffärer och all annan service i området. Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med endast 30 meter till tunnelbanans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 67), Flygbussarna vid Sankt Eriksplan samt pendeln med ny nedgång i korsningen av Vanadisvägen och Dalagatan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.