Södermalm - Sofia

Renstiernas gata 27, 4 tr

Fin & trivsam 1:a med högt, ljust läge & härlig balkong med sol. Drömläge vid Nytorget & Vitabergsparken. 0:- i avgift & garage finns i fastigheten.

Adress

Renstiernas gata 27, 4 tr

Rum

1

Slutpris

2 930 000 kr

Avgift

0 kr/mån

Boyta

25 kvmOm bostaden

SOLIG BALKONG OCH 0:- I MÅNADSAVGIFT!

Med ett högt, ljust och rofyllt läge i välvårdad fastighet från 1959, på drömadress invid Nytorget, Vitabergsparken och Sofia kyrka, saluförs nu denna öppna, ljusa och kvadrateffektiva 1:a om 25 kvm med solig balkong.

Lägenheten ger ett modernt och lugnt boende med alla bekvämligheter. Sobra kulörer, nylagda parkettgolv och bra förvaring kombineras med rymlig takhöjd, vita snickerier och ett stort fönsterparti som ger ett behagligt ljusinsläpp.

Planlösningen är optimalt disponerad, maximalt effektiv och öppen vilket gör den utmärkt som ett förstaboende eller en lyxig ”övernattare” i hjärtat av Södermalm med gångavstånd till allt.

Här finns en hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring i garderober i original. I anslutning till hallen finns ett helkaklat och fräscht badrum, renoverat i samband med fastighetens stambyte 2011-2012, med badkar, toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork. Här är det även förberett för tvättmaskin.

Ljust och trivsamt sällskapsrum som rymmer både matplats, säng och soffmöblering. Här ges utgången till den möblerbara balkongen med förmiddagssol. Stiligt och renoverat (2021) kök med bra förvaring, arbetsytor och maskinell utrustning såsom kyl med frysfack, induktionshäll och mikrovågsugn.

Välskött förening som äger marken och har god ekonomi tack vare bl a stora intäkter från sina lokalhyresgäster (COOP och Stockholm Ost & Chark). Månadsavgiften för medlemmarna är 0:- inkl både kabel-TV och bredband (upp till 700 Mbit/s via Telia. 18 garageplatser finns i fastigheten.

Välkommen på visning!

Pris: 2 895 000 kr

Månadsavgift: 0 kr
Inklusive värme, vatten, kabel-TV och bredband upp till 700 Mbit/s via Telia. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 100-200:-.

Andel i föreningen: 1,39870 %

Byggår: 1959

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 14 (1401)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 7

Parkering/Bilplats: 18 garageplatser för bil som uthyres för 1.500:-/månad och en MC-plats som uthyres för 750:-/månad exkl moms. Det är kö till platserna men de boende i fastigheten har förtur.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Brf Renstiernas gata 27 förvärvade fastigheten Pahl 6 i Stockholm den 29 juni 2010 av Familjebostäder AB. Föreningen äger marken och består av 41 lägenheter, vara 39 med bostadsrätt och 2 med hyresrätt (dold framtida tillgång). Två hyreslokaler (COOP och Stockholm Ost & Chark) i bottenplan och två kontorslokaler på plan 1 ger stora intäkter. Delat ägande är ok med minsta ägarandel på 10 %.

Föreningen anses för närvarande som oäkta* av Skatteverket men föreningen, med stöd av skattejurist, är av uppfattningen att föreningen ska betraktas som äkta och arbetar därför aktivt för att ändra Skatteverkets ställningstagande.

*Större del av de kommersiella lokalerna överstiger 40 % av föreningens totalt sett kvalificerade verksamhet (minst 60 %-ig andel privatbostäder krävs för att beskattas som äkta).

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1988: Fasadrenovering inklusive nyinstallation av balkonger.
2005: Renovering av tvättstugan.
2011: Fönster och balkongdörrar i samtliga lägenheter har ersatts med underhållsfria aluminiumkarmar/fönsterbågar med isolerglas och enkelglas.
2011-2012: Byte av V/A-stammar inklusive renovering av badrum.
2013: Nyinstallation av termostater och ventiler.

Planerade/diskuterade renoveringar:
Ombyggnation och konvertering av vinden till lägenheter. I detta projekt ingår arbeten med tak, hiss, trapphus och ventilation. Vindsförråden flyttas då ned till källaren.

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastighetens källare finns tvättstuga, cykelplats och soprum. Gemensam innergård med uteplats.

Förening: Brf Renstiernas gata 27

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 41

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 3

TV: Kabel-TV via Telia. Grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Telia. 700 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i högt, öppet och rofyllt läge mot innergården. Balkongen har förmiddagssol och utsikt mot vackra sekelskiftesfastigheter.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.