Södermalm - "SoFo"

Bondegatan 3 D, 2 tr

Charmig 20-tals pärla med vackra detaljer, härlig rymd och mysig atmosfär. Ett perfekt första boende med lugnt gårdsläge på Bondegatan mitt i SoFo.

Adress

Bondegatan 3 D, 2 tr

Rum

1

Slutpris

2 530 000 kr

Avgift

2 388 kr/mån

Boyta

28 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Bondegatan 3 och denna mysiga lilla pärla som erbjuder ett optimalt yteffektivt boende på trevlig söderadress. Perfekt som förstalägenhet. Här bor du tyst och lugnt med fönster mot föreningens innergård i en central och attraktiv miljö med närhet till allt det bästa Södermalm har att erbjuda på korta avstånd. SoFo och hela dess stora utbud av restauranger, butiker och barer precis utanför dörren samtidigt som man snabbt når Årstaviken och Norra Hammarbyhamnen för promenader eller löpturer längs vattnet.

En perfekt etta med bevarad charm från byggåret, fina detaljer och stilrena färgval. Generöst lättmöblerat rum med vackert spröjsat fönster och väl tilltagen yta för såväl soffa som matbord, säng och andra möbler, genomgående fina golv, spegeldörrar och härlig rymd.

Välskött förening i renoverad fastighet från 1929.

Välkommen på visning!

– Välkomnande generös hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma känsla. Gott om plats för ytterkläder och utmärkt förvaring.

– Kök med bra förvaring i flertalet skåp samt spis, fläkt och kyl med frysfack.

– Lättmöblerat rum med stort spröjsat fönster med djupa nischer som ger fint ljusinsläpp, generös takhöjd och fina trägolv. Bra yta med plats för säng, soffa, matbord och övrig önskad möblering.

– Kaklat rymligt badrum med dusch, toalett och handfat med spegelskåp ovan.

Pris: 2 495 000 kr

Månadsavgift: 2 388 kr
I avgiften ingår värme, vatten (+ obl. tillägg om 150 kr/mån för digital-TV, fiberanslutet bredband och IP-telefoni).

Andel i föreningen: 3,25400 %

EL: 150 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 300 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 10 (1202)

Hiss: Nej

Våning: 2

Antal våningar: 5

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Höken 25, med adresserna Bondegatan 3B och 3D. Föreningen är äkta och bildades 1993 samt upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt och 2 uthyrda hyresrättslokaler. Totalyta 999 kvm varav 839 kvm bostadsyta. Huset ritades av arkitekten W. Conradsson och uppfördes 1929. Juridisk person godas ej. Delat ägande godkänns förutsatt att minsta ägarandel är 10%. Den ekonomiska- och tekniska förvaltningen sköts av Fastighets AB Stockholm. Eftersom föreningen äger marken så påverkas man inte av eventuella höjda tomträttsavgälder. Överlåtelseavgift om 2.5% av basbelopp tas ut av köparen. Inga avgiftsförändringar är planerade.

Utförda renoveringar:
2019 – Ommålning av hustak.
2019 – Passerbrickor för port.
2018 – Ny hiss för sophämtning.
2014 – Undercentral till fjärrvärme.
2013 – Porten är reparerad och ett handtag för lättare öppning av båda dörrarna ditsatt.
2011 – Två nya tvättmaskiner och ett torkskåp i tvättstugan.
2010 – OVK gjord.
2010 – Radonmätning gjord.
2009 – Energideklaration gjord.
2009 – El-uppvärmda stuprännor.
2008 – Trapphus ommålat.
2006 – Tvättstuga renoverad.
2005 – Avloppsstambyte kök.
2003 – Säkerhetsdörrar installerade.
2003 – Fasad renoverad.
1996 – Avloppsstambyte badrum.
1996 – Elstambyte.

Renoverings behov, ej planerat ännu:
– Ny torktumlare
– Fönster
– Uppfräschning av soprum.

Gemensamma utrymmen:
Låsbart cykelförråd finns. Tvättstuga med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och ett torkrum med värmefläkt.
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd.

Köparen är införstådd med att den alternativa planritning som har illustrerats i samband med försäljningen av denna lägenhet är endast att betrakta som en idéskiss. Planritningen är ej förslagen hos aktuell bostadsrättsförening. Önskar köparen genomföra en ändring av planlösningen skall bostadsrättföreningen kontaktas och lämna sitt godkännande.

Förening: Brf Höken 25

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Leverantör idag är Bredbandsbolaget, obl. tillägg 150 kr/månad. Baspaket för digital-TV. Fiberanslutet bredband med 100 Mbit/s i båda riktningarna (Bredband 100/100).

Internet: Leverantör idag är Bredbandsbolaget, obl. tillägg 150 kr/månad. Baspaket för digital-TV. Fiberanslutet bredband med 100 Mbit/s i båda riktningarna (Bredband 100/100).

Bondegatan är starkt förknippad med stadsdelen Södermalm och området SoFo. Här bor du i händelsernas centrum, nära många trevliga restauranger och caféer, unika butiker och välsorterade mataffärer. Även biografer och teatrar ligger på kort gångavstånd, liksom tunnelbana och bussar. Medborgarplatsen och Götgatan med dess stora utbud av butiker och nöjen finns också runt hörnet. Vill du avvika från stadens brus finns till exempel Nytorget och Vita Bergen i närheten. Ett kvarter bort finns ännu några byggnader från 1700-talet och 1800-talet som visar på hur det såg ut på Södermalm innan den moderna staden växte fram.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.