Vasastan

S:t Eriksgatan 89, 5 tr,

Sekelskiftespärla med perfekt planlösning, högt till tak, burspråk samt vackra furugolv & snickerier. Låg avgift: 325 kr/mån!

Adress

S:t Eriksgatan 89, 5 tr,

Rum

1

Slutpris

2 700 000 kr

Avgift

325 kr/mån

Boyta

22 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 22 ljusa och synnerligen välplanerade kvm i mycket bra skick! Högt läge, 5 tr med fin stadsutsikt. Sekelskiftesdetaljerna är på plats såsom högt till tak (3,20 meter!), fina furugolv, generöst ljusinsläpp via burspråk samt snövita snickerier och spegeldörrar. Föreningen har en förhoppning att bygga hissar, bygglov har lämnats in. Trygg och klok förening med välskött fastighet, mycket god ekonomi och låga avgifter. Avgifterna sänktes med 20% januari 2020! Låg avgift endast 325 kr/månad (inkl kabel-TV och ett snabbt bredband).

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och förvaring.
– Snyggt badrum med kaklade väggar och klinkergolv. WC, handfat och dusch.
– Lättmöblerat vardagsrum med smart, snyggt och platsbyggt sovloft (plats för 1,20 säng). Bra förvaring i vita högskåp och rymlig garderob.
– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, diskmaskin, spishäll, kombinerad ugn/micro och ny tvättmaskin.

Pris: 2 495 000 kr

Månadsavgift: 325 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och ett snabbt bredband. Inga aviserade avgiftsförändringar.

Andel i föreningen: 1,08700 %

EL: 200 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 350 kr/mån

Byggår: 1912

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: Energiglas

Lägenhetsnummer: 543

Hiss: Nej

Beskrivning av hiss: Bygglov har lämnats in för att installera hissar.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Degeln 1 är en äkta förening. Föreningen består av 33 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 5 affärslokaler med hyresrätt. Föreningen äger och förvaltar fastigheten sen 1994. Fastigheten stambyttes 1995/96. Mer information finns på föreningens utmärkta hemsida www.degeln1.se
Nyligen utförda renoveringar;
– 2016: satt in energiglas i alla lägenheter
– 2017: installerat Internet/fiber i alla lägenheter
– 2018: satt in hjärtstartare/defibrillatorer i alla trapphus och köpt in gemensamma utemöbler + klotgrill till gården
– 2019: installerat automatiska dörröppnare samt renoverat alla piskbalkonger i trapphuset; tagit fram förslag för hissar (se nedan).

Cykelrummet (beläget i källaren i St Eriksgatan 89), barnvagnsrum finns på gården, hobbyrum är beläget i källaren i Torsgatan 48b. Ingen tvättstuga. Ett källarförråd tillhör lägenheten.

Överlåtelseavgift 2,5% av basbeloppet, förvärvaren att debiteras avgiften. Pantsättningsavgift 1% av basbeloppet, betalas av pantsättaren.

Föreningen har ett hissprojekt och skriver följande på hemsidan;
Bygglov har skickats in och vi avvaktar svar kring huruvida det godkänns eller inte. Parallellt med detta undersöker vi hur hissarna skall kunna byggas på översta våningen. Baserat på detta och godkänt bygglov så tar styrelsen fram ett förslag till årsstämman gällande beslut om byggnation av hissar eller inte och tillhörande finansieringsmodell. Vid positivt beslut om byggnation så kommer det att göras en upphandling för att fastställa entreprenad, tidsplan och detaljerad kostnadsbild.

Förening: Brf Degeln 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Leverantör är Com Hem. Grundutbudet (17 kanaler) ingår i avgiften.

Internet: Fiber från Stockholms Stadsnät är indraget i alla lägenheter. 200/200 mbit ingår i avgiften.

Synnerligen eftersökt läge i underbara Birkastan med mysiga caféer, trevliga restauranger, trendiga butiker, matvaruaffärer och all annan service i området. Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med endast 30 meter till tunnelbanans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 67) samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.